Tja, laten ze nou net bij mijn supermarkt (Digros) de PCD pindakaas uit het assortiment hebben gehaaldquote:Op zaterdag 28 mei 2011 19:59 schreef 08gnoT. het volgende:
PCD pindakaas met ketjap en water. En een beetje sambal.
Ligt eraan welke ketjap je gebruikt, maar anders is die helemaal niet zoet.
Hier bij de super ook, dus ik had ze vorig jaar gemaildquote:Op zaterdag 28 mei 2011 20:24 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Tja, laten ze nou net bij mijn supermarkt (Digros) de PCD pindakaas uit het assortiment hebben gehaald
quote:Helaas hebben we de afgelopen maanden mogen ervaren dat supermarktformules de PCD pindakaas inwisselen voor een pindakaas onder hun Eigen Merk.
Een formule die PCD pindakaas echter nog wel voert is Emte supermarkten. Op de site www.emte.nl kunt u checken of er ook bij u in de buurt een vestiging aanwezig is.
Mocht dit niet het geval zijn dan vormen de Quino en Trintel pindakaas een prima alternatief. Deze 2 merken komen qua receptuur namelijk vrijwel overeen met de PCD receptuur, waardoor u, bij aankoop van deze producten, niet teleurgesteld zult worden. Quino is verkrijgbaar bij formules als Plus, Hoogvliet, Deen, Jan Linders, Co-op, Spar, Poiesz en Vomar. Trintel is verkrijgbaar bij Jumbo.
Ach gut, daar hebben we er weer een.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:17 schreef Lyriella het volgende:
Zelf maken is niet bijzonder moeilijk toch?
Ik was dus op zoek naar de naam van de pindasaus en was verbaast dit te vindenquote:Op zondag 29 mei 2011 08:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb diverse merken geprobeerd, maar tot mijn verbazing vond ik die van de Lidl het lekkerst.
Geen idee hoe die heet overigens.
quote:Kant-en-klare Satesaus Test
Gepubliceerd op 28-03-11
Dit artikel hoort bij de uitzending: Satésaus.
Satesaus is bijna niet weg te denken uit de Nederlandse keuken; lekker bij patat of gewoon voor door de Nasi Goreng. Geknoei in de keuken met pindakaas en melk is verleden tijd sinds er ook kant-en-klaar sauzen op de markt zijn gebracht. Een paar minuten in de magnetron en een beetje roeren. Maar welke van deze praktische opwarmsauzen is het lekkerst?
Satesaus is bijna niet weg te denken uit de Nederlandse keuken; lekker bij patat of gewoon voor door de Nasi Goreng. Geknoei in de keuken met pindakaas en melk is verleden tijd sinds er ook kant-en-klaar sauzen op de markt zijn gebracht. Een paar minuten in de magnetron en een beetje roeren. Maar welke van deze praktische opwarmsauzen is het lekkerst?
De 5 sauzen:
Satesaus 1 is Conimex Kant en Klaar, een A-merk van Unilever. Te koop bij verschillende supermarkten. Bij bijvoorbeeld Dirk vd Broek voor 1 euro 29. Dat is 32 cent per 100 gram (400 gram 1.29 euro).
Satesaus 2 is de Euro van Albertheijn. De Euroshopper Satesaus. De goedkoopste in de test, slechts 20 cent per 100 gram (500 gram 0.99 euro).
Satesaus 3 Remia. Gekocht voor 31 cent per 100 gram bij de Hoogvliet (265ml 0.82 euro).
Satesaus 4 is van Wijko. Een duur sausje, 38 cent per 100 gram. Dat belooft wat (500 gram 1.91 euro).
Satesaus 5 is Vitasia van de Lidl. Die is 24 cent per 100 gram.
Oftewel 1.29 euro per verpakking (517 gram 1.29 euro).
Ons panel:
Voorzitter van ons testpanel is Lonny Gerungan. De Indonesische chef-kok bekend van tv.
Mevrouw Niniek Andriani-Bos. Zij is eigenaresse van het familierestaurant Candi Borrubudur in Bussum.
Mathius Sukirno. Chefkok van restaurant Candi Borrubudur.
De heer Hans Brouwer, 86 jaar, een culinaire autoriteit uit de eerste generatie Indonesische restaurateurs in Nederland.
De uitslag:
Vitasia (Lidl) 7,1
Wijko 6,1
Remia 5,1
Conimex 4,5
Euroshopper (Albert Heijn) 3,3
1. Vitasia:
Lonny is vrij positief over deze saus. 'Hij had wel wat grover gemogen. De pinda's zijn te fijn gemalen.' Hans Brouwer vond de saus 'best te eten'.
2. Wijko:
De pittige smaak van Wijko wordt gewaardeerd door ons panel. De knoflook is goed te proeven.
3. Remia:
'Een rare kleur' en 'het lijkt op babyvoeding' zijn uitspraken die gedaan zijn door ons panel bij het testen van deze satésaus. Niniek noemt het het, vanwege de zoete smaak, "vlasatésaus".
4. Conimex:
Hans Brouwer vindt het een een saus met een katjang smaak, een beetje gemengd met pindakaas. Volgens Niniek smaakt de saus te zout, te zurig en te zoet.
5. Euroshopper
'Dit is geen pindasmaak...' aldus Mathius. Lonny vergelijkt de saus met pudding en vindt hem 'niet te pruimen'.
Als Lonny het zegt is het pinda approved.quote:Op zondag 29 mei 2011 08:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik was dus op zoek naar de naam van de pindasaus en was verbaast dit te vinden
[..]
Voor het vermoorden van Kennedyquote:
wij maken de Wyko altijd klaar met melk ipv waterquote:Op zondag 29 mei 2011 08:18 schreef Specularium het volgende:
Ik heb gemerkt dat veel mensen die Wyko verkeerd aanmaken.
Veel te veel water erbij. Gaan ze daarna klagen dat het te flauw is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |