Erasmo | vrijdag 27 mei 2011 @ 21:24 |
Raapstelen zijn de jongste blaadjes van oa. Chinese kool:![]() Het is van oudsher een voorjaarsgroente uit de koude kas maar op de volle grond kun je ze bijna de hele zomer door oogsten. Het is een groente die je niet zo vaak ziet maar door velen als een echt delicatesse wordt beschouwd, hij is rauw uitstekend te verwerken in oa salades en stamppotten. Bij de supermarkt zul je ze niet zo snel zien liggen omdat ze vrij delicaat zijn, het beste kun je ze op de oogstdag eten. Een goede groenteboer heeft ze wel en vrijwel iedere teler verkoopt ze ook aan de deur. Persoonlijke favoriete bereidingswijze is een stamppot met aardappelpuree van nieuwe aardappels en spekblokjes ![]() Meer raapsteelliefhebbers hier? | |
boyv | vrijdag 27 mei 2011 @ 21:30 |
*Jahier maar niet teveel van het goede he | |
Flurry | vrijdag 27 mei 2011 @ 21:34 |
Jahaaa! Die stamppot is heerlijk! | |
golfer | vrijdag 27 mei 2011 @ 21:40 |
Ja, lekker. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 27 mei 2011 @ 23:32 |
* Pietverdriet is een groot fan van Raapstelen, Broeivet, Postelein, Warmoes en Steelmoes En was de snijbiet nog vergeten, hence ninja edit [ Bericht 21% gewijzigd door Pietverdriet op 28-05-2011 15:11:21 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 28 mei 2011 @ 09:10 |
Nog een liefhebber hier, op precies dezelfde wijze ![]() | |
sigme | zaterdag 28 mei 2011 @ 09:22 |
Bij mijn weten zijn raapsteeltjes de blaadjes van jonge raapjes, en heten blaadjes van jonge kool snijmoes. Maar ik heb de indruk dat niemand (buiten mijzelf) het nog snijmoes noemt ![]() Ik heb hier in de kas wel echte snijmoes staan; Groninger Blauwe. Lekker in de stampot, maar ik eet het ook wel graag in de vorm van een soort soep, nog het meest lijkend op gehakte spinazie. Dus gewoon een pan vol met aanhangend water opzetten, koken, staafmixer erin. Beetje zout of bouillonblokje erdoor, kaas en/of uitgebakken spekjes. Grof gesneden en gesmoord met wat reuzel is het ook lekker. | |
pavv | zaterdag 28 mei 2011 @ 11:44 |
gisteren nog gegeten... vers van de koude grond heerlijk | |
Monque | zaterdag 28 mei 2011 @ 20:32 |
@Pietverdriet: Postelein! ![]() Ik geloof dat volwassen knollen van de raapsteeltjes Meikooltjes of Meiloof ofzo heten. Voor de gein heb ik ze wel eens uit laten groeien. Ik kon er nét een portie van bereiden. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 20:40 |
Rauw door de aardappelstampot met lekker veel boter. Jum Jum Jum | |
sigme | zaterdag 28 mei 2011 @ 20:47 |
Meiraapjes? (Of meiknaapjes, voor pietverdriet ![]() ![]() | |
Monque | zaterdag 28 mei 2011 @ 20:52 |
Ja dat zijn ze! Nu weet ik het ook weer; wij noemden ze meiknollen. | |
Erasmo | zaterdag 28 mei 2011 @ 21:03 |
Hoe smaken ze? ![]() | |
DancingPhoebe | zaterdag 28 mei 2011 @ 21:05 |
Ik hou er van! In een stamppotje! Met blokjes oude kaas! | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:54 |
Meiraapjes smaken ergens tussen radijsjes en asperges. Ik vind ze heerlijk | |
Spanky78 | zaterdag 28 mei 2011 @ 22:59 |
lekker dat soort elntegroenten. ook ik doe ze graag in een stamppotje. Postelein aten we vroeger ook wel gewoon kort gekookt met een scheutje room en zout/peper. | |
Erasmo | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:00 |
Klinkt interessant, wellicht dat ik nog wat in de tuin zet ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 mei 2011 @ 23:05 |
Probeer ze anders eerst eens, turkse groenteboeren hebben ze vaak. | |
RobinOok | zondag 29 mei 2011 @ 00:55 |
Haal ze eerst maar eens bij je turk, want echt, zo interessant zijn ze niet. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 29 mei 2011 @ 10:17 |
Ach méns, ga toch koken. | |
Monque | zondag 29 mei 2011 @ 22:27 |
Oh ja, snijbiet! Ook lekker in de salade. | |
Erosjuhhh | maandag 30 mei 2011 @ 00:33 |
|