abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 13 juli 2011 @ 13:30:15 #76
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_99409871
Mijn bevallingsverhaal......

De afgelopen week ben ik twee keer gestript door de verloskundige, op maandag en op donderdag, met de laatste keer de mededeling dat als het niet helpt er zondag nog een poging wordt ondernomen om de boel te strippen en evt de vliezen te breken in overleg met de Gyn.

Zaterdagnacht (41 weken en 4 dagen zwanger) om 03.30 moet ik naar de wc om te plassen. Ik voel na het plassen nog wat druk en ik druk zelf een beetje in de hoop dat het gevoel verdwijnt en opeens stroomt er water, mijn vliezen zijn gebroken. Een beetje verbouwereerd blijf ik zitten en even daarna vraag ik me af hoe ik weer van het toilet kan opstaan om manlief te waarschuwen. Dus handdoek gepakt en hem gewaarschuwd (nog nooit iemand zo snel uit zijn bed zien springen) Hij gaat naar beneden om een glas te halen om wat vruchtwater in op te vangen...

Ik wacht ondertussen op de weeen, na 15 minuten komt de eerste. Ik hou met mijn iPhone bij om de hoeveel minuten ze komen en hoe lang ze duren. Het eerste uur om de 5/6/7 minuten, het tweede uur om de 3 a 4 minuten en ze zijn dan ook ineens heftiger. Door goed te zuchten en over het kraambed heen te hangen en wiebelen, kan ik ze goed opvangen. Zitten of liggen is onmogelijk, dan krijg ik veel meer pijn.

Om 06.00 uur komt de verloskundige, ze verteld me dat ik 4/5 cm ontsluiting heb. Ik begon met 3 cm, die had ik namelijk donderdag al, maar dit is een mooi begin. Ze zegt dat ze er om 09.00 uur weer zal zijn en ik besluit te gaan douchen om de boel de bevorderen, wat het ook doet.
Na 10 minuten onder de douche ga ik er snel weer onder vandaan, de weeen komen als een malle achter elkaar en het wordt me veel te pittig om onder de douche te staan. Dus weer lopen, zuchten, hangen, tijden bijhouden is onmogelijk sinds de VK is langs geweest en was ook niet meer nodig.

Ik neem ook twee paracetemol tegen de pijn en drink wat water en neem wat druivensuiker zo nu en dan. Het begint langzaam aan behoorlijk pittig te worden, wat een druk onderin mijn lijf. Manlief zegt nog maar een keer dat ik het goed doe en dat ik zo rustig blijf en het zo goed kan opvangen. Hij is erg trots op me. We overwegen zelfs even of we toch niet thuis zullen blijven omdat het zo voorspoedig gaat.

Om 09.00 uur komt de VK weer en heb ik 8 cm ontsluiting. Dus inpakken en in de auto (makkelijker gezegd dan gedaan) maar we blijven lachen en geintjes maken, zoals we eigenlijk de hele tijd al doen. We overleggen niet meer over thuis of ziekenhuis, manlief en ik hadden beide zo'n gevoel van, toch maar ziekenhuis, zonder dat nog verder te hebben uitgesproken tegen elkaar. Wat achteraf heel verstandig bleek te zijn.

Onderweg is het doodstil, het is zondag, eerste pinksterdag. In het ziekenhuis is het ook enorm stil en rustig. Ik blijf rustig lopen en hangen en voel sinds aankomst in het ziekenhuis de druk toenemen, er ontsnapt af en toe een grom en soms moet ik iets aan de druk toegeven.
Om 10.00 uur vraag ik of de VK weer wil checken en dat doet ze, 10 cm ontsluiting!
Ik mag van haar op bed langzaam mee gaan persen, wat toegeven aan de kracht en kijken wat het doet en wat ik kan, dus dat doe ik heel rustig. Na een minuut of 10 heb ik een beetje door hoe het moet en kan ik 3 keer persen per wee. Heerlijk om aan dat oergevoel toe te geven...

Na een uur zegt ze na nog eens checken dat het hoofdje te weinig is gezakt en dat ze het vermoeden heeft dat ons meisje verkeerd om ligt met haar hoofd. Ze haalt de Gyn erbij en die maakt een echo, en ja hoor, oogkassen ipv een achterhoofdje. Na 8 weken met haar rug aan de voorkant te hebben gelegen is ze (waarschijnlijk) in de afgelopen uren om haar as gedraaid, een flinke tegenvaller....
Ik mag vd Gyn een half uurtje op mijn zij gaan liggen en zo persen en dan kijken of ze door de druk wil gaan draaien, lukt dat niet dan wordt het een KS.
Dat is wel even flink slikken...dag natuurlijke bevalling waar ik zo op had gehoopt. Ik miep dat ik toch echt geen KS wil en de VK en manlief kijken me meewarrig aan... alsof ik nog iets te willen heb.
Tijdens het helse half uurtje (op mij zij persen is echt de hel) heb ik wel tijd om te berusten en te bedenken dat ik me er overheen moet zetten en dat ze er echt niet op een andere manier uit komt dan via een KS.

Na een half uur is ze niet gedraaid en niet gezakt, dus krijg ik een infuus, met daarin een middel dat de weeen tijdelijk stopt. Zalig!!
Ook een catheter en operatiehemd en om 12.50 uur rijden ze me naar de OK.
Ik heb nog wel even vooraf aan de Gyn gevraagd of het mogelijk is dat ons meisje direct na de geboorte bij mij blijft, ipv naar de afdeling te gaan en ik haar daarna pas weer zie, vooral ivm de eerste borstvoeding, ik wil dat ze die binnen het uur krijgt.
Hij zegt dat ie daar voorstander van is, maar dat het maar 18 graden is op de OK en daarom dus te koud voor haar om tijdens de 25 minuten hechten bij mij te blijven. Ik mag haar even zien, daarna gaat ze naar boven met manlief en mag ze bij hem op de borst liggen totdat ik er ben en ze zullen zorgen dat ze binnen het uur kan drinken.

Onderweg naar de OK komen de weeen terug en op de OK zegt de Anesthesist dat ik ze maar weg moet zuchten, (waarop ik uitroep, wegzuchten, man je weet niet hoe het voelt, dat is onmogelijk) waarop we allemaal moeten lachen... Ik krijg een ruggenprik (zalig!) en voel mijn benen warm en lijf warm worden en ontspannen. Dan begint de KS en om 13.25 wordt er een schreeuwend klein meisje boven het scherm uitgetild. Zo leuk om eindelijk te kunnen zien wie er in mijn buik heeft gezeten! Wat is ze klein en wat heeft ze een donkere haartjes, wow...

Ze nemen haar even mee voor controle en na een paar minuten komt manlief trots met haar teruglopen naar mij toe. Ze huilt heel hard, maar als ze bij mijn hoofd ligt en mijn stem hoort wordt ze stil...wat een bijzonder moment, ze kijkt me heel indringend aan, lijkt ieder deel van mijn gezicht in zich op te nemen.
Dan vragen ze na een minuut of 3 of ze mee mag naar boven en dat mag. Ik lig inmiddels te trillen als een malle...van alle emotie en spanning in mijn lijf.
Ze hechten me en ik ga naar de verkoever, daar krijg ik een morfinepomp en na een kleine 10 minuten bellen ze naar de kraamafdeling of ze me willen komen halen. Jippie!!

Ik ben om 14.25 uur op de kraamafdeling, waar onze Lientje bij manlief lekker warm op zijn blote borst heeft gelegen, heel wakker, met alleen een luiertje aan en niet schoongepoetst. Ze geven haar meteen aan mij en ik leg op mijn blote lijf en leg haar aan de borst, ze begint meteen te drinken en ik geniet. Van een lief klein meisje op de buik ipv in de buik....mijn dochter, ons eerste kindje, wat zijn we blij!

Net uit het ei, bij mama op de buik... O+


pi_99410293
pfff Juud wat een herkenning op het moment van, ik wil helemaal geen KS en je er overheen moeten zetten! Mooi geschreven en heel lief meisje O+
Mama van Jaël (17-07-2009)
Mama van Sarah (05-03-2011)
pi_99416088
Juud O+ het lijkt me inderdaad heel moeilijk om de omschakeling te maken naar KS, vooral als je al zo ver bent.

Maar wat is ze mooi!! O+
pi_99418775
Mooi verhaal, juud. En ik vind het vooral mooi hoe je voor jezelf een manier hebt kunnen vinden om het beste te maken van de situatie en het toch allemaal zoveel mogelijk te doen zoals je het graag wilde.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_99450302
Wat een mooi meisje, Juud. Gefeliciteerd!
Don't you love her madly?
  donderdag 14 juli 2011 @ 18:47:11 #81
337708 __Isis__
Met een knipoog ;)
pi_99469183
Mooi geschreven Juud, wat een ervaring he...
Geniet van je meisje, wat een schoonheid O+
Twee harten, een liefde
Uit liefde, een hart
pi_99478646
Juud O+
  vrijdag 15 juli 2011 @ 12:23:30 #83
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_99496910
Ik vind alle verhalen aangrijpend, van het ene uiterste naar het andere uiterste! Prachtig om te lezen.
En Juud wat een mooie foto's zeg!
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  vrijdag 22 juli 2011 @ 22:54:22 #84
223594 krijtlijk
beetje bleekjes
pi_99819485
maart 2008. Ik ben 37.4 weken zwanger.

2.15 's nachts moet ik naar het toilet, als ik naast mijn bed sta voel ik opeens wat lopen.
Met een handdoek (die ik gelukkig al klaar had liggen) tussen mijn benen loop ik naar het toilet. Ik denk dat het vruchtwater is dus ik probeer wat op te vangen, maar het is een klein beetje dus ik kan het moeilijk zien, maar ik weet wel bijna zeker dat het vruchtwater is.
Ik ben helemaal hyper en kan dus ook niet meer slapen. Omdat we 4 weken geleden verhuist zijn heb ik nog geen tijd gehad om de bekleding van het wiegje te maken, goed moment om er maar eens aan te beginnen dacht ik zo, zo zit ik de rest van de nacht achter de naaimachine.

Rond 7 uur maak ik mijn vriend wakker om te vertellen dat hij vandaag papa wordt en dat hij maar eens het wiegje in elkaar moet schroeven :P . Hij vertrekt uiteindelijk naar zijn werk want weeën heb ik nog niet, als ik bel kan hij met 10 minuten weer thuis zijn.
Mijn moeder komt rond 9 uur om mij op te halen omdat ik nog een afspraak had staan bij de verloskundige. Als we weer terug zijn maakt mijn moeder fijn het huis aan kant en rond 11 uur beginnen de weeën, tijdens de weeën hang ik aan mijn moeder en zij ondersteunt mij onder mijn armen, ik weet niet precies wat ze deed maar als mijn vriend (die ondertussen alweer thuis was) het overnam dan werkte dat niet.
De verloskundige is ondertussen gebeld en er blijkt een invaller te komen, het is op dat moment ongeveer 15.00 uur. mijn vriend staat al uit het raam te kijken of hij de verloskundige al aan ziet komen. Op een gegeven moment zie hij een man die er nogal alto uitzag de oprit oplopen en hij denkt: kerel donder op je zit hier verkeerd, de coffeeshop zit verderop....
Dingdong, Hallo ik ben Francois de invaller (meet Francois: grote kerel met rossig haar en een sikje, hij heeft een piercing door zijn onderlip en er loopt een ketting langs z'n broek :D )
Het kan me op dat moment niks schelen, want ik ben ontzettend aan het hyperventileren. hij heeft me binnen een paar minuten rustig, heel fijn dat hij er is. Ik heb op dat moment 5 cm. ontsluiting en hij vraagt of ik liever naar het ziekenhuis wil ipv. thuisbevallen, dat heeft hij goed ingeschat want het lijkt me een prima plan.

Eenmaal in het ziekenhuis vordert de ontsluiting niet meer, ik heb al een hele tijd onder de douche gezeten. Vanaf nu kan ik me het niet goed meer herinneren, dus het verhaal is misschien een beetje warrig. Ik ga een ruggenprik krijgen en word daarvoor naar een andere ruimte gebracht, ik ben opeens helemaal alleen en denk even een moment dat ik in het mortuarium ben beland. Gelukkig komt er als snel iemand en ik krijg een ruggenprik.
Tussendoor slaap ik volgens mij nog wat en mijn moeder gaat ondertussen naar huis omdat ze toch niet veel meer kan doen dan toekijken, het is dan ondertussen ongeveer 12 uur 's nachts. Langzaam komen er wat centimeters bij en ze laten de ruggenprik uitwerken. Op een gegeven moment gaat de hartslag van Sasha omlaag en hij moet er uit, ze zeggen dat ik moet persen maar ik voel niks, de ruggenprik is nog niet uitgewerkt. er komt een schaar en een vacuumpomp aan te pas en hij wordt voor mijn gevoel met grof geweld er uit getrokken. Het is dan 3.00 's nachts.
Ik kan me niet herinneren of hij nu eerst bij mij heeft gelegen of dat ze hem direct hebben meegenomen om hem na te kijken. Het gaat gelukkig goed met hem, hij heeft wel pijn, hij kreunt zachtjes terwijl hij op mijn buik ligt.
Na vele hechtingen later liggen we weer op de kamer (een kraamsuite gelukkig, de enige in het ziekenhuis. Omdat ik koorts had tijdens de bevalling moeten we nog blijven, ik kan me niet bewegen omdat het pijn doet en ik ben van onder bont en blauw bont en zwart.
De eerste dag lijkt het met Sasha goed te gaan maar hij blijkt toch te suf en moet naar de couveuse-afdeling, ik geef hem de borst en wat hij te kort komt krijgt hij met vingervoeding erbij. Op dag 2 mag ik naar huis en de dag erna mag Sasha ook naar huis, maar we moeten de volgende dag voor controle terugkomen om dat hij wel een beetje geel ziet.
Helaas, Sasha wordt weer opgenomen op de couveuse-adeling en moet onder de lamp. Op dag 7 mag hij gelukkig mee naar huis. En eigenlijk wil ik nu zeggen: en kunnen we beginnen met genieten... Maar zo kan ik het me niet herinneren, ik vond het zwaar, ik kon zelf nog niet fatsoenlijk zitten en moest echt ontzettend wennen. Uiteindelijk is na een half jaar(!) mijn knip geheeld, ik denk dat ik toen pas echt ben gaan genieten.

Sasha is zijn 2e naam, zijn eerste naam zet ik liever niet op i-net

Bevallingsverhaal 2 volgt nog.

Ik lees hier wel altijd mee maar ik reageer eigenlijk nooit, dus voel je niet verplicht om op mijn verhaal te reageren :)

[ Bericht 2% gewijzigd door krijtlijk op 22-07-2011 23:00:08 ]
pi_99820300
Heftig krijt! Sasha is trouwens een prachtige tweede naam :)
  vrijdag 22 juli 2011 @ 23:45:13 #86
223594 krijtlijk
beetje bleekjes
pi_99822288
Mei 2011 Ik ben 39.2 weken zwanger.

Het is 7.45 's ochtends en terwijl ik in de keuken sta voor mijn kopje thee voel ik wat lopen. Dit herken ik, deze keer geen twijfel dit is vruchtwater.
Ik bel direct mijn schoonouders of ze Sasha of willen halen. Om 8 uur bel ik de verloskundige, Margriet heeft dienst samen met een verloskundige in opleiding en zij doet de bevalling. Maar Margriet is er bij en dat vind ik fijn, we kennen elkaar door wederzijdse vrienden. In de loop van de ochtend komen ze even langs en geven mij wat instructies.
Mijn vriend (die ondertussen heel wat kilometers verderop aan het werk is) probeert vanaf zijn werk thuis te komen maar dat schiet niet op, zijn baas wil een collega naar zijn werkplek brengen om in te vallen om dan mijn vriend mee terug nemen, hij neemt er alle tijd voor. rond 13 uur is hij pas thuis, gelukkig waren de weeën nog niet echt op gang.
Rond 18.00 ga ik onder de douche en dan pas komen de weeën echt op gang. 19.15 belt mijn vriend de verloskundige en een half uur later staan ze op de stoep. Ik heb dan 3 cm. ontsluiting, en met de vorige bevalling nog in mijn hoofd zakt de moed me in de schoenen, Maar Margriet zegt: we gaan nu naar het ziekenhuis en we gaan mee en gaan niet meer weg voordat de baby er is. Gelukkig, dat vind ik een goed teken. Om 20.00 zitten we in de auto naar het ziekenhuis en in de parkeergarage moet ik nog een fikse wee opvangen met toeschouwers erbij.
Als ik eenmaal op bed lig word er getoucheerd en ik heb al 7 cm. ontsluiting, hiephoi! Vlak daarna krijg ik persdrang en de verloskundige zegt: nou dat denk ik nog niet hoor, maar na nog een keer toucheren blijk ik toch volledige ontsluiting te hebben en snel worden alle spullen klaar gezet.
Om 21.20 word ze geboren. Blij ben ik nog niet, er gaat nu vast nog iets ergs gebeuren, dit is te mooi om waar te zijn. De placenta moet er nog uit, ik moet bijna huilen omdat ik denk dat ik nog een keer moet bevallen maar de verloskundige zegt dat het heus wel meevalt en dat ik nog 1 keer moet persen. De placenta komt er uit en grinnik een beetje... was dat het? Ik ben ietsje uitgescheurd, en er word nog wat geborduurd. En dan pas kan ik lachen. Ik heb het helemaal zelf gedaan, zonder pijnstilling en heb een gezond kind. Zo kan het blijkbaar ook.
  vrijdag 22 juli 2011 @ 23:56:14 #87
223594 krijtlijk
beetje bleekjes
pi_99822742
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 23:07 schreef Nirak het volgende:
Heftig krijt! Sasha is trouwens een prachtige tweede naam :)
Ik had er nooit geen traan om gelaten, dat kwam pas in de kraamweek van mijn 2e kindje.
Toen kon ik pas beseffen hoe heftig dat was geweest.
  zaterdag 23 juli 2011 @ 20:10:08 #88
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_99850179
Zo, ik zal mijn verhaal ook maar eens doen, ook voor de verwerking.

11 mei, 3 dagen na de uitgerekende bevaldatum:
Ik ga naar de verloskundige praktijk, beetje ongeduldig omdat mijn uitgerekende datum 8 mei was, en ik al vanaf week 36 klaar sta om te bevallen (mijn familie heeft heel veel vroeg geboortes, ikzelf ben ook 3 weken te vroeg geboren). Er wordt een datum besproken: 17 mei wordt ik gestript als er nog niets is gebeurd. Mijn moeder vindt dat prima, ondanks dat dat haar verjaardag is. Ik ben blij dat er een finishlijn in zicht is.
Toch knaagt de frustratie een beetje aan mij, en ik vraag de verloskundige om tips.
"Ananas" zegt ze, "Ik heb hetzelfde gehad, en heb toen ananasharten in de blender gegooid om er een smoothie van te maken. Dezelfde dag beviel ik nog!"

Vol met goede moed waggel ik 's avonds de plusmarkt in om 2 ananassen te halen. 1 Van de ananassen slacht ik met veel plezier, en ik heb hem zowat helemaal in mijn eentje opgegeten. Sja, als er niets gebeurt, dan heb ik tenminste genoten :9

12 mei: 3:15
Ik draai me om in bed, en hoor een knak van binnen (net alsof je botten knakken). Daarna voel ik iets warms vloeien.. en het blijft vloeien :o
Ik schud mijn lief wakker, en die schrikt zich een hoedje. We staan op, om het bed te verschonen. Nadat we onze ouders op de hoogte hebben gebracht, gaan we weer naar bed. Ik ga er vanuit dat de weeen pas later op de dag gaan beginnen.

3:45 :')
De weeen zijn al begonnen :') en dit is het begin van de totaaaaal andere bevalling die wij ons voorstelden. De weeen zijn gelijk regelmatig, eerst zit er 5 minuten tussen, maar na een uur zit er 2 minuten tussen de weeen. Ik weet mij geen raad ermee, ik zou de weeen zittend aan tafel opvangen, maar met elke wee drukt er iets op mijn anus, dus ik ga tegen de muur staan puffen.

6:45 (ongeveer)
De verloskundige komt langs, 2cm ontsluiting, prima, maar ik kan niet wachten totdat die weeen over zijn en we ons kleintje hebben. Ze gaat weer weg, en om 7 uur belt mijn lief mijn moeder. Alweer iets wat ik niet verwacht had: ik wilde haar eigenlijk niet bij mijn bevalling hebben. Gewoon omdat ik dit alleen met mijn vriend wilde doen.
Maar ik trek het niet meer, en ik kon mijn vriend geen seconde missen. Ik geloof dat hij er een half uur over heeft gedaan om een kopje thee te zetten :P

8:00
Mijn moeder komt bij ons binnen, en daar sta ik dan, poedelnaakt in de badkamer, het crackertje in de wasbak aan het uitspugen tijdens een wee. Dat moet een raar gezicht zijn geweest als ik hier achteraf aan terugdenk :+
Mijn vriend kan even ademhalen, want mijn moeder neemt het meepuffen en rugwrijven even over. De weeen zijn echt verschrikkelijk, en ik ga met het puffen bijna van mijn stokje.
De verloskundige wordt weer gebeld. Douchen met weeen is helemaal een slecht idee, dan komen ze elke minuut :o

9:00
De verloskundige voelt (au au au!!): 4 cm ontsluiting. Voorlopig nog normaal. Ik moet het puffen anders doen, ik gebruik teveel lucht. Dat gaat beter, en ik ga er weer tegenaan!

11:00
WAAR BEN IK AAN BEGONNEN?!
Ik raak een beetje in paniek, ben doodmoe, verlang naar een beetje rust. Ik ga er maar vanuit dat ik de kleine tegen de middag in mijn armen heb, zo houd ik het vol. Ik heb nog steeds elke 2 minuten een wee, soms 3 achter elkaar. Ik wil gaan zitten, want ik zit de hele tijd de weeen op mijn knieen op de bank op te vangen. Zodra ik dat doe kan ik gelijk weer staan, want dan komen er weer 2 weeen :')

De verloskundige komt langs. Tromgeroffel... 5 cm :')
Nu raak ik echt in paniek, kan ik niet alsnog verdoving krijgen :X .. nee, want ik heb met mijn stomme kop voor een thuisbevalling gekozen :') Het leek toentertijd zo'n goed idee, ik dacht: ik ben een bikkel, dat doe ik wel even zonder pijnstilling.
Even zit ik te twijfelen of ik naar het ziekenhuis wil, maar mijn moeder moedigt mij aan: kom op, nog even volhouden! De verloskundige komt om 13:00 weer

13:00
Dooooodmoeeee..slaaaapen...alsjeblieeeft!
Ik heb vast maar 6cm ontsluiting, maar als de verloskundige kijkt is er goed nieuws: 8cm! Ze blijft nu en mijn lief moet de kraamzorg bellen.

17:00
Kraamzorg is er, de baarkruk staat klaar, en ik mag gaan persen! *O*
3 kwartier ben ik bezig, en er komt van alles uit :+ :@ behalve een baby
Ik moet op bed liggen, en ze voelt tijdens een wee (AAAU!).

De persweeen nemen af, ik zie het behang verkleuren (ik had toch echt geen grijs behang volgens mij :+ ) en onderwijl trapt de kleine vrolijk door in mijn buik :P op een gegeven moment verwar ik deze ook met weeen, bizar gewoon

Tot 18:00 kijkt ze het aan, maar dan moet ik toch alsnog naar het ziekenhuis (NOOOOOO)

Ik moet 2 trappen af, en die zijn HELS (2 persweeen), maar nog lang niet zo erg als de autorit. Dat zal er ook best grappig uit hebben gezien, ik schuin zittend op de stoel, aangezien ik niets op mijn anus verdraag en persweeen wegpuffend :P

18:15
Ik kom aan in het ziekenhuis en ga naar de luxe verloskamer (jeej)
Daar aangekomen komt er een team van verpleegsters+ een dokter en gyn aan.

Zij hebben het over een vacuumpomp en ik ben blij: eindelijk, zo moet het goedkomen :)
Maar dan moet ik eerst nog liggend een paar keer persen, met wee-opwekkers AAARGH!
en dan gaat de dokter ook nog weer tijdens een wee voelen WAAAAH

Dan gaat eindelijk de vacuumpomp erop, maar na een paar pogingen zijn we nog niets verder
ten slotte gaan ze allemaal kijken met een echo-apparaat, en komen ze tot deze conclusie:
De baby past er niet door heen, u krijgt een keizersnede

Mijn moeder stond er zo bij: :o
Ik was alleen maar gelukkig, eindelijk PIJNSTILLING!

Ik word bijna direct naar de operatiekamer gebracht, en krijg een ruggeprik. Heerlijk, ik voelde mij zo gelukkig :)

20:55
Met mijn partner aan mijn zijde wordt onze kleine meid uit mijn buik getild, WAT EEN JOEKEL! :o
De verpleegsters/verplegers hadden dit ook niet verwacht, want ik hoorde allemaal verbaasde geluiden lol
Misschien heeft het ook ermee te maken dat ik ontzettend veel vruchtwater verloor daar :P

Ik zie het allemaal als een soort bioscoopfilm gebeuren, ik kijk ook toe via een spiegel.
Ze wordt met mijn partner naar de kinderarts gebracht, en even later zie ik haar in levende lijve, een pakketje, ingepakt in een handdoek. Ze kijkt mij kalm aan, alsof ze zegt: hallo mama, dus zo zie je er uit :Y
Ik kan het nog niet echt beseffen, is zij mijn kind? Ik geef haar toch een kus, en ik hoor mijn lief achter mij snikken. Ze gaan weer weg, en ik word dichtgemaakt. Gauw worden er foto's van de kleine bij mij opgeplakt, zodat ik haar goed kan bekijken.

Na een half uur wordt ik de verloskamer weer ingereden, mijn familie staat op mij te wachten. Ik vind het achteraf gezien echt heel jammer dat ik niet de eerste reacties van mijn lief en mijn familie heb kunnen zien, toen ze de kleine zagen (ze was al eerder naar binnengereden dan ik).

Desondanks heb ik de eerste nacht niet kunnen slapen, ik heb alleen maar gekeken naar mijn kleine grote meid O+ En zij keek de hele tijd naar mij *;

Zo, ik hoop dat dit een beetje leesbaar is voor jullie :)
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  zaterdag 23 juli 2011 @ 20:26:53 #89
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_99850881
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 23:45 schreef krijtlijk het volgende:
Mei 2011 Ik ben 39.2 weken zwanger.

Het is 7.45 's ochtends en terwijl ik in de keuken sta voor mijn kopje thee voel ik wat lopen. Dit herken ik, deze keer geen twijfel dit is vruchtwater.
Ik bel direct mijn schoonouders of ze Sasha of willen halen. Om 8 uur bel ik de verloskundige, Margriet heeft dienst samen met een verloskundige in opleiding en zij doet de bevalling. Maar Margriet is er bij en dat vind ik fijn, we kennen elkaar door wederzijdse vrienden. In de loop van de ochtend komen ze even langs en geven mij wat instructies.
Mijn vriend (die ondertussen heel wat kilometers verderop aan het werk is) probeert vanaf zijn werk thuis te komen maar dat schiet niet op, zijn baas wil een collega naar zijn werkplek brengen om in te vallen om dan mijn vriend mee terug nemen, hij neemt er alle tijd voor. rond 13 uur is hij pas thuis, gelukkig waren de weeën nog niet echt op gang.
Rond 18.00 ga ik onder de douche en dan pas komen de weeën echt op gang. 19.15 belt mijn vriend de verloskundige en een half uur later staan ze op de stoep. Ik heb dan 3 cm. ontsluiting, en met de vorige bevalling nog in mijn hoofd zakt de moed me in de schoenen, Maar Margriet zegt: we gaan nu naar het ziekenhuis en we gaan mee en gaan niet meer weg voordat de baby er is. Gelukkig, dat vind ik een goed teken. Om 20.00 zitten we in de auto naar het ziekenhuis en in de parkeergarage moet ik nog een fikse wee opvangen met toeschouwers erbij.
Als ik eenmaal op bed lig word er getoucheerd en ik heb al 7 cm. ontsluiting, hiephoi! Vlak daarna krijg ik persdrang en de verloskundige zegt: nou dat denk ik nog niet hoor, maar na nog een keer toucheren blijk ik toch volledige ontsluiting te hebben en snel worden alle spullen klaar gezet.
Om 21.20 word ze geboren. Blij ben ik nog niet, er gaat nu vast nog iets ergs gebeuren, dit is te mooi om waar te zijn. De placenta moet er nog uit, ik moet bijna huilen omdat ik denk dat ik nog een keer moet bevallen maar de verloskundige zegt dat het heus wel meevalt en dat ik nog 1 keer moet persen. De placenta komt er uit en grinnik een beetje... was dat het? Ik ben ietsje uitgescheurd, en er word nog wat geborduurd. En dan pas kan ik lachen. Ik heb het helemaal zelf gedaan, zonder pijnstilling en heb een gezond kind. Zo kan het blijkbaar ook.
zo zie je maar dat geen enkele bevalling hetzelfde gaat :)
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  donderdag 4 augustus 2011 @ 18:33:31 #90
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_100321836
Hier dan mijn verhaal. Wel een beetje lang :@

19 juli 2011

Na een redelijk goede nacht rijden man en ik rond 7 uur naar het ziekenhuis. Ik word na 41 weken zwangerschap ingeleid. We weten waar we moeten zijn en kunnen zo doorlopen naar de verloskamers. We wachten op de gang. Ik hoor een schreeuw en daarna een huilende baby en ik krijg de kriebels. Wat staat ons te wachten? Dan komt een verpleegkundige uit een van de deuren. Het is ‘onze’verloskamer, een fijne ruime kamer met een bloementhema en een mooi uitzicht, het is een zonnige dag. Ik loop naar het badkamertje om me om te kleden. Daar kijk ik in de spiegel en zie mijn enorme buik. Mijn man maakt er nog snel een foto van. Ik mag mijn onderlichaam uitkleden en op het bed gaan zitten. Mijn vliezen worden gebroken, ik dacht dat dat pijn zou doen maar ik voel niets. Ja, golven warm vruchtwater! Dan wordt het infuus aangelegd. Via dit infuus krijg ik oxytocine, wat de weeën moet gaan opwekken. De baby krijgt een draadje op zijn hoofd voor de CTG. Al die draadjes, ik ben niet erg mobiel meer. Als ik moet plassen dan moet het hele infuus-circus mee. Ik pak een boek, maar kan me na 3 regels al niet meer concentreren.

De volgende uren kom ik door met staren naar de monitor, kletsen met de verpleegkundige en met mijn man. Elk half uur wordt de dosis oxytocine verhoogd. Ik zie pieken op de monitor, maar ik voel weinig. Rond het middaguur voel ik wel pijn, maar ik heb niet het idee dat het ontsluitingsweeën zijn. Dit wordt bevestigd door de dienstdoende verloskundige. Ze ‘ziet geen barende vrouw’ en als ze me toucheert is er maar 3 cm ontsluiting: net zoveel als waar ik mee begon. Ze heeft een arts-assistent bij me en vraagt of hij ook mag toucheren. Nee, dat mag niet: toucheren vind ik erg pijnlijk en pijn heb ik al genoeg.

Ik moet al sinds die ochtend poepen, maar thuis was het niet gelukt. Ik heb het idee dat dit de bevalling niet bespoedigt en ik vraag of ze iets kunnen doen. Dat kan, en ik krijg een klisma die ik zelf mag gebruiken. Wat een uitvinding! Redelijk ontspannen ga ik weer liggen. En dan kom ik het bed niet meer uit. De dosis hormoon wordt nog verder opgeschroefd. De diensten zijn gewisseld en er komt een nieuwe verloskundige: iemand die ik eerder heb gesproken en die ik vertrouw en aardig vind. Ze komt samen met de dienstdoende gynaecoloog aan mijn bed. Het plan is om de dosis op maximaal te zetten en het nog een paar uur aan te zien. Zijn er dan geen ontsluitingsweeën, dan wordt het een keizersnede. Ik vraag om pijnstilling en na overleg wordt het Remifentanil. Een ruggeprik was niet gunstig in verband met de mogelijke keizersnede. Ik heb al een infuus dus het middel kan er zo bij. Wat een verademing! De pijn is niet weg maar is te doen, tussen de weeën door ben ik knetterstoned. Ik beleef alles in een roes en dat was fijn, want zo ben ik de tijd tussen 13 en 20:00 redelijk doorgekomen. Inmiddels lig ik op mijn rechterzijde en klamp ik me met een hand vast aan de zijkant van het bed en in mijn andere hand heb ik het pompje geklemd, als een reddingsboei. Bizar, hoe je kunt wennen aan pijn. Ik krijg een paar keer een katheter maar dat gaat gelukkig voor een groot deel langs me heen.

Rond 20:00 heb ik 9 cm ontsluiting. Ik heb dan al een paar keer geroepen dat ik persweeën heb. Ze zijn niet te ontkennen: voelen als warme golven die vanuit mijn rug richting mijn vagina en anus gaan. Ik MOET meedrukken! Mijn verloskundige is nergens te bekennen (later bleek het spitsuur te zijn: 4 bevallende vrouwen tegelijk), er komt een andere (onaardige) aan mijn bed. En zij zet de Remifentanil uit, toucheert me hardhandig en zegt dat ik de laatste cm nog ‘even’moet wegpuffen in een uurtje! Ik word woest en ik gil: ik wil dit niet, ik heb het nodig, geef mijn pomp terug! Ik ben zo wanhopig; ik zit in een gevangenis van pijn, ik kan geen kant op. Ik lig vast in een bed, half bloot, met zoveel pijn, zoveel verschillende mensen om me heen, waar is nou mijn pompje, waarom bevind ik me in deze situatie, dit gaat nooit meer voorbij! Ik zweet, er zit een kapje op mijn mond, ik hoor een borrelend geluid, wat is dat? Het is zuurstof. (De hartslag van de kleine had een dip,dit hoorde ik later gelukkig pas). De aardige verlos is terug en ze snapt niet waarom mijn pomp weg is. Ze legt het gewoon weer aan, wat een engel! Helaas is het medicijn na een half uur op. Ik krijg geen nieuw want ik kan persen!

Dan is er slecht nieuws, de baby is een beetje gedraaid. Had de baby gewoon gelegen, dan had ik hem er na 3x persen wel uit gekregen. Nu moet ik een uur lang persen en dan roept ze pas de gyn, want dat is protocol. Ik ben weer helder en ik geef aan dat ze de gyn wel eerder mag roepen. De baby komt er toch niet op mijn eigen kracht uit. De vk is het met mee eens en belt meteen. Ondertussen moedigt ze me heel goed aan. Mijn man houdt me vast. Na 40 minuten persen (bij elke wee 3 x, ik ga helemaal stuk, bij elke derde pers denk ik dat ik echt niet meer kan) komt de gynaecoloog. Ze brengt een vacuümpomp aan op het hoofdje en vertelt me rustig wat we samen gaan doen. Ze gaat me helpen mijn kind geboren te laten worden. We gaan dit samen doen in de komende 3 persweeën en ze gaat me ook inknippen. Lukt het niet in die drie weeën, dan gaan we gymnastieken (haar woorden): iets met knieën langs mijn oren en drukken op mijn buik. En gaat dat niet, dan wordt het een ks, het ok-team staat al klaar. Ik zet alles op alles, ik heb nog nooit zoveel kracht gezet. Mijn perstechniek is volgens de gyn perfect (dankjewel yogajuf). Ik voel een scherpe pijn, het is de knip. Ik zak even weg, maar er komt weer een wee. Het hoofdje staat. Wat een pijn! Dit kan toch niet waar zijn? Ik moet 5 minuten wachten op de volgende perswee. Ik geef alles. Dan is de pijn opeens weg. Het is 22:59 uur. Een glibberig baby’tje wordt op mijn buik gelegd. Ik ben heel verbaasd en ik roep: hij is er echt! Hij is er echt! Wel tien keer achter elkaar. De opluchting die ik voel is onbeschrijfelijk. Mijn man mag de navelstreng doorknippen, er worden foto’s gemaakt. Ik kijk mijn zoon aan. Wat een alerte oogjes en wat is hij groot! Er volgen nog wat vervelende dingen, de nageboorte en het hechten, wat bij elkaar ruim een uur duurt. Ondertussen wordt zoon onderzocht, Apgarscore 9/10/10, maar dat hoor ik veel later pas. De gyn houdt zelfs tijdens de nageboorte mijn hand vast. Wat een topvrouw. Ik gaf aan dat ik bang was voor een slechte afloop, maar ze verzekerde me dat zij dat geen moment was. Zij en de vk stonden versteld van mijn perskracht en doorzettingsvermogen, veel vrouwen zouden na zoveel uur een ks hebben gekregen. Ik ben trots op mezelf! En dan krijg ik mijn zoon weer bij me. Hij kijkt me weer aan en zuigt keihard op zijn vingertjes. Ik ben zo gelukkig!

[ Bericht 0% gewijzigd door Aventura op 04-08-2011 20:46:20 ]
pi_100322447
Aventura wat een mooi verhaal O+
Herinnering is een vorm van ontmoeting.
pi_100324046
Wat mooi beschreven, ik moest een traantje wegpinken..
  donderdag 4 augustus 2011 @ 20:41:04 #93
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_100326590
Ik zelf ook toen ik het opschreef...

@Tankgirl, wat een verhaal! Jij hebt het ook niet makkelijk gehad. En zo herkenbaar, je paniek, je opluchting, en daarna uren naar je baby staren! Ik bleef die nacht in het ziekenhuis en mijn ventje lag in een bakje naast mijn bed. En ik maar kijken! En hij naar mij. Pas toen besefte ik dat hij helemaal gezond was en gaaf en dat ik ook gewoon weer beter zou worden! Ik stond stijf van de adrenaline en heb maar 2 uur geslapen, maar het was de mooiste nacht van mijn leven.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 20:44:08 #94
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_100326702
Krijtlijk, jij ook een heftig verhaal! De nasleep was wel bizar lang zeg. Ik kon een week niet zitten en nauwelijks lopen van de pijn en dat vond ik al heftig en kraamweek-verpestend. Het is nu nog gevoelig maar ik kan alles weer gewoon. Ik kan me je verbazing bij de tweede bevalling ook zoo goed voorstellen. Dat is-dit-allesgevoel. Wel fijn voor je!
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 10:41:46 #95
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_100346083
Wat een verhalen weer! Ontroerend!
  zondag 28 augustus 2011 @ 21:58:35 #96
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_101308823
Mijn 2e bevalling ook maar eens getypt...

Maandag 15 augustus 2011, ik heb een controleafspraak bij de verloskundige. De laatste weken slaap ik enorm slecht, nog slechter dan de weken/ maanden ervoor, welke al getekend werden door vermoeidheid en slaaptekort. De laatste nachten slaap ik amper, en in de avond heb ik veel voorwerk. Overdag is het bikkelen met mijn dreumes, Evie is zo lief en leuk, maar ook erg ondernemend en dat kost toch de nodige energie. Bij de verloskundige geef ik ook aan, dat het nu toch wel flink zwaarder wordt, en dat ik me uitgeput begin te voelen. Gelukkig heb ik een erg begripvolle en doortastende vk die direct zelf het initiatief neemt om te kijken of het voorwerk ook al wat effect gehad heeft. Bij controle blijkt de baarmoedermond volledig verstreken en heb ik 2 cm ontsluiting. Fijn, want de vk kan dus strippen!

Dinsdag 16 augustus, weer een matige nacht, gisteravond wel weer wat voorwerk; maar het zet niet door.... We krijgen bezoek, mijn zus komt met dr jongste spelen, leuk voor Evie. Ze spelen leuk samen, en mijn zus stelt voor om Evie mee te nemen, kunnen ze gezellig met het hele gezin naar de dierentuin. Hartstikke leuk, en ze biedt aan dat Evie ook best een nachtje mag komen logeren, dus voor de zekerheid pakken we wat spulletjes in en gaat mijn meisje gezellig met dr nichtje in de auto. smiddags probeer ik lekker wat te relaxen, beetje internetten, televisie kijken, boekje lezen... mijn buik is niet helemaal rustig, heb de hele dag wel wat menstruatieachtige pijn, maar echt doorzetten doet het niet.
Aan het begin van de avond besluit ik maar eens een keertje zonder Evie lekker in bad te gaan liggen. Even lekker ontspannen. Bij het uit bad stoppen verlies ik de slijmprop. Kan ik me van de vorige keer niet herinneren, dus meld het nog even in het Z&G-topic. Weet ook dat het niets zegt; en het nog weken zou kunnen duren.
Halverwege de avond wens ik T dan ook een goede nacht en ga ik vast naar boven om wat tv te kijken en hoop op tijd te slapen. Inmiddels is mijn buik ook weer helemaal rustig, dus we grappen nog wat tegen mekaar dat het nog wel een poosje gaat duren. Ik kijk wat dingen op uitzending gemist; en tegen de tijd dat ik eigenlijk wil gaan slapen, krijg ik ineens een enorme pijnscheut in mijn buik en voel ik wat lopen; vruchtwater! het is begonnen! het is dan 23:56 uur; ik bel direct de vk, want die heeft me, naar aanleiding van onze snelle 1e bevalling (1 uur en 47 minuten) op het hart gedrukt om direct te bellen wanneer de bevalling lijkt te beginnen. Onder het bellen heb ik direct een aantal heftige weeen, waarbij ik ook echt moet zuchten. Ik herinnering me ook direct weer hoe het voelde en wat een weeenstorm was... pfffff.. de vk komt ook direct onze kant op. In de tussentijd ga ik op mijn zij op bed liggen, en komen de weeen bijna continu achter mekaar aan. Ze zijn heftig en worden al snel enorm pijnlijk. T laat de vk binnen en gaat op instructie wat dingen verzamelen, kruik verwarmen, emmers klaarzetten etc. De vk pakt ook direct haar spulletjes uit en belt voor partusassistentie.

Ondertussen doe ik erg mijn best om de weeen op te vangen, wat niet makkelijk gaat. Ze zijn inmiddels zo heftig dat ik op het heftigs van de wee echt in het matras moet knijpen en flink moet zuchten.. pffff heftig hoor! de vk geeft ook aan dat bij de laatste 2 weeen mijn buik ook al echt meebeweegt, ik krijg ook steeds meer het gevoel dat ik mee moet persen, persweeen dus.
Er komt nog een wee en ik hoor het tuinhekje, onze kraamverzorgster komt eraan. Dit geeft me rust; ze zijn er beide, alles ligt klaar... en mijn lichaam geeft aan dat ik op mijn rug moet draaien, want ik voel het; ze komt eraan. De kraam is inmiddels op de slaapkamer en heeft dr plastic schortje voor. De vk wil toucheren, maar op dat moment komt er weer een wee, en mijn lichaam wil/ moet persen. Het mag, en ik geef toe aan het gevoel. Ik pers op 1 wee 2 keer, en moet dan zuchten, ik voel dat ze er al bijna is...
Ons meisje haar hoofdje wordt al geboren, al zuchtend, en de vk doet een poging om de navelstreng door te knippen die om dr halsje zit, echter doet mijn lichaam de rest en wordt ondertussen onze 2e dochter geboren, ze doet een koprol in de matras en de navelstreng blijkt mooi lang, waardoor hij niet afknelt en hij zo van dr halsje gehaald kan worden.
daar is ze dan! Liene is geboren op 17 augustus om 0:51 uur. Na een heftige, maar mooie thuisbevalling van 55 minuutjes.

Mijn dochter wordt op mijn borst gelegd en vol verwondering bekijk ik dit mooie mensje. Helemaal gaaf en helemaal perfect... Ze huilt krachtig, en doet dr kleine oogjes open. Wat een mooi meisje.
Binnen 20 minuutjes vindt Liene zelf de borst; en begint direct krachtig te drinken, beide borsten achter mekaar. Een beter begin hadden we ons niet durven wensen.
Liene weegt 3460 gram en bij de controles blijkt ze alles goed te doen.

We bellen onze ouders en natuurlijk mijn zus, want ik wil graag mijn meisje erbij hebben, de grote zus, ons gezinnetje compleet en de eerste ontmoeting. Evie blijkt daar ook lekker de boel op stelten te zetten, ze is lekker aan het zingen in bed. En ondanks dr gemiste middagdutje, lijkt ze helemaal niet moe.
Dus mijn zus komt onze kant op..
Het eerste wat Evie zegt als ze thuis komt, en heerlijk bij ons in bed wordt gezet; baby! en met een wijzend vingertje komt ze naar Liene kijken. Helemaal verbaast door alle drukte en het kleine mensje in mama's armen. En mama voelt zich trots, en intens gelukkig, daar zit je dan, samen met papa; en 2 kerngezonde dochters! Een compleet gezinnetje, en een compleet geluk...

Nu inmiddels bijna 2 weken verder voel ik me nog steeds zo gelukkig! ik heb gewoon 2 dochters! 2 heerlijke dametjes... ik heb een fijne kraamperiode, een ontzettend fijne kraamhulp gehad (welke uiteindelijk 2 straten verderop bleek te wonen) en mijn kleine Liene doet het zo goed!
De borstvoeding verloopt zonder problemen, en behalve het slaaptekort, voel ik me ook eigenlijk heel erg goed.

Wat fijn om het ook zo mee te mogen maken, een hele andere kraamperiode, lekker met onze meiden in ons eigen huisje. Gewoon kunnen ontspannen en genieten. Heerlijk!
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
pi_101309309
Dat klinkt super BJ!!
En geboren met een koprol? Dat wordt straks onze Olympische kampioene turnen. Let op mijn woorden!
Geniet lekker van je meisjes!
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_101311243
Jeetje wat een ontzettend snelle bevalling! Heb je daarba nog lang weeen gehad?
Mooi verhaal, dank voor het delen :)
pi_101313542
Jeetje BJ, je hebt me aan het huilen hoor met je mooie en heftig snelle bevallingsverhaal :'( O+
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  maandag 29 augustus 2011 @ 10:00:11 #100
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_101323250
BJ wat een bevalling! Je hebt wel een record verbroken denk ik!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')