abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97214544
Heeft iemand weleens zelf een overheerlijk zoetzuur aziatisch gerecht gemaakt die hij/zij mij sterk kan aanraden? :@
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_97217031
Ja, 12 (of 13) jaar geleden maakte ik een heerlijk zoetzuur Aziatisch gerecht wat ik je sterk kan aanraden.
Ik weet echter niet meer wat het was, maar het was echt overheerlijk! :Y
Nee.
  maandag 23 mei 2011 @ 20:21:50 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97217127
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 19:41 schreef deepart het volgende:
Heeft iemand weleens zelf een overheerlijk zoetzuur aziatisch gerecht gemaakt die hij/zij mij sterk kan aanraden? :@
Nee, wel een Frans, Canard a l'orange
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97231139
Dit is er een van mij van een tijdje geleden. Wordt nog steeds regelmatig gemaakt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2010 23:31 schreef Ilse86 het volgende:
Sappige, malse, zoetzure kip met deeg-korstje (niet gefrituurd). Eén van de meer succesvolle recepten van de laatste tijd.

[ http://img202.imageshack.us/img202/3636/zoetzurekip.jpg (copy/paste deze link) ]
quote:
0s.gif Op zondag 27 juni 2010 09:17 schreef Ilse86 het volgende:
Het is geen moeilijk recept, en kost ook niet zoveel (actieve) bereidingstijd, wel wat wachttijd, maar het is de moeite waard :9~ . Komt 'ie:

Ingrediėnten
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst
Saus ingrediėnten
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 160 graden;
• Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer tot slot een geklutst ei er doorheen;
• Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;
• Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediėnten. Schenk de saus over de kipstukjes;
• Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;
• Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;
• Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;
• Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')