FOK!forum / Culinesse à gogo / de stroop in stroopwafels
2510zondag 22 mei 2011 @ 20:45
ik moet glutenvrij eten en omdat de koekjes in de winkel ongelofelijk duur zijn bak ik die altijd zelf. Maar de stroopwafels lijken niet op de echte :( ik had gewone pannekoekenstroop gebruikt maar dat lijkt er totaal niet op. Wie heeft er een idee wat voor stroop dat is? Of misschien heb ik het verkeerd gedaan, ik had gewoon wafels gebakken en toen ze nog warm waren de stroop ertussen gesmeerd
pfefferkatzezondag 22 mei 2011 @ 20:50
Glutenstroop.
boem-dikkiezondag 22 mei 2011 @ 20:50
Je zou het even kunnen vragen op een markt of kermis. Daar staan ook vaak van die tentjes met verse stroopwafels.
Chinlesszondag 22 mei 2011 @ 20:51
en wat zei google toen je googlede op: "recept stroopwafelstroop"
Spanky78zondag 22 mei 2011 @ 21:25
Eh, maak een mengsel van keukenstroop uit een pot (friese vlag/ zeeuwse boerin) en wat suiker scheutje water. kook het op, als het kookt van het vuur halen en een klont boter doorroeren. Voila een stroop die veel beter lijkt. Afhankelijk van jouw smaak doe je de suiker en water (in een ratio van 2:1) er veel of weinig in. Een snufje kaneel is ook naar smaak. En oja, een klein snufje zout maakt de stroopwafel een heel stuk smakelijker.

[ Bericht 32% gewijzigd door Spanky78 op 23-05-2011 09:26:57 ]
Erasmozondag 22 mei 2011 @ 21:39
Stroopwafelvulling:
500 gram stroop,
300 gram donkere basterdsuiker,
75 gram boter,
1 theelepel kaneelpoeder.
Stroop verwarmen en de rest er doorheen mengen.

Bron