_The_General_ | zondag 22 mei 2011 @ 12:07 |
Ik krijg vanavond eters en het hoofdgerecht is asperges op de traditionele wijze met ei, ham en een aspergesausje. Ik ben echter vergeten witte wijn te halen en ik heb staan: Hardy's Nottage Hill Chardonnay - Australie 2008 Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008 Tohu Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland 2009 Rhein Riesling - Duitsland 2007 Oude Kaap halfzoet - Zuid-Afrika 2007 Welke kan ik het beste pakken, ik drink graag wijn maar ben geen goede in het maken van combinatie's met eten! | |
Silverado | zondag 22 mei 2011 @ 12:08 |
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008 | |
conleche | zondag 22 mei 2011 @ 12:09 |
Ik zou de pinot blanc doen. Of de Riesling. | |
Dentiwan | zondag 22 mei 2011 @ 12:10 |
Wijn bij asperges? Ben je helemaal gek geworden!!! | |
Logical | zondag 22 mei 2011 @ 12:28 |
Die Tohu komt zeker uit Hawkes Bay? (ipv Marlborough of Waiheke) (aardig zuur en ik geef 'm niet meer dan een 7) Ik zou die Tohu iig niet gebruiken voor asperges. | |
_The_General_ | zondag 22 mei 2011 @ 12:31 |
Het is deze. http://www.tohuwines.co.n(...)=2008&id=26#wine-top | |
Erasmo | zondag 22 mei 2011 @ 12:32 |
Uit een pakje? | |
Biogarde | zondag 22 mei 2011 @ 12:33 |
Hollandaise ![]() | |
_The_General_ | zondag 22 mei 2011 @ 12:35 |
Nee, maar twijfel nog tussen een botersausje of een Hollandaise! | |
Logical | zondag 22 mei 2011 @ 12:36 |
Ah ok, ik dacht dat het er een uit Giborne/Hawkes Bay was ![]() Marlborough/Nelson kan goed zijn, maar nu durf ik niet meer te beweren of het nu een goede was of niet... | |
Erasmo | zondag 22 mei 2011 @ 12:38 |
Hollandaise komt niet uit een pakje... Eigen voorkeur, zolang het maar vers is ![]() | |
_The_General_ | zondag 22 mei 2011 @ 12:39 |
Ze schenken hem op de Nieuw Zeelandse Ambassade, en daar heb ik hem ook gedronken. Lekkere wijn met fruittonen er in. Maar deze valt iig af voor bij de Asperges. Nu ik er over denk had ik hem niet eens in het rijtje hoeven te vermelden. | |
Logical | zondag 22 mei 2011 @ 12:45 |
In Wellington of op het consulaat in Auckland? De laatste keer dat ik Koninginnedag hier in Auckland heb gevierd was er wel iets dat op kroketten en haring leek, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd ![]() | |
golfer | zondag 22 mei 2011 @ 13:05 |
Ik zou 1 van deze twee doen: Hardy's Nottage Hill Chardonnay - Australie 2008 Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008 | |
_The_General_ | zondag 22 mei 2011 @ 13:20 |
Nee op de NZ Ambassade te Den Haag. | |
Tamashii | zondag 22 mei 2011 @ 14:06 |
Ik zou botersaus erbij maken en de Hardys gebruiken. | |
charon | zondag 22 mei 2011 @ 14:13 |
Afteltopic tot Piet zich meldt! | |
Pietverdriet | zondag 22 mei 2011 @ 14:49 |
Zou 1 van deze drie nemen, en een deel van de wijn gebruiken voor het maken van de saus, wijn inkoken met wat laurierblad, sjalotje, teen knof, wat verse kruiden, korrels peper. Dan zeven en dit als basis gebruiken voor de saus. Je zou er een hollandaise mee kunnen maken, of met room en boter een eenvoudige witte saus van maken, | |
Lord Katundro | zondag 22 mei 2011 @ 15:47 |
Als we het toch over asperges hebben; weet iemand nog een goed recept voor lekkere aspergesoep? | |
golfer | zondag 22 mei 2011 @ 15:54 |
Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon. Daarna door een (passeerzeef) halen en de bouillon opvangen. Roux maken van ca. 40 gram boter en 40 gram bloem. Met een pollepel lepel voor lepel de bouillon bij de roux toevoegen. Mooi gald roeren en even laten doorkoken met een beetje zout en peper naar smaak. Eventueel nog een minuut of 5 er wat aspergekopjes bijvoegen. In een apart bakje een mengsel maken van een eidooier, wat kookroom en nootmuskaat. Soep van het vuur halen en ca. 5 minuten laten afkoelen en dan met (staaf)mixer het eigeel-room-nootmuskaatmengsel er doorheen kloppen. Garneren met wat peterselie of verse bieslook. | |
Lord Katundro | zondag 22 mei 2011 @ 16:00 |
Thanks dude! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 mei 2011 @ 20:08 |
Kippenbouillon nog even weglaten en je asperges hierin koken, nadat je de asperges gekookt hebt en opgegeten kan je van het kookvocht een aspergesoep maken, of invriezen en nog een keer schillen er in afkoken, asperges er in koken, etc. Het kookvocht smaakt na een tijdje meer naar asperges dan de asperges zelf, en als je na een tijdje daar een keer soep van kookt weet je niet wat je proeft. Tip, leng hem dan wel aan, want anders is de smaak te intensief. |