abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_97148914
Ik krijg vanavond eters en het hoofdgerecht is asperges op de traditionele wijze met ei, ham en een aspergesausje.

Ik ben echter vergeten witte wijn te halen en ik heb staan:

Hardy's Nottage Hill Chardonnay - Australie 2008
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
Tohu Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland 2009
Rhein Riesling - Duitsland 2007
Oude Kaap halfzoet - Zuid-Afrika 2007

Welke kan ik het beste pakken, ik drink graag wijn maar ben geen goede in het maken van combinatie's met eten!
  zondag 22 mei 2011 @ 12:08:54 #2
53760 Silverado
Da Animator
pi_97148948
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
Bier hoort rijkelijk te vloeien!
pi_97148965
Ik zou de pinot blanc doen. Of de Riesling.
  zondag 22 mei 2011 @ 12:10:57 #4
163231 Dentiwan
Denk aan je tanden !
pi_97149025
Wijn bij asperges? Ben je helemaal gek geworden!!!
De zwarte wolf komt eraan !
pi_97149702
Die Tohu komt zeker uit Hawkes Bay? (ipv Marlborough of Waiheke)
(aardig zuur en ik geef 'm niet meer dan een 7)

Ik zou die Tohu iig niet gebruiken voor asperges.
People will forget what you said or what you did,
but they'll never forget how you made them feel
pi_97149779
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:28 schreef Logical het volgende:
Die Tohu komt zeker uit Hawkes Bay? (ipv Marlborough of Waiheke)
(aardig zuur en ik geef 'm niet meer dan een 7)

Ik zou die Tohu iig niet gebruiken voor asperges.
Het is deze. http://www.tohuwines.co.n(...)=2008&id=26#wine-top
  zondag 22 mei 2011 @ 12:32:05 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97149809
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:07 schreef _The_General_ het volgende:
Ik krijg vanavond eters en het hoofdgerecht is asperges op de traditionele wijze met ei, ham en een aspergesausje.
Uit een pakje?
  zondag 22 mei 2011 @ 12:33:28 #8
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_97149860
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Uit een pakje?
Hollandaise _O_
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
pi_97149925
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Uit een pakje?
Nee, maar twijfel nog tussen een botersausje of een Hollandaise!
pi_97149942
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:31 schreef _The_General_ het volgende:
Het is deze. http://www.tohuwines.co.n(...)=2008&id=26#wine-top
Ah ok, ik dacht dat het er een uit Giborne/Hawkes Bay was ;)
Marlborough/Nelson kan goed zijn, maar nu durf ik niet meer te beweren of het nu een goede was of niet...
People will forget what you said or what you did,
but they'll never forget how you made them feel
  zondag 22 mei 2011 @ 12:38:52 #11
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97150019
quote:
14s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:33 schreef Biogarde het volgende:

[..]

Hollandaise _O_
Hollandaise komt niet uit een pakje...

quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:35 schreef _The_General_ het volgende:

[..]

Nee, maar twijfel nog tussen een botersausje of een Hollandaise!
Eigen voorkeur, zolang het maar vers is :P
pi_97150032
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:36 schreef Logical het volgende:

[..]

Ah ok, ik dacht dat het er een uit Giborne/Hawkes Bay was ;)
Marlborough/Nelson kan goed zijn, maar nu durf ik niet meer te beweren of het nu een goede was of niet...
Ze schenken hem op de Nieuw Zeelandse Ambassade, en daar heb ik hem ook gedronken. Lekkere wijn met fruittonen er in. Maar deze valt iig af voor bij de Asperges. Nu ik er over denk had ik hem niet eens in het rijtje hoeven te vermelden.
pi_97150196
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:39 schreef _The_General_ het volgende:
Ze schenken hem op de Nieuw Zeelandse Ambassade, en daar heb ik hem ook gedronken. Lekkere wijn met fruittonen er in. Maar deze valt iig af voor bij de Asperges. Nu ik er over denk had ik hem niet eens in het rijtje hoeven te vermelden.
In Wellington of op het consulaat in Auckland?
De laatste keer dat ik Koninginnedag hier in Auckland heb gevierd was er wel iets dat op kroketten en haring leek, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd :P
People will forget what you said or what you did,
but they'll never forget how you made them feel
  zondag 22 mei 2011 @ 13:05:46 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97150889
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:07 schreef _The_General_ het volgende:
Ik krijg vanavond eters en het hoofdgerecht is asperges op de traditionele wijze met ei, ham en een aspergesausje.

Ik ben echter vergeten witte wijn te halen en ik heb staan:

Hardy's Nottage Hill Chardonnay - Australie 2008
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
Tohu Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland 2009
Rhein Riesling - Duitsland 2007
Oude Kaap halfzoet - Zuid-Afrika 2007

Welke kan ik het beste pakken, ik drink graag wijn maar ben geen goede in het maken van combinatie's met eten!
Ik zou 1 van deze twee doen:
Hardy's Nottage Hill Chardonnay - Australie 2008
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_97151415
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:45 schreef Logical het volgende:

[..]

In Wellington of op het consulaat in Auckland?
De laatste keer dat ik Koninginnedag hier in Auckland heb gevierd was er wel iets dat op kroketten en haring leek, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd :P
Nee op de NZ Ambassade te Den Haag.
pi_97152982
Ik zou botersaus erbij maken en de Hardys gebruiken.
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_97153196
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:38 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hollandaise komt niet uit een pakje...

Afteltopic tot Piet zich meldt!
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zondag 22 mei 2011 @ 14:49:50 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97154394
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 12:07 schreef _The_General_ het volgende:

Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
Tohu Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland 2009
Rhein Riesling - Duitsland 2007

Zou 1 van deze drie nemen, en een deel van de wijn gebruiken voor het maken van de saus, wijn inkoken met wat laurierblad, sjalotje, teen knof, wat verse kruiden, korrels peper. Dan zeven en dit als basis gebruiken voor de saus.
Je zou er een hollandaise mee kunnen maken, of met room en boter een eenvoudige witte saus van maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 mei 2011 @ 15:47:54 #19
4162 Lord Katundro
Jabba&Scully
pi_97156517
Als we het toch over asperges hebben; weet iemand nog een goed recept voor lekkere aspergesoep?
I am happy
  zondag 22 mei 2011 @ 15:54:46 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_97156822
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2011 15:47 schreef Lord Katundro het volgende:
Als we het toch over asperges hebben; weet iemand nog een goed recept voor lekkere aspergesoep?
Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon.
Daarna door een (passeerzeef) halen en de bouillon opvangen.

Roux maken van ca. 40 gram boter en 40 gram bloem.
Met een pollepel lepel voor lepel de bouillon bij de roux toevoegen. Mooi gald roeren en even laten doorkoken met een beetje zout en peper naar smaak.
Eventueel nog een minuut of 5 er wat aspergekopjes bijvoegen.

In een apart bakje een mengsel maken van een eidooier, wat kookroom en nootmuskaat.

Soep van het vuur halen en ca. 5 minuten laten afkoelen en dan met (staaf)mixer het eigeel-room-nootmuskaatmengsel er doorheen kloppen.
Garneren met wat peterselie of verse bieslook.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 22 mei 2011 @ 16:00:28 #21
4162 Lord Katundro
Jabba&Scully
pi_97157101
quote:
3s.gif Op zondag 22 mei 2011 15:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon.
Daarna door een (passeerzeef) halen en de bouillon opvangen.

Roux maken van ca. 40 gram boter en 40 gram bloem.
Met een pollepel lepel voor lepel de bouillon bij de roux toevoegen. Mooi gald roeren en even laten doorkoken met een beetje zout en peper naar smaak.
Eventueel nog een minuut of 5 er wat aspergekopjes bijvoegen.

In een apart bakje een mengsel maken van een eidooier, wat kookroom en nootmuskaat.

Soep van het vuur halen en ca. 5 minuten laten afkoelen en dan met (staaf)mixer het eigeel-room-nootmuskaatmengsel er doorheen kloppen.
Garneren met wat peterselie of verse bieslook.
Thanks dude! ^O^ Die ga ik van de week eens (proberen) te maken. :9
I am happy
  zondag 22 mei 2011 @ 20:08:53 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97168935
quote:
3s.gif Op zondag 22 mei 2011 15:54 schreef golfer het volgende:

[..]

Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon.
Daarna door een (passeerzeef) halen en de bouillon opvangen.

Roux maken van ca. 40 gram boter en 40 gram bloem.
Met een pollepel lepel voor lepel de bouillon bij de roux toevoegen. Mooi gald roeren en even laten doorkoken met een beetje zout en peper naar smaak.
Eventueel nog een minuut of 5 er wat aspergekopjes bijvoegen.

In een apart bakje een mengsel maken van een eidooier, wat kookroom en nootmuskaat.

Soep van het vuur halen en ca. 5 minuten laten afkoelen en dan met (staaf)mixer het eigeel-room-nootmuskaatmengsel er doorheen kloppen.
Garneren met wat peterselie of verse bieslook.
Kippenbouillon nog even weglaten en je asperges hierin koken, nadat je de asperges gekookt hebt en opgegeten kan je van het kookvocht een aspergesoep maken, of invriezen en nog een keer schillen er in afkoken, asperges er in koken, etc.
Het kookvocht smaakt na een tijdje meer naar asperges dan de asperges zelf, en als je na een tijdje daar een keer soep van kookt weet je niet wat je proeft.
Tip, leng hem dan wel aan, want anders is de smaak te intensief.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')