Het is deze. http://www.tohuwines.co.n(...)=2008&id=26#wine-topquote:Op zondag 22 mei 2011 12:28 schreef Logical het volgende:
Die Tohu komt zeker uit Hawkes Bay? (ipv Marlborough of Waiheke)
(aardig zuur en ik geef 'm niet meer dan een 7)
Ik zou die Tohu iig niet gebruiken voor asperges.
Uit een pakje?quote:Op zondag 22 mei 2011 12:07 schreef _The_General_ het volgende:
Ik krijg vanavond eters en het hoofdgerecht is asperges op de traditionele wijze met ei, ham en een aspergesausje.
Hollandaisequote:
Ah ok, ik dacht dat het er een uit Giborne/Hawkes Bay wasquote:Op zondag 22 mei 2011 12:31 schreef _The_General_ het volgende:
Het is deze. http://www.tohuwines.co.n(...)=2008&id=26#wine-top
Hollandaise komt niet uit een pakje...quote:
Eigen voorkeur, zolang het maar vers isquote:Op zondag 22 mei 2011 12:35 schreef _The_General_ het volgende:
[..]
Nee, maar twijfel nog tussen een botersausje of een Hollandaise!
Ze schenken hem op de Nieuw Zeelandse Ambassade, en daar heb ik hem ook gedronken. Lekkere wijn met fruittonen er in. Maar deze valt iig af voor bij de Asperges. Nu ik er over denk had ik hem niet eens in het rijtje hoeven te vermelden.quote:Op zondag 22 mei 2011 12:36 schreef Logical het volgende:
[..]
Ah ok, ik dacht dat het er een uit Giborne/Hawkes Bay was
Marlborough/Nelson kan goed zijn, maar nu durf ik niet meer te beweren of het nu een goede was of niet...
In Wellington of op het consulaat in Auckland?quote:Op zondag 22 mei 2011 12:39 schreef _The_General_ het volgende:
Ze schenken hem op de Nieuw Zeelandse Ambassade, en daar heb ik hem ook gedronken. Lekkere wijn met fruittonen er in. Maar deze valt iig af voor bij de Asperges. Nu ik er over denk had ik hem niet eens in het rijtje hoeven te vermelden.
Ik zou 1 van deze twee doen:quote:Op zondag 22 mei 2011 12:07 schreef _The_General_ het volgende:
Ik krijg vanavond eters en het hoofdgerecht is asperges op de traditionele wijze met ei, ham en een aspergesausje.
Ik ben echter vergeten witte wijn te halen en ik heb staan:
Hardy's Nottage Hill Chardonnay - Australie 2008
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
Tohu Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland 2009
Rhein Riesling - Duitsland 2007
Oude Kaap halfzoet - Zuid-Afrika 2007
Welke kan ik het beste pakken, ik drink graag wijn maar ben geen goede in het maken van combinatie's met eten!
Nee op de NZ Ambassade te Den Haag.quote:Op zondag 22 mei 2011 12:45 schreef Logical het volgende:
[..]
In Wellington of op het consulaat in Auckland?
De laatste keer dat ik Koninginnedag hier in Auckland heb gevierd was er wel iets dat op kroketten en haring leek, maar daar is dan ook echt alles mee gezegd
Afteltopic tot Piet zich meldt!quote:
Zou 1 van deze drie nemen, en een deel van de wijn gebruiken voor het maken van de saus, wijn inkoken met wat laurierblad, sjalotje, teen knof, wat verse kruiden, korrels peper. Dan zeven en dit als basis gebruiken voor de saus.quote:Op zondag 22 mei 2011 12:07 schreef _The_General_ het volgende:
Vin d'Alsace Pinot Blanc Regine Zimmer - Frankrijk 2008
Tohu Sauvignon Blanc - Nieuw Zeeland 2009
Rhein Riesling - Duitsland 2007
Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon.quote:Op zondag 22 mei 2011 15:47 schreef Lord Katundro het volgende:
Als we het toch over asperges hebben; weet iemand nog een goed recept voor lekkere aspergesoep?
Thanks dude!quote:Op zondag 22 mei 2011 15:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon.
Daarna door een (passeerzeef) halen en de bouillon opvangen.
Roux maken van ca. 40 gram boter en 40 gram bloem.
Met een pollepel lepel voor lepel de bouillon bij de roux toevoegen. Mooi gald roeren en even laten doorkoken met een beetje zout en peper naar smaak.
Eventueel nog een minuut of 5 er wat aspergekopjes bijvoegen.
In een apart bakje een mengsel maken van een eidooier, wat kookroom en nootmuskaat.
Soep van het vuur halen en ca. 5 minuten laten afkoelen en dan met (staaf)mixer het eigeel-room-nootmuskaatmengsel er doorheen kloppen.
Garneren met wat peterselie of verse bieslook.
Kippenbouillon nog even weglaten en je asperges hierin koken, nadat je de asperges gekookt hebt en opgegeten kan je van het kookvocht een aspergesoep maken, of invriezen en nog een keer schillen er in afkoken, asperges er in koken, etc.quote:Op zondag 22 mei 2011 15:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Aspergeschillen en kontjes ca 30 minuten koken in een liter water met een beetje kippenbouillon.
Daarna door een (passeerzeef) halen en de bouillon opvangen.
Roux maken van ca. 40 gram boter en 40 gram bloem.
Met een pollepel lepel voor lepel de bouillon bij de roux toevoegen. Mooi gald roeren en even laten doorkoken met een beetje zout en peper naar smaak.
Eventueel nog een minuut of 5 er wat aspergekopjes bijvoegen.
In een apart bakje een mengsel maken van een eidooier, wat kookroom en nootmuskaat.
Soep van het vuur halen en ca. 5 minuten laten afkoelen en dan met (staaf)mixer het eigeel-room-nootmuskaatmengsel er doorheen kloppen.
Garneren met wat peterselie of verse bieslook.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |