Nou, is tot nu toe altijd prima geblekenquote:Op zaterdag 21 mei 2011 08:42 schreef Verbal het volgende:
Dank voor de recepten, al heb ik mijn eigen plan (delen lijken op wat jij hebt geplaatst).
Anderhalf uur op 180 lijkt mij weer wat heftig, maar veiligheid voor alles
V.
Dat ie moeilijk doet terwijl dat niet nodig is. Persoonlijk gaat bij mij een hele kip aan het draaispit en onder de gril, zit daar dan een anderhalf uur onder, dan is ie moddergaar en heeft ie een krokante huid.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 11:09 schreef Verbal het volgende:
De kip weegt overigens ongeveer 1,4 kilo. Piet, wat zeg jij van het advies van de slager?
V.
Goeie tipquote:Op zaterdag 21 mei 2011 12:54 schreef Bioflap het volgende:
Dat kun je toch gewoon zien? als hij zwart begint te worden haal je hem eruit
Mkay... ik heb geen draaispit en hij gaat in een braadzak met de nodige ingrediėnten, dus uitdrogen doet 'ie waarschijnlijk toch niet. Ik doe wel anderhalf uur op 180 graden dan. Thanksquote:Op zaterdag 21 mei 2011 11:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat ie moeilijk doet terwijl dat niet nodig is. Persoonlijk gaat bij mij een hele kip aan het draaispit en onder de gril, zit daar dan een anderhalf uur onder, dan is ie moddergaar en heeft ie een krokante huid.
Hou er rekening mee dat hij in een braadzak stoomt, en niet braad, en niet krokant of knapperig wordt.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:42 schreef Verbal het volgende:
[..]
Mkay... ik heb geen draaispit en hij gaat in een braadzak met de nodige ingrediėnten, dus uitdrogen doet 'ie waarschijnlijk toch niet. Ik doe wel anderhalf uur op 180 graden dan. Thanks
V.
Zo zal hij/zij wel wat malser blijven. Toch hou ik er niet van, kunststof in een oven/magnetron. 't Klopt gewoon niet.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hou er rekening mee dat hij in een braadzak stoomt, en niet braad, en niet krokant of knapperig wordt.
Lijkt me niet verstandig met kip in een huishoudsoven, tenzij je snel een paar kilo wilt afvallenquote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
4 uur op een temperatuur tussen de 80 en de 100 graden,
Daar gaat ie echt niet overheen.quote:je wil de kerntemperatuur van de kip net onder de 100 houden.
Als ik een kip wil stoven koop ik een soepkip en smoor hem in rode wijn. Lekker urenlang laten pruttelen tot ie uit elkaar valt en smaakt dan beter dan welke braadkip dan ookquote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:14 schreef popolon het volgende:
[..]
Zo zal hij/zij wel wat malser blijven. Toch hou ik er niet van, kunststof in een oven/magnetron. 't Klopt gewoon niet.
Zoiets doe ik ook, vaak in een ovenschaal met een goede marinade. Gegrilde kip is me vaak net wat te droog. Heb wel een rotisserie optie in m'n oven maar moet zeggen dat ik die niet vaak gebruik.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik een kip wil stoven koop ik een soepkip en smoor hem in rode wijn. Lekker urenlang laten pruttelen tot ie uit elkaar valt en smaakt dan beter dan welke braadkip dan ook
quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:42 schreef Verbal het volgende:
[..]
Mkay... ik heb geen draaispit en hij gaat in een braadzak met de nodige ingrediėnten, dus uitdrogen doet 'ie waarschijnlijk toch niet. Ik doe wel anderhalf uur op 180 graden dan. Thanks
V.
Kernthermometer dr inquote:Op zaterdag 21 mei 2011 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me niet verstandig met kip in een huishoudsoven, tenzij je snel een paar kilo wilt afvallen
[..]
Daar gaat ie echt niet overheen.
Het gaat niet om de uiteindelijke kerntemperatuur, maar om de tijd die het duurt die te bereiken en de lange lauwwarme periode.quote:
Geen klachten vandaag, was prima. Maar ovenschaal met deksel wordt geregeld. Ik wil niet mijn hele oven onder de kipspetters. De rode wijn-optie van Piet is ook een mooie voor de volgende keerquote:Op zaterdag 21 mei 2011 17:41 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
zonde!! Echt, gewoon in een ovenschaal of gietijzeren pan hoor! Veeeeel lekkerder
![]()
(bij gebrek aan draaispit, heb ik ook niet maar dit werkt prima)
Als het daarna maar lang genoeg warm genoeg isquote:Op zaterdag 21 mei 2011 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat niet om de uiteindelijke kerntemperatuur, maar om de tijd die het duurt die te bereiken en de lange lauwwarme periode.
Nee, want de bacterieen gaan dan wel dood, maar de gifstoffen die ze geproduceerd hebben verdwijnen niet.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 21:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als het daarna maar lang genoeg warm genoeg isHet is wel veruit de lekkerste manier om kip te bereiden
Salmonella, de grootste boosdoener, is dood bij 60 graden. Vrijwel alle ander schadelijke dingen zijn kapot bij 75. Het behalen van die temperatuur duurt niet dermate lang dat toxines zich kunnen ontwikkelen.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, want de bacterieen gaan dan wel dood, maar de gifstoffen die ze geproduceerd hebben verdwijnen niet.
Het gaat er om dat de kip dan aan (bijvoorbeeld) de binnenkant een groot deel van die 4 uur een ideale temperatuur voor bacterien heeft. Zelfs op 180 graden duurt het namelijk een tijd voordat de kip helemaal warm wordt. Of het echt gevaarlijk is zou ik niet weten maar het lijkt erop dat je pietverdriet zijn punt mist.quote:Op zondag 22 mei 2011 01:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Salmonella, de grootste boosdoener, is dood bij 60 graden. Vrijwel alle ander schadelijke dingen zijn kapot bij 75. Het behalen van die temperatuur duurt niet dermate lang dat toxines zich kunnen ontwikkelen.
En als je daar werkelijk bang voor bent, dan verwarm je de oven eerst tot 80 graden, en zet je dan je kip erin
Die ideale temperatuur voor bacterien ligt zo tussen de 30 en 50 graden. Toen wij de oven eerst op 120 en later op 100 hadden in de oven van mn schoonouders was de kern van de kip met nog geen uur boven de 75 graden - waarbij alles dus dood gaat.quote:Op zondag 22 mei 2011 02:03 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Het gaat er om dat de kip dan aan (bijvoorbeeld) de binnenkant een groot deel van die 4 uur een ideale temperatuur voor bacterien heeft. Zelfs op 180 graden duurt het namelijk een tijd voordat de kip helemaal warm wordt. Of het echt gevaarlijk is zou ik niet weten maar het lijkt erop dat je pietverdriet zijn punt mist.
Ja precies. En het ging hier over 80-100 graden in een normale oven (die er nog wel eens een aantal graden naast wil zitten). Het kan dan dus uren duren voordat de kip overal warm genoeg is. Je legt je kip ook niet een middagje in de zon toch. Daarmee zou het in het ergste geval vergelijkbaar zijn.quote:Op zondag 22 mei 2011 02:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Die ideale temperatuur voor bacterien ligt zo tussen de 30 en 50 graden. Toen wij de oven eerst op 120 en later op 100 hadden in de oven van mn schoonouders was de kern van de kip met nog geen uur boven de 75 graden - waarbij alles dus dood gaat.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |