minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 09:38 |
Hulp gevraagd! Ik heb zojuist bij ons Turkse toko een kilozak gepelde tarwe gekocht..(wheatberries). -klik- ![]() Ik ben nu wat recepten aan het verzamelen zodat ik dit vanavond kan eten, maar de manieren van bereiding lopen nogal uiteen. Ik lees ongeveer net zo vaak dat ik de tarwe eerst een nacht moet laten weken voordat ik het kan gebruiken als dat ik lees dat anderhalf uur koken in ruim water voldoende is. Wat is het nou? Kookt iemand hier wel eens met het spul? Ik hoop het, want aan de verpakking heb ik niks. Fijn te weten dat ik Ein Stük Natur heb aangeschaft, maar een bereidingswijze erop zetten, ho maar.. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2011 @ 11:10 |
Geen idee. Noemen wij dat parelgort? Ik zou je Turk anders even bellen. :-) | |
minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 11:25 |
Haha, dat heb ik gedaan! 'Weet niet mevrouw, weet niet!', terwijl -ie deze kilozak bovenop m'n baklava in een tasje neerpleurde. ![]() ![]() En nee, gerst is gerst, tarwe is tarwe. Maar verder wel vergelijkbaar, denk ik. | |
minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 11:33 |
Oh, kijk, eindelijk iets gevonden. Op Dekooktips.com, een plek waar ik tot mijn verbazing zo af en toe steeds weer terecht kom als ik dit soort dingen wil weten.. Dat zo'n lelijke (of is het retro?)-site toch zo nuttig kan zijn.. ![]() Enfin, volgens De Kooktips:
[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 20-05-2011 11:46:56 ] | |
minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 11:37 |
Iemand nog niet-te-missen recepten met dit spul? We kunnen er ook een algemener tips- en receptentopic voor maken voor al dit soort graan, ook gerst en spelt enzo. Ik wil dat wat vaker gaan eten. | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2011 @ 12:39 |
Ik ben helemaal niet van de granen, weet er echt niks van. ![]() Maar bij granen en peulvruchten denk ik altijd meteen aan Klary Koopmans. | |
minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 12:43 |
Ha, daar zeg je zoiets. Ik heb me vorig jaar na een recept op haar website een ongeluk gezocht naar zwarte quinoa. Nergens te vinden! En komt het gewoon nooit van granen Robin (zoals bij mij en Aziatisch eten ![]() | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2011 @ 12:51 |
Nee, het is niet dat ik ze "echt niet lekker" vind, maar graan/rijst/aardappel/pasta is voor mij meer vulling of zo. Het hoort erbij, maar het gaat me om het vlees/vis en de groenten. Zoiets, denk ik. Maar weet zeker dat als ik het voorgeschoteld krijg ik het lekker op zal eten, alleen trekt het niet. Komt misschien nog, die fase. :-) | |
minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 13:04 |
Dat heb ik ook wel een beetje hoor - zeker met rijst en pasta. Je kunt er een eind op hollen en de rest van je eten blijft er handig aan vastplakken, maar daar houdt het ook wel mee op. Aardappelen (alleen goede, en heel lekkere, en maar af en toe) gebruik ik vooral als groente, niet als vulling. Maar dingen als spelt en quinoa zijn voor mij wel echt wat anders: stevig, hartig, nootachtig.. Wat mij betreft juist heel geschikt om te gebruiken als het belangrijkste onderdeel van een gerecht, in plaats van zomaar een bleke berg erbij horende koolhydraten. | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2011 @ 13:38 |
Quinoa vind ik trouwens wel vies! Ga het niet meer proberen ook. ![]() | |
minilot | vrijdag 20 mei 2011 @ 13:45 |
Ja, nu ik erover nadenk hoor quinoa ook niet in het rijtje thuis. Het is namelijk helemaal geen graansoort. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 20 mei 2011 @ 15:47 |
Ja? Nooit kunnen genieten van een Opperdoesje of roseval? Een mooie rijstsoort? Boekweitnoedels? Pasta? Ik wel | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2011 @ 15:53 |
Oh jawel, dat wel. Maar die kook/bak/stoom/etc je gewoon. Heb je weinig recept voor nodig. Met de nadruk op weinig. En ze zullen evengoed altijd een bijrol vervullen in een maaltijd en dolenthousiast zal ik er vrijwel nooit over zijn. |