FOK!forum / Culinesse à gogo / Sla roerbakken
Deliahmaandag 16 mei 2011 @ 18:26
Geen chinese kool maar sla meegenomen, kan ik die ook verwerken in een roerbakgerecht of is dat geen goed idee?
GroeneGodmaandag 16 mei 2011 @ 18:29
|:(
Snakeymaandag 16 mei 2011 @ 18:29
Nee, daar blijft niks van over in de pan. :')
Deliahmaandag 16 mei 2011 @ 18:30
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:29 schreef GroeneGod het volgende:
|:(
Ja?
Deliahmaandag 16 mei 2011 @ 18:31
quote:
10s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:29 schreef Snakey het volgende:
Nee, daar blijft niks van over in de pan. :')
Chinese kool als laatste toevoegen en eventjes meebakken is anders heerlijk O+ . Ik wil mn gerecht nu niet omver helpen, geen idee hoe sla smaakt.
Stokstaartmaandag 16 mei 2011 @ 18:31
dat gaat pap worden :X
krioromaandag 16 mei 2011 @ 18:33
Eh. Je kan de sla er na het roerbakken doorheen doen.
ArieSchaapmaandag 16 mei 2011 @ 18:33
quote:
9s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:26 schreef Deliah het volgende:
Geen chinese kool maar sla meegenomen, kan ik die ook verwerken in een roerbakgerecht of is dat geen goed idee?
Aardappel - sla roerbak

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Ingrediënten

300 gram kalkoenfilet in blokjes
450 gram aardappelblokjes (voorgegaard)
2 rode puntpaprika's
1 klein blikje mais
300 gram ijsbergsla
1 pot gesneden groene olijfjes (AH)
4 a 5 eetlepels olijfolie
peper en zout

Materialen

grote wok + mes ( en altijd van je af snijden)

Bereiden

Snijd de puntpaprika's in kleine reepjes. Snijd de sla in stukjes. Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met peper en zout en bak ze aan in 1 a 2 eetlepels olie tot ze gaar zijn, maar niet bruingebakken. Haal ze uit de wok. Doe de resterende olie in de wok en bak hierin de aardappeltjes (beetje zout erop) goudbruin. Voeg dan de kalkoen en de paprika toe, een paar minuten roerbakken, dan de olijfjes en mais erbij en weer verhitten. Als het allemaal goed warm is de stukjes sla toevoegen en kort roerbakken (niet langer dan 5 minuten). Eet smakelijk! Ook lekker met ketchup erdoor.
Bronvermelding
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=157384
:Y)
Deliahmaandag 16 mei 2011 @ 18:36
Ah, mooi, dus het is mogelijk wel eetbaar. Dankuwel.
ArieSchaapmaandag 16 mei 2011 @ 18:38
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:36 schreef Deliah het volgende:
Ah, mooi, dus het is mogelijk wel eetbaar. Dankuwel.
Deliah ~O> de keuken in :9~
RobinOokmaandag 16 mei 2011 @ 19:20
In China eten ze ook gebakken sla. Is hardstikke lekker hoor.
Resulaat is natuurlijk wel afhankelijk van welk soort sla je hebt gekocht, maar in principe moet dat gewoon kunnen. Ik zou het in reepjes toevoegen, zo'n beetje van het vuur af. Of hooguit nog 10 seconde op het vuur.
Pietverdrietmaandag 16 mei 2011 @ 19:26
Prima te doen, ook gewoon rauw door een roerbakgerecht is het lekker
Taninmaandag 16 mei 2011 @ 23:31
Roergebakken ijsbergsla met knoflooktenen smaakt heerlijk. Of het door een roerbakgerecht ook werkt weet ik niet.