quote:
Op maandag 16 mei 2011 18:26 schreef Deliah het volgende:Geen chinese kool maar sla meegenomen, kan ik die ook verwerken in een roerbakgerecht of is dat geen goed idee?
Aardappel - sla roerbak
Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Slank, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands
Ingrediėnten
300 gram kalkoenfilet in blokjes
450 gram aardappelblokjes (voorgegaard)
2 rode puntpaprika's
1 klein blikje mais
300 gram ijsbergsla
1 pot gesneden groene olijfjes (AH)
4 a 5 eetlepels olijfolie
peper en zout
Materialen
grote wok + mes ( en altijd van je af snijden)
Bereiden
Snijd de puntpaprika's in kleine reepjes. Snijd de sla in stukjes. Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met peper en zout en bak ze aan in 1 a 2 eetlepels olie tot ze gaar zijn, maar niet bruingebakken. Haal ze uit de wok. Doe de resterende olie in de wok en bak hierin de aardappeltjes (beetje zout erop) goudbruin. Voeg dan de kalkoen en de paprika toe, een paar minuten roerbakken, dan de olijfjes en mais erbij en weer verhitten. Als het allemaal goed warm is de stukjes sla toevoegen en kort roerbakken (niet langer dan 5 minuten). Eet smakelijk! Ook lekker met ketchup erdoor.
Bronvermelding
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=157384