FOK!forum / Culinesse à gogo / Lasange: Turbogrill of combigrill? Of turbogrill-combi!
roelofjanzaterdag 14 mei 2011 @ 11:58
Ik heb al een jaar een Whirlpool magnetron/oven in de keuken staan, maar ik snap er eigenlijk de ballen van... magenetron functie lukt mij nog wel, maar dan houdt het ook wel op. :')

Naast de magnetron zijn er in feite 3 andere hoofdfuncties:

Combigrill
IiuZB.jpg

Turbogrill
X3KUp.jpg

Turbogrill-combi
sQdfq.jpg


Volledige handleiding staat hier


Alleen wat gebruik ik nu wanneer?

Vorige week lasange proberen te maken:

quote:
Verwarm de oven voor op 200° C (gasovenstand 4) en vet de ovenschaal in. [...]
bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar.
Dus ik heb eerst laten voorverwarmen op 175 graden, en vervolgens 30 minuten lang de trurbogrill gebruikt op 175 graden.

175 graden want:
quote:
STEL EEN CA. 25 °C LAGERE TEMPERATUUR in dan u bij een traditionele oven
zou hebben gekozen.
Gevolg was dat de bovenkant van m'n lasange zwart was, terwijl de saus nog te vloeibaar was. }:|

Alleen nu zie ik dit in de handleiding staan:
j54Mu.jpg

Ik moet dus geen turbogrill gebruiken, maar combigrill? :?
Moet ik dan ook voorverwarmen, volgens de handleiding moet dan niet bij combi-grill?
En hoeveel Watt? :?
En hoe lang, wel gewoon 30 minuten? :?

Help. 8)7
porsche1zaterdag 14 mei 2011 @ 11:58
Ik las Tubgirl. ;(
troveyzaterdag 14 mei 2011 @ 12:02
Tuurbogrill zou ik alleen gebruiken als je merkt dat na de ingestelde tijd van de normale grill de bovenkant van het baksel nog niet zo bruin is al het zou moeten. Als je de tubogrill gebruikt terwijl er in het recept sprake is van een normale grill dan ga je verbrande bovenkantjes krijgen...zoals je wel gemerkt hebt. :+
Erasmozaterdag 14 mei 2011 @ 12:33
Turbo. Combi is microgolf en oven gecombineerd en dat wil je niet.
essentieelzaterdag 14 mei 2011 @ 12:36
julian lasange
Lienekienzaterdag 14 mei 2011 @ 12:43
Ik heb ook zo'n oven. Lasagne gaat gewoon op de ovenstand en komt er altijd gaar en met goed korstje uit.

Leuk die speciale standen, maar ik gebruik ze amper. Is gewoon niet nodig.
Pietverdrietzaterdag 14 mei 2011 @ 13:06
Lasagne gaat bij mij ook gewoon op de normale ovenstand.
roelofjanzaterdag 14 mei 2011 @ 13:08
Domme vraag, maar wat is de normale ovenstand nou dan? Turbogrill? :?
Lienekienzaterdag 14 mei 2011 @ 13:11
Staat er ook een icoontje met zo'n draaischoepje? Dat is de heteluchtoven.
technofreak86zaterdag 14 mei 2011 @ 13:26
Zo te zien zit er alleen een grill en magnetron functie in het apparaat. Lasagne zou je kunnen proberen met de combi-grill functie maar ik vrees dat dat toch een beetje behelpen blijft.
Lienekienzaterdag 14 mei 2011 @ 13:29
Goh, ik ging er toch eigenlijk vanuit dat in zo'n combi altijd ten minste magnetron- en ovenfunctie zit en dat de rest extra is!
roelofjanzaterdag 14 mei 2011 @ 13:33
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 13:29 schreef Lienekien het volgende:
Goh, ik ging er toch eigenlijk vanuit dat in zo'n combi altijd ten minste magnetron- en ovenfunctie zit en dat de rest extra is!
Ik ook....

Maar er zit dus geen oven in? :')
Lienekienzaterdag 14 mei 2011 @ 13:49
Ik heb het linkje van de handleiding even doorgescrolld, en ik vrees dat je geen losse ovenfunctie hebt.
technofreak86zaterdag 14 mei 2011 @ 13:50
Hmm ik zie nu in de handleiding dat de turbogrill functie waarschijnlijk toch gewoon de oven functie is. Misschien dan een iets lagere temperatuur en langere baktijd nemen voor de lasagne?
Lienekienzaterdag 14 mei 2011 @ 14:03
Of de lasagne eerst gaar laten worden met de magnetronfunctie en dan pas de grill erbij inschakelen voor het bruine korstje.
ErkendFokkerzaterdag 14 mei 2011 @ 16:58
Gewoon nog 15 graden kouder zetten ofzo. Het is altijd zo'n gekut met die kleine combi-hetelucht dingen.
MaximusTGzaterdag 14 mei 2011 @ 18:57
Gadver lienekien. Als je lasagne goed maakt, met voorgekookte bladeren, dan is ie al gaar als ie de oven in gaat. En dan nog; lasagne in de magnetron. Als dat de bedoeling was geweest dan hadden ze het wel smurrie genoemd..

nofi :+
Lienekienzaterdag 14 mei 2011 @ 20:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 18:57 schreef MaximusTG het volgende:
Gadver lienekien. Als je lasagne goed maakt, met voorgekookte bladeren, dan is ie al gaar als ie de oven in gaat. En dan nog; lasagne in de magnetron. Als dat de bedoeling was geweest dan hadden ze het wel smurrie genoemd..

nofi :+
Hij heeft nou eenmaal geen oven, hè. Dus hij moet wat.
MaximusTGzaterdag 14 mei 2011 @ 21:02
Ja oke... sorry :p.
Misschien anders een stuk alufolie onderin de oven (reflecteert de hitte), en een over de schaal voor het grootste gedeelte van de baktijd?
technofreak86zaterdag 14 mei 2011 @ 23:04
Volgens de handleiding is " turbogrill" een stand waarbij je de temperatuur in graden kan instellen dus dat lijkt me de oven functie.
Bij goedkope magnetrons zie je nog wel eens alleen een grill maar dit apparaat kost 500+ euro zo te zien. Lijkt me dat er dan wel een ovenfunctie in zit.
dus gewoon een lagere temp gebruiken of combineren met de magnetron om het gaar te krijgen.