quote:Voor 4 personen
500 gram staartstuk van het rund
Olijfolie extra vierge
Worcestersaus
Dijonmosterd
Paar druppels tabasco
2 eierdooiers
4 theelepels fleur de sel
4 theelepels grofgemalen peper
100 gram kappertjes
100 gram cornichons (kleine zure augurken)
Half bosje peterselie (gewassen)
2 middelgrote banaansjalotten
Toch zag het er fantastisch smakelijk uit :-)! Wat voor een soort vlees geeft bij jou de voorkeur?quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Tartaar van Wagyu? Knettergek.
Dat is te vet voor tartaar, en zonde om fijn te snijden. Vet rundvlees is prima hoor, maar niet om rauw te eten, het vet is dan niet gesmolten en vormt een vette laag in je mond. Het smeltpunt ligt boven lichaamstemperatuur (tussen de 40 en 45 graden Celsius, en daarmee duidelijk boven de 37 graden van je mond) dus het is geen aangename beleving zoals bij chocolade die wel in je mond smelt, en daarmee de temperatuur omlaag brengt. Dit is een onderdeel van de aangename smaaksensatie van goede chocolade.
Kortom, neem mager rundvlees voor je tartaar.
De legende zegt trouwens dat de tartaren het vlees onder hun zadel legde en dan de hele dag rondreden. Het was dan mals geslagen en pittig door het paardenzweet.
Longhaas of ossehaas bijvoorbeeld, grof met het mes gesneden, niet in de blender of keukenmachine.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 10:38 schreef AkTje het volgende:
[..]
Toch zag het er fantastisch smakelijk uit :-)! Wat voor een soort vlees geeft bij jou de voorkeur?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |