dvdhaar | woensdag 11 mei 2011 @ 16:21 |
Ik ben overtuigd ![]() In Amerika zijn deze pannen spotgoedkoop en overal te krijgen echter in Nederland zijn er weinig mensen die ze gebruiken?! Ik ben op zoek naar een 'kale' gietijzeren pan, eentje die je dus zelf moet "inbranden" en die na verloop van tijd alleen maar beter wordt door de vele lagen ingebrand vet. Naar mijn weten zijn de huidige pannen van bv Le Crueset allemaal ge-emailleerd: http://www.lecreuset.nl/O(...)illets/Skillet-26cm/. Bijvoorbeeld http://www.lodgemfg.com/Logic-skillets.asp. Bekende merken in Amerika zijn Lodge, Griswold etc. Wie weet waar ik er een kan bemachtigen? | |
babipangang | woensdag 11 mei 2011 @ 16:31 |
Ik zie geregeld gietijzeren pannen, o.a. bij Ikea, weet alleen niet of die aan je eisen voldoen | |
Pietverdriet | woensdag 11 mei 2011 @ 16:31 |
Zoek je een braadpan of een koekenpan? | |
Yngwie | woensdag 11 mei 2011 @ 16:33 |
Het is toch alleen de buitenkant die geemailleerd is? Dan maakt het toch niet uit? ![]() | |
Sunnythesun | woensdag 11 mei 2011 @ 16:35 |
De skillets van Creuset ook niet hoor, je hebt verschillende soorten ![]() Beetje kookwinkel heeft er genoeg staan, ze zijn in NL best populair aan het worden volgens mij.. ![]() | |
Yngwie | woensdag 11 mei 2011 @ 16:37 |
Bij al die Creuset pannen lees ik op hun site toch: "Zwart geëmailleerd kookoppervlak: uitzonderlijk sterk en duurzaam" | |
Sunnythesun | woensdag 11 mei 2011 @ 16:40 |
Ja dat zag ik later ook (staat bij alle pannen zag ik), maar vraag me dan sterk af wat ze daar mee bedoelen, want er is weinig emaille te vinden ín de pan volgens mij ![]() | |
Yngwie | woensdag 11 mei 2011 @ 16:46 |
Lijkt op een speciale manier van emailleren: "Ondanks zijn ruwe uiterlijk, verbergt uw product een emaillaag die hem beschermt tegen corrosie, zuren en andere chemische stoffen. Door de eigenschappen van deze twee materialen te combineren, is uw geëmailleerde gietijzeren product van Le Creuset® dus ideaal om geraffineerde gerechten te bereiden" Dus wel emaille, maar dan met een ruw oppervlak. | |
Sunnythesun | woensdag 11 mei 2011 @ 16:50 |
Oh ![]() ![]() Maar ze koken/bakken/stoven/grillen geweldig! ![]() | |
DIJK | woensdag 11 mei 2011 @ 18:32 |
Ik heb een http://www.hackman.fi/web(...)value_parts_pot_35_l Gehaald bij AH. Wel redelijk betaalbaar (zeker in vergelijking met le creuset). | |
Sunnythesun | woensdag 11 mei 2011 @ 21:03 |
daar heb ik er ook 2 van (stoofpan en wok-ding), prima pannen en zeer goed betaalbaar ![]() ![]() | |
Yngwie | donderdag 12 mei 2011 @ 10:48 |
Die stoofpot van de AH heb ik ook, ben er prima tevreden over ![]() | |
Spetterpoepert | dinsdag 17 mei 2011 @ 14:24 |
Kijk anders een keer bij een fabriekswinkel van Sola of eerst op hun site. | |
noutie | woensdag 18 mei 2011 @ 14:50 |
Ik heb een Le Creuset, dat ie ge-emailleerd is vind ik juist wel handig. Op de cremekleurige ondergrond zie je goed hoe het met het bakproces staat. Ook bij de afwas is het gewoon sneller. |