ja die is het, echt waar joh, heb me echt een breuk gelachen, wat een k..tquote:Op maandag 9 mei 2011 22:27 schreef superkokje het volgende:
[..]
denk dat ik der heb, Margot Reuten
[ afbeelding ]
dan ken je Angelique Schmeinck nog nietquote:Op maandag 9 mei 2011 22:30 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ja die is het, echt waar joh, heb me echt een breuk gelachen, wat een k..t
die hadden ze in SST bij Sharon en Mo moeten zetten, qua stemgeluidquote:
zelfs kranenborg en jaspers waren voor hun doen "stilletjes"quote:Op maandag 9 mei 2011 22:30 schreef superkokje het volgende:
[..]
dan ken je Angelique Schmeinck nog niet
Zo snel kan ik in het Zeeuws archief niet direct iets ouds terugvinden. Zal eens uitzoeken of het notarieel register online is. Kunnen we misschien achter echte straatnamen en functies komen.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:29 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Hmm, maar alles wat we tevoorschijn kunnen toveren over Saeftinghe is welkom, we hebben tot nu toe de ontstaansgeschiedenis, de reden van verdrinken, het Gravenhuis dat het kasteel heft gebouwd en natuurlijk onze eigen verzonnen straatnamen en functies. Alles wat we meer kunnen vinden is meegenomen.
Die heeft toch een restaurant hier in Amsterdam gehad?quote:Op maandag 9 mei 2011 22:30 schreef superkokje het volgende:
[..]
dan ken je Angelique Schmeinck nog niet
Oh dat zou fantastisch zijn, heb je ook toegang tot kerkregisters? Anders ga ik daar naar op zoek, wie weet is er wat te vinden, echte namen en beroepen idd.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:34 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Zo snel kan ik in het Zeeuws archief niet direct iets ouds terugvinden. Zal eens uitzoeken of het notarieel register online is. Kunnen we misschien achter echte straatnamen en functies komen.
Zal kijken, maar zal voor Saeftinge lastig worden denk ik. Vergeet niet dat door de 80-jarige oorlog en met name de beeldenstorm nogal wat DTB registers verloren gegaan zijn.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:35 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oh dat zou fantastisch zijn, heb je ook toegang tot kerkregisters? Anders ga ik daar naar op zoek, wie weet is er wat te vinden, echte namen en beroepen idd.
Klopt, en vlak ook vooral de verhuizing vlak voor het onder water raken niet uit, kan me voorstellen dat men dat toen niet zo boeiend vond.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:37 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Zal kijken, maar zal voor Saeftinge lastig worden denk ik. Vergeet niet dat door de 80-jarige oorlog en met name de beeldenstorm nogal wat DTB registers verloren gegaan zijn.
Zij heeft Ed Willemsen opgevolgd als chef bij de kromme dissel in heelsum. die hadden toen al een ster. SInds een jaar of 12 schrijft ze veel boeken, bv over koken met chocolade. Ook heeft ze een bedrijfje waarmee ze bv ballonvluchten maakt, en dan in de ballon kookt met de hete lucht. Maar de persoon mot ik niet. Toen zij net chef was, mochten medewerkers bv niet praten met chauffeurs die bestellingen kwamen brengen. alleen zij mocht dat. Die chauffeurs moesten wachten tot alles gecontroleerd was. Daarom gingen ze maar bij de chef van een ander hotel aan de overkant koffie drinkenquote:Op maandag 9 mei 2011 22:35 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Die heeft toch een restaurant hier in Amsterdam gehad?
Toch waren de DTBs met het zilver- en kerkgoud de eerste dingen die gered werden. Men moest toch weten wie er bij de parochie hoorden zodat ze de tienden konnen innen.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:38 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Klopt, en vlak ook vooral de verhuizing vlak voor het onder water raken niet uit, kan me voorstellen dat men dat toen niet zo boeiend vond.
Dat wel idd, maar de registers waren nadat de mensen elders waren ondergebracht overbodig, ze waren indertijd niet bezig met bewaren voor het nageslacht geloof ik. Ik ben bang dat toen Saeftinghe verdronk er ook het eea overbodig werd geacht, er was immers geen gemeente of sowieso een woonkern meer...quote:Op maandag 9 mei 2011 22:40 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Toch waren de DTBs met het zilver- en kerkgoud de eerste dingen die gered werden. Men moest toch weten wie er bij de parochie hoorden zodat ze de tienden konnen innen.
Wat een arrogant mens zeg. Moet bekennen dat ik best van lekker eten hou, maar met de sterren restaurants heb ik het niet zo op. Zijn zo over de top getrokken. Jaren terug in bijv. het Arsenaal gegeten en ik voelde mij er helemaal niet op mijn gemak (en had nog trek toen ik wegging).quote:Op maandag 9 mei 2011 22:40 schreef superkokje het volgende:
[..]
Zij heeft Ed Willemsen opgevolgd als chef bij de kromme dissel in heelsum. die hadden toen al een ster. SInds een jaar of 12 schrijft ze veel boeken, bv over koken met chocolade. Ook heeft ze een bedrijfje waarmee ze bv ballonvluchten maakt, en dan in de ballon kookt met de hete lucht. Maar de persoon mot ik niet. Toen zij net chef was, mochten medewerkers bv niet praten met chauffeurs die bestellingen kwamen brengen. alleen zij mocht dat. Die chauffeurs moesten wachten tot alles gecontroleerd was. Daarom gingen ze maar bij de chef van een ander hotel aan de overkant koffie drinken
Mensen zullen toch wel in de omgeving gebleven zijn denk ik. Normaal vond uitschrijving plaats bij de ene parochie en kreeg je een brief mee waarmee je je in de volgende parochie je moest inschrijven. En daar zou misschien nog wel wat over te vinden zijn bij het Bisdom Breda.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:45 schreef kahaarin het volgende:
Misschien kunnen we uitvinden waar de mensen naar toe zijn gegaan, dan zouden we nav de geboorteplaats (Saeftinghe) toch achter namen en beroepen kunnen komen, via een omweg dus.
En dat is dus precies wat je met genealogie vóór 1700 ook meestal moet doen. Dus eerst maar uit zien te zoeken wie de burgervader was toen Saeftinghe verdronkquote:Op maandag 9 mei 2011 22:45 schreef kahaarin het volgende:
Misschien kunnen we uitvinden waar de mensen naar toe zijn gegaan, dan zouden we nav de geboorteplaats (Saeftinghe) toch achter namen en beroepen kunnen komen, via een omweg dus.
heb je nog meer dan 11 uur voor de afwas hoorquote:Op maandag 9 mei 2011 22:49 schreef Vikingsmeisje het volgende:
ik ben even nog aan het afwassen! kwam er vanavond achter dat ik morgen om 10 uur een collega op bezoek krijg
nog nooit in een sterrentent gegeten, volgens mij zorgen die sterren er alleen maar voor dat de prijzen flink omhoog gaan. En idd, zoals in meer "sjieke" restaurants, ik lust na het eten nog wel een hapjequote:Op maandag 9 mei 2011 22:45 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Wat een arrogant mens zeg. Moet bekennen dat ik best van lekker eten hou, maar met de sterren restaurants heb ik het niet zo op. Zijn zo over de top getrokken. Jaren terug in bijv. het Arsenaal gegeten en ik voelde mij er helemaal niet op mijn gemak (en had nog trek toen ik wegging).
Lol, tozzo dan.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:49 schreef Vikingsmeisje het volgende:
ik ben even nog aan het afwassen! kwam er vanavond achter dat ik morgen om 10 uur een collega op bezoek krijg
dat ja. Moet zeggen dat Cees Helder, een paar jaar geleden gestopt, dat niet deed. Hij kookte op sterren niveau tegen een betaalbare dprijs en ook voldoende. Tegenwoordig gaat het vaak om de presentatie en de uitgesproken (perfecte) smaak dan om vulling. Ikzelf ben meer van het klassieke eerlijke voedselquote:Op maandag 9 mei 2011 22:45 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
Wat een arrogant mens zeg. Moet bekennen dat ik best van lekker eten hou, maar met de sterren restaurants heb ik het niet zo op. Zijn zo over de top getrokken. Jaren terug in bijv. het Arsenaal gegeten en ik voelde mij er helemaal niet op mijn gemak (en had nog trek toen ik wegging).
On it!quote:Op maandag 9 mei 2011 22:48 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
En dat is dus precies wat je met genealogie vóór 1700 ook meestal moet doen. Dus eerst maar uit zien te zoeken wie de burgervader was toen Saeftinghe verdronk
moet bekennen ook ik heb nog nooit in een sterren tent gegeten. Ga sowieso niet graag uit eten. Heb wel tegen dat niveau aan gekookt. Was wel leerzaam en een ervaring die ik niet had willen missenquote:Op maandag 9 mei 2011 22:49 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
nog nooit in een sterrentent gegeten, volgens mij zorgen die sterren er alleen maar voor dat de prijzen flink omhoog gaan. En idd, zoals in meer "sjieke" restaurants, ik lust na het eten nog wel een hapje
11 jaar geleden bruiloftsdiner bij Ron Blaauw in Ouwekerk ad Amstel gehad. Dat was echt wél lekker, en goed en gezellig. Ron Blaauw kwam met zijn hele brigade met de bruidstaart binnen om het bruidspaar te feliciteren. Maar ik denk niet dat ik zo snel in zijn nieuwe tent ga eten.quote:Op maandag 9 mei 2011 22:50 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat ja. Moet zeggen dat Cees Helder, een paar jaar geleden gestopt, dat niet deed. Hij kookte op sterren niveau tegen een betaalbare dprijs en ook voldoende. Tegenwoordig gaat het vaak om de presentatie en de uitgesproken (perfecte) smaak dan om vulling. Ikzelf ben meer van het klassieke eerlijke voedsel
ik ook, ben niet van de liflafjes (zoals ik dat noem)quote:Op maandag 9 mei 2011 22:50 schreef superkokje het volgende:
[..]
dat ja. Moet zeggen dat Cees Helder, een paar jaar geleden gestopt, dat niet deed. Hij kookte op sterren niveau tegen een betaalbare dprijs en ook voldoende. Tegenwoordig gaat het vaak om de presentatie en de uitgesproken (perfecte) smaak dan om vulling. Ikzelf ben meer van het klassieke eerlijke voedsel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |