abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 29 juni 2011 @ 11:11:45 #126
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98810717
Morgen is het mijn laatste dag bij mijn huidige werkgever. Nu dat hoofdstuk dus eigenlijk afgesloten wordt, is het misschien leuk om eens te tonen wat mijn day-job eigenlijk was in de afgelopen 2 jaar.

Trouwe volgers weten dat ik ingenieur in de scheepvaart ben. Direct na het afstuderen ben ik begonnen bij een overheidsgecontroleerde rederij met een 45tal schepen en 570 werknemers, gaande van reddingsboten, politieboten, veerboten, snelle redeboten, etc. Van die 45 schepen zijn er een stuk of 7 grote schepen (binnen onze vloot dan). Een aantal daarvan waren 'mijn' schepen, wat wou zeggen dat ik de technische eindverantwoordelijkheid had over die schepen, hun technische bemanning en hun hulpequipment (bijvoorbeeld kleine bootjes aan boord van de grote).

Mijn schepen waren loodsboten, dat zijn schepen die rondvaren in de noordzee met loodsen aan boord. Loodsen zijn ervaren kapiteins die aan boord van schepen gaan die de Westerschelde willen bevaren. Vanop onze loodsboten worden die dus overgezet op de binnenkomende schepen.

loodsboot 6


Zoals je hier kan zien op een foto vanuit de heli:
bovenaan is er een binnenkomende bulkcarrier, onderaan een loodsboot en als je goed kijkt zie je een klein geel bootje waarmee de loods dan wordt overgezet. Die kleine gele bootjes zijn eigenlijk zeewaardige speedboats met jetaandrijving, geweldige dingen


Hier een paar van mijn schepen die binnenlagen tijdens slecht weer


De beloodsingsdienst is een continu dienst (stopt alleen als het te slecht weer is en het te gevaarlijk wordt om loodsen over te zetten bij te hoge golven. Op die momenten worden helikopters ingezet om dat werk te doen). Dat betekende voor mij ook 24/7 telefonisch beschikbaar zijn, ook buiten de normale werkuren. Ik geloof dat ik in 2 jaar tijd maar 1 keer een telefoontje heb gemist. Of je nu sliep, op reis was of een gyprocplafond aan het steken, je kon altijd gebeld worden als er bv een aanvaring was (gezien zij dichtbij andere schepen komen).
Een groot deel van het werk was dan ook maken dat deze schepen altijd technisch in orde waren, waarvoor ik jaarlijks een budget van 1 milj. ¤ had. Daarvan moest ik ook de droogdokken betalen (om de 2.5j gaat zo'n schip uit het water en krijgt dan grote onderhoudswerkzaamheden). Tijdens zo'n dokking worden misschien 50 werken tegelijk uitgevoerd en in tussentijd blijven de andere schepen ook in dienst. Dat waren periodes van grote stress,maar ook grote voldoening. Ik heb er zo'n 5 tal gehad in totaal, kleine en grote. Allen binnen budget en binnen tijd. In mijn periode is de hele beloodsingsdienst geen minuut onoperationeel geweest, wat wel goed was, gezien dat schepen zijn met een aanzienlijke leeftijd.


Verder had ik ook nog een schip voor zeewetenschappelijk onderzoek: De Zeeleeuw

Die is ook eens te zien geweest in een satireprogramma op de belgische tv :)

In de laatste jaren waren we vooral bezig met de nieuwbouwschepen die de oudere loodsboten gaan vervangen en ook de SImon Stevin, die de Zeeleeuw zal vervangen.
Een aantal van de nieuwe schepen is al toegekomen of zit in de laatste bouwfase. Zijn enorm gavanceerde schepen van het Swath type






Dat was dus bijzonder boeiend en uitdagend werk met fantastische collega's op de koop toe, maar ik voelde me beperkt in het uitbouwen van mijn carrière. Ik stond in de organigram van het bedrijf al op de 3de plaats en ben daar direct in die positie mogen starten aan mijn 23jaar. Omdat ik ingenieur ben, en geen kapitein zijn mogelijkse interne carrieremoves niet vanzelfsprekend. Had ik het joboffer van mijn nieuwe werkgever niet gehad, dan was ik zeker niet weggegaan. Mijn baas is daar trouwens nog altijd het hart van in, ze hebben ook nog geen vervanger. Vorige week stond ik bij hem in het bureau en hij was aan het bladeren door de tientallen sollicitaties die ze gehad hebben om mijn vacature te vullen. Hij zei: "we hebben zoveel sollicitanten, maar er zit geen 2de MMach tussen", ongetwijfeld een van de mooiste professionele complementen die ik heb gehad. Ze hebben me ook gezegd dat ik altijd mag terugkeren en ze me dan met open armen zullen ontvangen. Hoewel ik dat niet van plan ben, dat is immers niet echt een mooi signaal naar de nieuwe werkgever. Ingenieurs in mijn specialisatie zijn enorm dungezaaid. In heel België zitten we maar ongeveer rond de 15 ingenieurs van die strekking (ik kan het weten want ik geef er af en toe les en zit in de adviesraad van die opleiding). Die kleine vijver wordt ook bevist door de grote wereldspelers als Jan De Nul en DEME die veel willen doen om die ingenieurs van de schoolbanken te plukken.
Maar zoals gezegd: op naar de volgende uitdaging :)
pi_98811303
Veel succes met je nieuwe baan!
pi_98811492
Enorm mooie foto's, lijkt me echt een mooie job om te mogen doen!
Het is ook wel echt een prestatie op jouw leeftijd :Y

Zoals Exlurker al zegt, heel veel succes in je nieuwe baan!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  woensdag 29 juni 2011 @ 11:41:29 #129
130803 Gripper
Get a grip
pi_98811819
Zulk tof werk, de scheepvaart / offshore. En hard werken ook. Ik kom uit een familie van binnenvaartschippers, dus die hebben het ook altijd over grote projecten in het droogdok, en al jong bouwde ik samen met mn opa de grote hijsbokken van Smit Tak na van lego of mecano :)

Succes met je nieuwe job, zorg je wel dat je af en toe nog een plens zout water binnenkrijgt om je kieuwen niet te laten uitdrogen ? ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_98812039
Van de ene wereld naar een totaal andere. Het kan sommige mensen ook niet radicaal genoeg gaan :)

Heel veel succes!
  Milf woensdag 29 juni 2011 @ 13:01:45 #131
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_98814855
Ik heb bewondering voor je MMach.
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_98840682
Hmm, respect.
Kijk je uit dat je niet overwerkt wordt? .. Ben zelf met hetzelfde bijltje aan het choppen en weet dat het veel van je lichaam vergt, lichamelijk en geestelijk. Verbouwen, veranderen van baan..
pi_98841443
Succes met de career move, MMach ! :W :*
  woensdag 29 juni 2011 @ 22:40:29 #134
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98843733
Benoit, proficiat! Ben super blij voor je. Eigenlijk hoort hier taart bij. :P
Resistance is futile.
  woensdag 29 juni 2011 @ 23:07:14 #135
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_98845386
quote:
14s.gif Op woensdag 29 juni 2011 13:01 schreef nikky het volgende:
Ik heb bewondering voor je MMach.
Wat zij zegt. :Y
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
pi_98847317
Mmach, ze kunnen me wel een dweil vinden als het om jou gaat maar man, jij doe echt werkelijk álles met volle passie. Of het nou om je werk of je huis gaat, er gaat werkelijk altijd maar enkel positiefs van uit. Mmachtige fotos overigens ;) .
Nou, dan vinden ze me maar dweilerig maar echt, alles wat jij doet gaat met rust, passie en perfectie en daar heb ik dus ook vol respect voor.
En dat alles met die twee dunne pootjes van je, hoe doe je dat toch allemaal.
Ik blijf er bij, je bent imo de klussert van de eeuw, echt wel , je bent een rijk mens met die gouden handjes en die heldere bol :Y
Zo, en ben nu even ontdweilt :6 :+
Ooit zei iemand over mij: die geeft haar handen en ziel nog weg aan een ander.
Ik heb ze beiden toch maar gehouden
  donderdag 30 juni 2011 @ 23:54:55 #137
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98890086
Hehe lotte :)

In elk geval: intussen is alles geglasvliesd en zit alles in de primer.
Deze keer heb ik de verf gespoten.

Goed resultaat, minder overtuigd van het toestel (wagner wallperfect w985E) zelf waar wel een paar engineeringflaws inzitten. Na 40 liter verf gaf het apparaat al de geest. Geen zin om te wachten op garantie, dus heb ik het opengevezen.




De verfpomp die er in zit is zo'n peristaltische pomp

Vrij goed in deze toepassing, maar beperkte levensduur. Temeer omdat het wieletje met de rolletjes op een plastic asje en naafje zit. Iets te zware verf en de as en naaf draaien kapot in elkaar. Met wat epoxy heb ik het kunnen repareren. Toch iets wat je niet verwacht van een gloednieuw prijzig toestel...
Wat wel waar is: het resultaat is zeer goed (met een roller toch nog net iets mooier) en zeer snel in gebruik.





Het plafond is lekker strak, getuige daarvan de rechte lijn strijklicht




Het lijkt wat spotjes overkill, maar in het echt valt dat beter mee. Zeker als de meubels er zullen staan moet dat logisch worden.


Voorlopig stop ik hier dus even en gaan we volgend weekend(niet dit weekend) verder met de badkamer

[ Bericht 1% gewijzigd door MMach op 01-07-2011 00:00:24 ]
pi_98890700
Ik had hier een aardig "klusje", maar jij kan er ook nog steeds wat van hoor! Damn ! Wat ga je strakies eig. voor werk doen, dat heb ik ff gemist als ik zo 123 pagina's terug keek :) Zie in je profiel iets met houtskelet staan klopt dat? das wel heel wat anders he!

Benoit d'n groeten van Texel daaro :W
pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
  vrijdag 1 juli 2011 @ 01:30:56 #139
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_98893209
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 11:11 schreef MMach het volgende:
Morgen is het mijn laatste dag bij mijn huidige werkgever. Nu dat hoofdstuk dus eigenlijk afgesloten wordt, is het misschien leuk om eens te tonen wat mijn day-job eigenlijk was in de afgelopen 2 jaar.
Goh, heb altijd gedacht dat je bij de Nul groep werkte :) .
De eerste 2 foto's zijn overigens wel echt magnifiek. Prachtig!
Ik blijf de scheepvaart wel ontzettend fascinerend vinden. Al helemaal icm. de GWW.
pi_98893791
het wordt echt een kasteeltje :D
pi_98895384
Mooie muren en plafond geworden man! :)
pi_98895691
Echt strak inderdaad :o
Maar is de Wagner nu kapot en blijvende?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_98896504
De woonkamer ziet er zo ineens al bijna-af uit ^O^.
"...while I'm supposed to marry her brother, a renowned pillow biter." Cersei Lannister
"Float like a butterfly, sting like a bee, look ridiculous." Rory the Roman
"It's smaller on the outside." Clara Oswin Oswald
  Milf vrijdag 1 juli 2011 @ 11:32:01 #144
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_98901589
Ziet er goed uit!
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 1 juli 2011 @ 11:50:11 #145
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_98902360
Het wordt hartstikke mooi! :)

En misschien heb ik het gemist in het verhaal over je ex-werk (tof om te lezen!) maar wat ga je nu in je nieuwe baan doen? :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Moderator vrijdag 1 juli 2011 @ 13:33:06 #146
5023 crew  Geckoo
Good news everyone
pi_98905924
vloer er in en dan kunnen de meubels erin!
Professor Hubert Farnsworth: Shut up friends.
My internet browser heard us saying the word Fry and it found a movie about Philip J. Fry for us. It also opened my calendar to Friday and ordered me some french fries.
pi_98912270
* Lottekoekkie wil Benoit subiet adopteren :Y *

Die kerel gun je toch een Fanta ;)
Ooit zei iemand over mij: die geeft haar handen en ziel nog weg aan een ander.
Ik heb ze beiden toch maar gehouden
  vrijdag 1 juli 2011 @ 15:51:09 #148
326272 PfenisBaron
diversiteitsprediker
pi_98912788
Indrukwekkende post met alle schepen MMach! Mooi om te zien.

Veel succes met je nieuwe baan.
  vrijdag 1 juli 2011 @ 19:12:03 #149
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98920600
@Mi-etje: Wat had je gedacht :P Die is weer werkende (voor hoelang weet ik niet, we'll see).

De nieuwe job: projectleider afwerking voor een grote houtskeletbouwfirma. Eigenlijk het coordineren en opvolgen van alle nieuwbouwhuizen die zij opleveren (zo'n 150 per jaar). In vlaanderen hangt het van regio (financieel welstellend of niet) af welke stijl huizen, in Noord-Frankrijk zijn het meestal whoppers van DS4-kaliber. Verder zijn ze gespecialiseerd in LEW en passiefhuizen.
Omdat het over heel België en de bovenste helft van Frankrijk gaat, komt er jaarlijks wel 70 000km op de teller van de auto (niet onze eigen mazda O+) bij...
Hier is mijn bureau nu trouwens :)


[ Bericht 3% gewijzigd door MMach op 01-07-2011 19:22:33 ]
pi_98922291
MMach, zo'n carriere als die van jou is er eentje waar goed bekeken documentaires/films van worden gemaakt :Y. Je schepenjob, en nu projectleider bij een bouwbedrijf, en dat op 23-jarige leeftijd, dat is op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk.
Fok is vereerd dat je hier nog je 'hobby'-projecten blijft posten :).
"...while I'm supposed to marry her brother, a renowned pillow biter." Cersei Lannister
"Float like a butterfly, sting like a bee, look ridiculous." Rory the Roman
"It's smaller on the outside." Clara Oswin Oswald
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')