abonnement Unibet Coolblue
  Moderator maandag 6 juni 2011 @ 00:00:26 #76
5023 crew  Geckoo
Good news everyone
pi_97767895
@mmach, het aanbod staat nog steeds :Y

en verder sprakeloos weer hoe je alles weer zo voor elkaar krijgt...
Professor Hubert Farnsworth: Shut up friends.
My internet browser heard us saying the word Fry and it found a movie about Philip J. Fry for us. It also opened my calendar to Friday and ordered me some french fries.
pi_97769424
Hee, die kast heb ik ook. Ikea Pax, ze zijn echt suuperchill! Maar het weglaten van de achterwand zorgde er in eerste instantie voor dat mijn kast heel wankel werd, heb je daar geen last van? En zet je ze ook niet vast in de muur? (veel kleren van vrouwen zorgen voor mooi wat gewicht..)
  maandag 6 juni 2011 @ 10:51:57 #78
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_97777847
@hierboven: die heb ik overal vastgezet aan de achterwand, dus die zullen niet snel bewegen. Ik vind het in elk geval ook de ideale kasten. Eenvoudig, mooi en aanpasbaar genoeg naar de noden van het moment.

Wat de planning betreft: die is aan het schuiven gezien ik eigenlijk wou verderdoen aan de badkamer.Ik denk dat dat me zo'n 2 weken zal kosten, maar daarvoor heb ik wel de meubels en bad ed nodig. De levertijd is echter 3 weken, dus moet ik noodgedwongen tijd vullen met hier en daar losse puntjes af te werken.
Dit weekend is er ook bijna niet gewerkt omdat er een aantal vrienden op bezoek waren.


De binnendeuren zijn geplaatst (nog zonder het sierrandje)
De deur die later zal gaan naar de extra slaapkamers (ttz: naar de gang die de slaapkamers zal verbinden), en een testfit van de radiator die daar moet komen.

In totaal zijn er 4 grote radiatoren. 2 onder de ramen vooraan, 1 hier te zien op foto en 1 grote in de hal. In de badkamer nog een handdoekenradiator.
Wij hebben voor traditionele verwarming gekozen, hoewel we even makkelijk voor vloerverwarming hadden kunnen kiezen (we hebben toch de hele vloer uitgegraven, de plaatsing zou makkelijk geweest zijn), vooral omdat vloerverwarming traag is als hoofdverwarming. Wij zijn op onregelmatige tijdstippen thuis, het is dan comfortabeler om na een paar minuten op 20° te zitten dan na een paar uur. Verder is vloerverwarming niet ideaal voor de vloerkeuzes waar wij aan denken. Voor de rest heb ik zelf niets tegen het uitzicht van radiatoren.

De deur naar de badkamer zit er nu ook in


Ga je binnen, dan zie je voorlopig dit:


Met achter dat groene wandje een WC. De ombouw oogt nu nog vrij lomp, maar dat zou goed moeten komen met ons badmeubel dat ook relatief vierkant is.



Aan de andere kant zie je dit

In de 'nis' komt ons bad.

Hier kan ik dus niet verder doen tot wanneer ik de meubels en het bad ed heb. De badkamer is de kleinste ruimte in huis en meet zo'n 1.9x5m. Alles behalve een ruime badkamer dus, iets wat ik persoonlijk niet zo heel erg vind. Dat mag gerust klein en knus zijn.
Voor zij die zich nog kunnen oriënteren: de plaats waar de badkamer komt zag er een tijd geleden zo uit:
pi_97778302
Da's nogal een verschil zeg! Ik vind dat wandje met spoelbakombouw niet echt heel lomp eruit zien hoor, denk dat zeker met betegelen wel verholpen zal zijn.
Dan nog, 1.9x5m vind ik best een ruime badkamer hoor. Maar vooral lang dan ook.
Mooi ook, die lichtbakken in het dak.
pi_97779260
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:49 schreef MMach het volgende:
-en eventueel de gevel schilderen. Wij zijn aan het denken aan mat zwart, ook al zegt iedereen om dat niet te doen. In elk geval geen prioriteit dit.
Ik zeg, doen! :D
Onze buren hebben hun gevel heel donkergrijs geschilderd, met witte luiken/houtwerk.
Dat ziet er echt ge-wel-dig uit! ^O^
Als ik zo kijk naar de interieurkeuzes die jullie maken lijkt me dat heel passend.

Verder echt top die verbouwing!
/me is ook zo'n user die al topics lang lurkt ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door lezzer op 06-06-2011 20:17:02 (typo) ]
  maandag 6 juni 2011 @ 19:35:26 #81
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97800582
1,9 x 5 m? Dat lijkt me nogal een fikse badkamer eigenlijk, weet je zeker dat je geen typo hebt gemaakt? ;)

Wordt een mooi boeltje en jullie gaan ontzettend hard zeg!
Zwarte gevel lijkt mij persoonlijk wat te kil en ik denk dat het al snel niet écht zwart meer is. Donkergrijs in combi met witte kozijnen/houtwerk lijkt me wel erg mooi.
En dan lieve schattige bloemetjes voor de deur, wordt een heerlijk plekkie om te wonen voor jullie :Y
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_97811679
Ik vind eigenlijk de huidige voorgevel met die dunne smalle bakstenen in oranje en geel erg mooi. Ik weet niet hoe het metsellwerk er van dichtbij uitziet, maar ik vond het juist een van de charmes van het huis.
pi_97814962
1,9 x 5, dat is best flink.
Ik ken mensen met een badkamer van 2 x 1 :D
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  Moderator maandag 6 juni 2011 @ 22:41:51 #84
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_97815024
quote:
2s.gif Op maandag 6 juni 2011 22:40 schreef junkiexp het volgende:
1,9 x 5, dat is best flink.
Ik ken mensen met een badkamer van 2 x 1 :D
Een natte inloopkast.
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  maandag 13 juni 2011 @ 13:47:00 #85
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98110077
Nog geen progress in de badkamer, maar elders wel.
Maar elders op de benedenverdieping is er wel wat vooruitgang geboekt. Ik heb de wanden van de voorgevel verder afgewerkt. Dat is weer een houten raamwerk van CLS kepers met OSB3 beplating en daarover gyproc. Door langs de binnenkant te isoleren verlies je uiteraard ruimte. We zitten aan vensterbanken van 42cm breed. Eigenlijk best tof, maar je verliest alleen aan de voorgevel zo'n 11m³ aan volume. Maar dat wordt gecompenseerd door het feit dat we voor de rest de binnenmuren hebben weggehaald en we nu aan een goede isolatiewaarde zitten.
De woonkamer vorig jaar

En die ziet er intussen zo uit:

Er lijkt weinig verschil te zijn, maar uiteindelijk is alles dat er te zien is gewoon nieuw, zelfs de vloer. Iemand in de vorige topics zei dat hij de woonkamer aan de kleine kant vond, maar volgens mij valt dat best mee. Dat stuk alleen is daar (na de voordeur) 6m lang en 5m breed. De foto is genomen vanuit de eetplaats als het ware.



Links van de deur zit er nog een uitsprong (langs de rechterkant trouwens ook, daar zit de hoofdzekeringenkast), waar aan de onderkant de watermeter en hoofdafsluiter zit, met daarboven een grote 'kast', ongeveer 25cm diep, en 1,2x1,7m van andere afmetingen. Daar komen alle leidingen toe van kabel, internet, etc. Daar zullen dus de modems en routertoestanden komen.



En boven nog de beamer op z'n plaats gezet. Nog een beetje finetunen van beeldpositie, maar dat komt helemaal goed.




Verder nog geinvesteerd in een platenlift, ik zal ze nog genoeg nodig hebben denk ik :P
pi_98110725
Oeh een platenlift! Slim zeg.

Als de woonkamer slim ingericht wordt dan is hij nog steeds groter dan de gemiddelde woonkamer :)
En die vensterbanken O+ daar kun je zoveel leuks mee.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 13 juni 2011 @ 15:08:12 #87
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98113296
De vensterbanken zijn iets te hoog om te fungeren als windowseats (90cm van de grond)+er komen nog radiatoren onder de ramen. Toch hebben we er al gezeten in de avondzon met een boekje erbij :) De ramen gaan er bijna in, nu het grootste risico op breuk toch wat voorbij is.

We hebben trouwens ook onze CV ketel gekocht dit weekend. Dat is een Oertli 33kW vloercondensatieketel geworden (geen gasaansluiting in deze regio). Die zal zorgen voor ons warm sanitair water en de radiatoren. 33kW is wat veel, maar er moet later nog meer verwarmd worden dan het huis alleen.

Wat de woonkamer betreft, daar moet alleen maar een grote zetel, tvkast en boekenkast in. Voor de rest zo weinig mogelijk.Alles is ook 1 ruimte beneden, de woonkamer is het beentje van een L met 90m² oppervlak, dus ik denk sowieso dat het ruim genoeg zal zijn.

@hieronder: zo'n 190 000¤ in totaal (aankoop en renovatie so far). Voor de eerste fase (het woonhuis) trachten we onder de 250k te blijven. De 2de fase (de aanbouw) is voor binnen een aantal jaar en dat hoop ik rond de 100k te houden. Of dat lukt of niet, dat zal de toekomst wel uitwijzen. En dat moeten we inderdaad allemaal zelf bekostigen. We werken hard, dus dat scheelt

[ Bericht 5% gewijzigd door MMach op 13-06-2011 18:52:29 ]
pi_98117251
Hoeveel heb je al ongeveer (totaal) in dit project gestopt? Wel knap dat je op je vierentwintigste, dit al kunt bekostigen.
pi_98141658
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 16:43 schreef Raadsman het volgende:
Hoeveel heb je al ongeveer (totaal) in dit project gestopt? Wel knap dat je op je vierentwintigste, dit al kunt bekostigen.
Niet alleen dat, maar ook dat je het allemaal.. kan! Je kan blijkbaar goed klussen.
Ik had het bij mijn huisje niet goed gekunt zonder mijn vader. Dan had ik nog meer uitbesteed.
  maandag 20 juni 2011 @ 09:57:16 #90
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98402380
Dit weekend was het geen ideaal weekend om te werken, maar omdat de druk zo groot is om voort te gaan heb ik toch wel wat werk kunnen verzetten.
Nu ben ik dus nog even bezig aan de eetkamer en woonkamer (welke dus 1 ruimte zijn aan de voorgevel van het huis. Waar de platen op de wanden groen worden, daar komt de keuken later).
In elk geval: aan het rachelen geslagen:




Ik hou van halogeenspots omdat er in mijn ogen niets is dat zo'n mooie lichtkleur heeft. Er zijn veel mensen die dat liever niet hebben in de woonkamer, maar wij dus wel. We hebben een lichtplan laten opstellen en kregen daardoor een indicatie hoeveel licht we precies nodig hadden om de ruimte goed te verlichten. Uiteindelijk hebben we het lichtplan niet echt gevolgd en hebben we het zelf aan de hand van toekomstige plaatsen van meubels wat uitgedacht.



In totaal komt er zo'n 1000 Watt aan dimbare verlichting in die ruimte. Uiteraard zal dat misschien maar 10% van de tijd op full power gebruikt worden gezien we ook wat staanlampen gaan zetten enzo.

Daarna met m'n schoonvader al redelijk veel van het plafond dichtgekregen. Heel dankbaar werk, zeker met die platenlift (blijkt een zeer goede investering te zijn).






Nog niet helemaal dicht, maar daar is niet veel werk meer aan.

Verder, dat heb ik hier nog niet getoond:
De kast waar alle netwerktoebehoren komen (links) en de tellerkast (rechts):




Hier komen dus ook alle tv en utp kabels toe.
pi_98429477
wow wat een vooruitgang zo,
Ik mis een beetje de isolatie in het plafond. wij hadden eerst een schrootjes plafond tussen de balken, nu een gestuct gips met glaswol tussen de balken. Dit scheelt wel zo veel in geluid en warmte verlies naar boven
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  Moderator maandag 20 juni 2011 @ 21:13:18 #92
5023 crew  Geckoo
Good news everyone
pi_98431603
wat maakt dat het af, als het plafond dicht is.
en ook netjes dat je alles weg werkt voor het netwerk/electra.

zit nog best wat werk in maar volgens mij is er onderhand wel licht aan het einde van de tunnel ;)
Professor Hubert Farnsworth: Shut up friends.
My internet browser heard us saying the word Fry and it found a movie about Philip J. Fry for us. It also opened my calendar to Friday and ordered me some french fries.
  maandag 20 juni 2011 @ 21:22:43 #93
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_98432166
Wat mij opvalt is dat je maar enkel laags gipsplaten op je plafond doet of komt er nog een laag overheen?

Op de badkamer hebben we maar een laag en daar blijf je de naden zien omdat de platen onderling van elkaar een heel klein beetje bewegen.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 21 juni 2011 @ 09:48:49 #94
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_98451256
@densmee: isolatie steken in deze plafonds hebben wij niet gedaan omdat het net de bedoeling is dat er redelijk vrije warmtetransfer is van beneden naar boven. (Niet vergeten dat ook boven en beneden gewoon rechtstreeks en open met elkaar in contact staan). Ik heb het huis bekeken als een isolatieschil rond de woonruimtes, dus is er zo weinig mogelijk obstructie tussen de woonruimtes onderling -de badkamer uitgezonderd, die is wel volledig afgesloten van de rest van het huis. Lawaai is voor ons geen issue, gezien het woonhuis voor ons alleen is. Eventuele kinderkamers komen ook niet boven, maar in de aanbouw die dwars op de achterkant van het huis zou moeten komen. Vandaar dus :)

@Geckoo: in vergelijking met het werk dat al is gebeurd is het nu gewoon een peulenschil. Nu is het puur afwerken, dat heb ik al zoveel gedaan en dat is wel plezant werken omdat je veel, snel ziet veranderen. Het is voor mij nooit een opgave geweest om te werken aan het huis (al hebben we ook onze dieptepunten gekend als nagenoeg alles gesloopt was en het overal binnenregende en nog alles moest gebeuren), dat is het in elk geval zeker niet meer in deze fase. En als iets plezant is, is het nog maar half zo zwaar. Het enige waardoor ik nu wat extra druk op de ketel heb, is het feit dat ik volgende week vrijdag aan mijn nieuwe job begin en ik me daar zeker een aantal maanden zal moeten inwerken (=minder tijd in m'n avonden en ik zou mijn vriendin wel graag nog genoeg zien). Hoe meer nu dus afgewerkt is, hoe minder ik in die periode moet afwerken. We willen ook zo snel mogelijk weg uit Gent omdat alles ons daar fel de keel begint uit te hangen...

@SV-tje: Dubbellaags was in mijn ogen onnodig. De onderstructuur is sterk (balken van 75x240, om de 40cm), het rachelwerk heeft ook een hart op hartafstand van 30cm, dus echt veel shiften kunnen de platen niet meer. Wel zorg ik er voor (wat je niet op foto's kan zien) dat er achter de naden van de platen onderling achterhout zit. Hetzij door een extra rachel, hetzij door stukken OSB. Aan de onderkant van het plafond komt weer glasvlies, wat het bijna onmogelijk maakt dat er naden ontstaan. Of dat werkelijk zo zal zijn, zien we binnen een aantal jaar vermoed ik ;).
  Moderator woensdag 22 juni 2011 @ 19:11:41 #95
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_98520096


Blijft een prachtig project dit ! Als je kijkt in het begin tot hoever jullie gesloopt hebben en wat er nu eigenhandig weer opgebouwd is ! ^O^ Ik kom het graag een keer in real life aanschouwen O-) (knoop ik er direct een lang weekend belgie aan vast :P)

Wat mij wel opvalt is dat alle balken en latten "groenerig" van kleur zijn, terwijl in Nederland de balken en latten "blank" zijn. Heeft dit eigenlijk een reden ?
pi_98520364
quote:
Wat mij wel opvalt is dat alle balken en latten "groenerig" van kleur zijn, terwijl in Nederland de balken en latten "blank" zijn. Heeft dit eigenlijk een reden ?
het lijkt mij dat het hout gewolmaniseerd is, in Nederland zijn wolmanzouten al een paar jaar verboden ik weet niet hoe dat geregeld is in Vlaanderen?
en ik neem aan dat boktor houtworm hier mee geweerd worden
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
  Moderator woensdag 22 juni 2011 @ 19:21:54 #97
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_98520701
Kijk zo leer je nog eens wat ! Wolmaniseren, ik had er nog nooit van gehoord !
Even google er bij gepakt en kom op het volgende artikel uit.

quote:
Gewolmaniseerd hout.

Koop geen gewolmaniseerd (geïmpregneerd) hout, het is zo giftig dat je het volgens de Europese richtlijnen niet met je handen mag aanraken. Gelukkig is het hout (CCA) nu in de ban gedaan en mag vanaf 30 juni 2004 niet meer verkocht worden aan particulieren of in de woningbouw worden gebruikt. Maar ja, de praktijk is anders het wordt nog steeds (clandestien) verkocht en heel Nederland staat nog vol met dit hout, zelfs speeltoestellen voor kinderen zijn er van gemaakt.

Het impregneren of verduurzamen van hout gebeurt met behulp van chemische middelen (bestrijdingsmiddelen). Wolmanzouten (een biocide) zijn veelgebruikte houtverduurzamingsmiddelen. De bekendste wolmanzouten zijn CC- en CCA-zouten. CC-zouten bevatten chroom en koper, CCA-zouten bevatten daarnaast ook nog arseen. Koper en arseen worden toegepast vanwege hun schimmel- en insectendodende werking, chroom is vooral belangrijk voor de fixatie.
In Nederland mag het dus sinds 2004 niet meer verkocht worden omdat het volgens de regels van EU giftig is. Waarom wordt dit in België nog wel verkocht ? :X

quote:
WOLMANISEREN



Wolmaniseren is in de eerste instantie het impregneren van hout met het verduurzamingmiddel CCA (koper-chroom-arseen) opgelost in water.

Variaties van die chemische middelen kwamen veelvuldig voor. Omdat die variaties wereldwijd algemeen wordt toegepast, is men ook bij het toepassen van die andere middelen gaan spreken van wolmaniseren.

Die andere middelen bevatten meestal één of meer metaalzouten. Veelal is dat koper en/of chroom. Zeker wanneer het hout in contact komt met water of grond zijn dat, in een decennia lange praktijk, onmisbare bestanddelen gebleken voor een effectieve bescherming en een redelijke milieuveilige toepassing.

Gewolmaniseerd hout heeft een groene kleur.
In de afvalfase is het beste dit hout af te voeren naar een officiële afvalverwerkingsbedrijf.
pi_98520853
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 19:21 schreef Vonkenboer het volgende:
Kijk zo leer je nog eens wat ! Wolmaniseren, ik had er nog nooit van gehoord !
Even google er bij gepakt en kom op het volgende artikel uit.

[..]

In Nederland mag het dus sinds 2004 niet meer verkocht worden omdat het volgens de regels van EU giftig is. Waarom wordt dit in België nog wel verkocht ? :X
Arceen is gewoon puur vergif

En heel veel bestrijdingsmiddelen die in Nederland niet meer toegestaan zijn (voor professionals met Gewasbestrijdingslicentie) zijn in Belgie nog vrij te verkrijgen voor particulieren.
In de grens regio is dat dan ook een groot probleem.

er zijn zelfs gewoon webwinkels in belgie http://www.fbbi.be/N_frame.html?http://www.fbbi.be/N_art_133.html

[ Bericht 9% gewijzigd door densmee op 22-06-2011 19:32:57 ]
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_98522017
quote:
In Nederland mag het dus sinds 2004 niet meer verkocht worden omdat het volgens de regels van EU giftig is. Waarom wordt dit in België nog wel verkocht ? :X
...en mag vanaf 30 juni 2004 niet meer verkocht worden aan particulieren of in de woningbouw worden gebruikt....

Dus het is volgens het bericht nog gewoon te koop.

Dat is hetzelfde dat de oude oplosmiddelrijke verf voor buiten niet door vakschilders gebruikt mag worden, maar wel door de particulier.

Tis een beetje de omgekeerde wereld.
pi_98522806
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2011 19:46 schreef bobenjanneke het volgende:

[..]

...en mag vanaf 30 juni 2004 niet meer verkocht worden aan particulieren of in de woningbouw worden gebruikt....

Dus het is volgens het bericht nog gewoon te koop.

Dat is hetzelfde dat de oude oplosmiddelrijke verf voor buiten niet door vakschilders gebruikt mag worden, maar wel door de particulier.

Tis een beetje de omgekeerde wereld.
gewoon compleet afschaffen voor iedereen en zware boete's geven bij overtreding.
laat iedereen zijn wolmanzouten gratis inleveren, en over een jaar gaan controleren en dan elke overtreding een paar duizend euro boete
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')