FOK!forum / Culinesse à gogo / soufflee
slaveloosvrijdag 6 mei 2011 @ 12:00
Ik wil in het kader van moederdag een soufflee maken. Zo eentje uit de oven die inzakt als je de oven openmaakt :) Dit kan eindelijk weer omdat we een nieuwe oven hebben. Ik zie een heleboel recepten op internet, maar wat is volgens jullie de ultieme soufflee? Met of zonder uien\champignons, spinazie ham etc etc? Welke kaas is het lekkerst? Wat erbij? stokbrood, afbakbrood, sla etc etc?
alle tips meer dan welkom
slaveloosvrijdag 6 mei 2011 @ 21:21
niemand tips over een lekkere soufflee?
Riannzaterdag 7 mei 2011 @ 08:33
ga maar eens naar google als hier niemand een recept heeft.
BeffJeckzaterdag 7 mei 2011 @ 08:34
kaassouflé?
slavelooszaterdag 7 mei 2011 @ 12:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 08:33 schreef Riann het volgende:
ga maar eens naar google als hier niemand een recept heeft.
heb ik inmiddels gedaan, maar dat zijn er zoveel... maakt niet uit, ik ga wel wat brouwen :)
slaveloosvrijdag 13 mei 2011 @ 15:03
dat viel tegen zeg. Ik moet mijn nieuwe oven echt nog leren kennen. Voordeel was wel: het was een heerlijke omelet geworden :+
RobinOokvrijdag 13 mei 2011 @ 16:41
Heb je wel eens souffle gegeten "zoals het hoort"?
Ik eigenlijk niet, dus dan is het moeilijk, omdat je niet goed weet waar je naartoe werkt.
Ik heb nu 2 keer een souffle gemaakt en de tweede keer was een soort openbaring, zo lekker. Dat het kwartje valt en je opeens snapt waarom mensen en zo van gaan kwijlen.
Maar nog steeds weet ik niet echt zeker hoe de ultieme souffle smaakt.
En juist met zo'n "moeilijk" recept is dat wel handig om te weten.
Maar ja, met veel oefenen kom je daar ook wel achter, alleen wie doet dat? Ik in ieder geval niet. Zoveel moeite, zo a-la-minute, het is gewoon niet praktisch.