DJMO | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:15 |
Goed. Met het mooie weer in het vooruitzicht, en het feit dat onze tuin bijna klaar is, word het ook wel eens tijd voor een (mini) bbq! Probleem is alleen, wij hebben een kleine koffer barbecue, en die is, aangezien die al die tijd buiten gelegen heeft, behoorlijk roestig. Is hier nog wat aan te doen? (staalborstel oid) of kan ik 'm beter weggooien en een nieuwe zien te scoren ergens? Ik wil geen bakbeest, ook niet zo'n grote ronde zoals veel mensen hebben. plaatje van het ding: ![]() Het zal wel niet dit merk zijn die wij hebben, er staat verder niks op, maar het is iig dit model. | |
LasTeR | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:17 |
Volgens mij kun je gelijk beter een nieuwe kopen dan al die moeite ervoor doen. | |
klipper | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:23 |
Als het rooster nog goed is kun je hem gewoon gebruiken, anders een nieuwe. Het overige kun je wel de roest weghalen, maar niet spuiten of verven. | |
DJMO | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:28 |
het rooster is voor zover ik weet nog gewoon in goede staat. en dat roest, dat kan met een staalborstel worden weggehaald? of "schuur" ik daarmee de bodem helemaal verrot? | |
RemcoDelft | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:33 |
Dat kan, maar ik zou de moeite niet doen. Rooster schoonmaken, en daarna gewoon gebruiken. Roest maakt voor kooltjes niet uit. | |
Joppy | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:40 |
idd, zolang het rooster maar goed is, gewoon de kolen er in en in de fik zetten. Roest heeft verder geen enkele invloed. | |
XIIY | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:42 |
wd40 lost roest op daarna moet je de bbq wel goed schoonmake met water ik denk namelijk niet dat je die shit in je eten wilt | |
DJMO | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:43 |
thnx voor de antwoorden ![]() ![]() ![]() ![]() Ik zal 'm morgen eens (met wat geweld) opzetten en kijken of het rooster nog goed is. anders word het een wegwerp bbq van de appie ![]() | |
Barcaconia | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:45 |
Zoals al gezegd: BBQ gewoon zo laten, als het rooster maar schoon is. Anders een nieuw rooster kopen. Dat wil je wel netjes hebben (zonder roest). Als er wel roest op zit: met een staalborstel afdoen. Maargoed, dat wil je ook niet iedere keer voordat je gaat eten dus dan maar beter een nieuw rooster. | |
Peter | dinsdag 3 mei 2011 @ 20:48 |
Staalborstelen en daarna in een laagje cola laten staan ( cola lost roest op..) |