quote:
Op zaterdag 30 april 2011 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:Eiwit? Ik mag toch hopen dat je eigeel bedoeld, en robin heeft gelijk, wat meer olie erbij, druppelsgewijs, maakt hem dikker.
Nee, de enige dooier die ik had zat al in de geschifte mayo, dus ik heb eiwit gebruikt als noodoplossing. Maar ik heb maar een heel klein beetje gebruikt, alleen om de emulsie te starten. Daarna druppelsgewijs de geschifte mayo er bij en op het eind nog wat olie. Op zich gaat dat prima, omdat de lange albuminemoleculen meehelpen. Neem je te veel eiwit dan wordt de saus wel merkbaar minder romig maar dat is nu niet het geval.
Uiteindelijk gaat het om een olie-in-water emulsie dus in theorie had ik het ook met een beetje water en/of azijn kunnen proberen, met hulp van meer mosterdzaad of andere emulgatoren, maar met maar 1 kans durfde ik dat niet aan.
[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 30-04-2011 18:28:04 ]