abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 juni 2011 @ 17:12:27 #251
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_98515337
Idd, 1 klapband is geen probleem bij landing,maar het is geen kwestie van hem ff op de vluchtstrook zetten.. :P
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 27 juni 2011 @ 22:45:02 #252
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98742076
Nieuwe F-16-ploeg voor missie Libië

DEN HAAG - Een verse F-16-eenheid is maandag op een vliegbasis op het Italiaanse eiland Sardinië aan de slag gegaan voor de NAVO-missie boven Libië. De ploeg uit Volkel nam tijdens een korte ceremonie het stokje over van het detachement uit Leeuwarden, dat de afgelopen drie maanden heeft deelgenomen aan de operatie.

Dat heeft het ministerie van Defensie gemeld. De Nederlanders voeren met zes F-16-gevechtsvliegtuigen vluchten uit om het vliegverbod boven Libië en het wapenembargo te controleren.

De Tweede Kamer ging vorige week akkoord met een verlenging van drie maanden van de Nederlandse bijdrage aan de missie bij en boven Libië. Nederland is er behalve met F-16's ook met een mijnenjager actief. Al met al zijn er ruim 200 Nederlandse militairen bij de operatie betrokken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 28 juni 2011 @ 19:46:01 #253
15258 Eraser127
Nijkerk Hardcore!!!
pi_98782473
quote:
Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel

Door een ongeval op de A2 bij de afslag Budel in de richting Eindhoven is dinsdagochtend een militair om het leven gekomen. Vijftien andere mensen raakten gewond, van wie drie ernstig. Dat maakte de politie bekend.

Bij het ongeval was een biertransportwagen en een legertruck van de kazerne in Weert betrokken. Achter in de legertruck zaten meerdere militairen, onder wie ook gewonden vielen. Bij het ongeval raakten verder drie personenauto's betrokken. De dode is een militair van de kazerne in Weert.

Bij de lange file die na het ongeluk aanzwelde, raakten vier mensen bevangen door de hitte. Drie konden ter plaatse door de hulpdiensten behandeld worden. De vierde persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor tien. De snelweg werd daarop in noordelijke richting afgesloten. Rond half drie waren alle gewonden naar ziekenhuizen gebracht. Rijkswaterstaat is bezig met het opruimen van de ravage. De politie verwacht dat de snelweg in de loop van de middag weer vrijgegeven wordt.

Bron: Dode en 15 gewonden door ongeval A2 bij Budel
Weet uit eigen ervaring, dat de veiligheidsgordel in zo'n viertonner niet altijd gedragen werd. Erg sneu voor de betrokkenen.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 23:23:15 #254
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_98798754
* edit ( was voor ander toic bestemt *

[ Bericht 87% gewijzigd door Pumatje op 01-07-2011 12:40:41 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_98806291
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 19:46 schreef Eraser127 het volgende:

[..]

Weet uit eigen ervaring, dat de veiligheidsgordel in zo'n viertonner niet altijd gedragen werd. Erg sneu voor de betrokkenen.
Volgens een artikel in het Limburgs Dagblad was de truck op de vluchtstrook gestopt om hulp te verlenen bij een ongeluk tussen een aantal personenauto's dat vlak daarvoor gebeurd was. Vervolgens is terwijl de militairen bezig waren met uitstappen, een vrachtwagen die op cruise control reed op hen ingereden... :{
  woensdag 29 juni 2011 @ 13:49:26 #256
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98816884
Hillen in de bocht... :')

quote:
Hillen: militair moet meer vechten, minder hulp geven

Minister Hillen (Defensie, CDA) vindt dat militairen meer moeten vechten en zich minder als ontwikkelingswerkers moeten gedragen. Hij zei dit vandaag in een toespraak in Brussel.

“Militairen moeten weer doen waarvoor ze zijn – militaire taken verrichten en militaire successen behalen en tonen”, aldus Hillen. Met een verwijzing naar de Nederlandse bijdrage in Afghanistan zei hij dat Nederlandse militairen “de beste ontwikkelingswerkers” zijn, maar dat van soldaten verwacht wordt dat zij zich in de eerste plaats als soldaten opstellen.
Afstand van de 3D-aanpak

Met zijn woorden neemt Hillen afstand van de door Nederland fel gepropageerde zogeheten ’3D-aanpak’ zoals deze zich in Afghanistan heeft ontwikkeld. Deze houdt in dat Defensie, ontwikkelingshulp (Development) en Diplomatie nauw samenwerken. In de praktijk komt het er op neer dat militairen zich veel bezighouden met ontwikkelingstaken.

“We zijn als krijgsmacht te veel van ons merk verwijderd geraakt”, zei Hillen vanmorgen in Brussel desgevraagd in een toelichting op zijn rede. “Kijk naar onze inzet in Kunduz, we sturen daar 535 militairen heen (waaronder veertig politiemensen, red.) en moeten die missie dan civiel noemen. ‘Militair’ heeft een negatieve connotatie gekregen. Dat heeft me geweldig aan het denken gezet.”
‘NAVO moet scherper kiezen’

Volgens Hillen zal de NAVO scherper moeten kiezen, omdat de steun onder de bevolking voor complexe operaties ver buiten de landsgrenzen zoals die in Afghanistan terugloopt.

“Onze militairen moeten aan de slag waar onze belangen in gevaar zijn, bijvoorbeeld als piraten onze schepen aanvallen. De NAVO bestaat om vuurtjes uit te trappen, niet om missionaris van de wereld te zijn.”

Hillen reageerde in zijn toespraak ook op recente kritiek van zijn Amerikaanse collega Gates, die Europa verweet te weinig bij te dragen aan de NAVO. “Europa moet acht slaan op de boodschap van Gates”, zei Hillen. De bezuinigingen op Defensie zijn “zeker geen bewuste Europese politiek om de VS de rug toe te keren”.

NRC
  woensdag 29 juni 2011 @ 14:51:58 #257
253713 Maitje
Hihi.. hai
pi_98819605
Soldaten helpen opruimen in Vught
woensdag 29 juni 2011 | 13:44 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 29 juni 2011 | 13:45

Een omgewaaide boom in de Versterstraat in Vught. Foto Bart van Aar

*UPDATE*; VUGHT/DEN BOSCH - Vught krijgt hulp van het leger om bomen en takken op te ruimen na het noodweer dat daar voorbij is getrokken.

Brandweer en politie kregen 1800 meldingen binnen van omgevallen bomen, kapotte gasleidingen, blikseminslagen en ondergelopen straten. Ook Boxtel kreeg het zwaar te verduren. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De eerste opruimwerkzaamheden zijn woensdagochtend begonnen. Met name wegen worden vrijgemaakt van takken en bladeren. Datzelfde gebeurt in Den Bosch.

Het KNMI gaf dinsdag tijdelijk een waarschuwing uit voor extreem weer in grote delen van het land. Dat ging gepaard met hagel, windstoten tot 80 kilometer per uur en veel bliksemontladingen. Het treinverkeer was met name in het zuiden ontregeld.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Vught is het nu eerste prioriteit om doorgaande wegen in het zwaar getroffen dorp begaanbaar te maken. In Vught zijn minstens veertig huizen door bomen getroffen. Enkele tientallen bomen staan 'op scherp' aldus een Vughtse gemeentewoordvoerder.

De brandweer in Den Bosch meldt dat het 'een gekkenhuis' is. "Mensen weten zich soms geen raad wat ze met de schade aanmoeten." De brandweer kreeg gisteravond en vannacht assistente van korpsen uit Schaijk, Uden, Oss, Vlijmen en Veghel. Ruim 250 brandweermannen waren in touw.

In Rosmalen en Hintham zijn ook enkele huizen door bomen getroffen. Veel bomen voooral in Den Bosch-Zuid zijn beschadigd of geheel omgewaaid.

Winkelcentrum De Helftheuvel in Den Bosch-West heeft vooral last van waterschade. Enkele winkels zijn dicht en zullen morgen ook nog gesloten zijn omdat er een nieuwe vloer in gelegd moet worden. De stroomstoring is grotendeels verholpen.

Basisschool 't Palet had met forse waterschade te maken.

Woensdagmorgen reden de treinen nog met een aangepaste dienstregeling. Er waren vooral veel bomen op het spoor terechtgekomen.

Bron: http://www.brabantsdagbla(...)pruimen-in-Vught.ece
Er was eens....
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 29 juni 2011 @ 18:31:04 #258
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98830056
Kamer wil weten hoe veilig Kunduz nog is


DEN HAAG - De SP, GroenLinks en de ChristenUnie willen van het kabinet weten hoe veilig het gebied in de Afghaanse provincie Kunduz nog is, waar Nederlandse politieagenten hun Afghaanse collega's gaan trainen.

Aanleiding daarvoor zijn dreigementen van de Taliban dat de Nederlanders op een dodenlijst staan.

GroenLinks en de ChristenUnie willen weten wat er waar is van de zorgwekkende signalen over de veiligheidssituatie in Kunduz die de Nederlandse Politiebond heeft ontvangen van Duitse collega's.

Ook roepen de oppositiepartijen de ministers van Buitenlandse Zaken, van Defensie en van Veiligheid en Justitie op de actuele veiligheidsinformatie te delen met de politiebonden, omdat die betrokken zijn bij de agenten die op vrijwillige basis naar Kunduz gaan.

Politiebonden

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zei in een reactie dat het departement regelmatig met de politiebonden overleg heeft over Kunduz, ook naar aanleiding van dit soort berichten.

De SP, verklaard tegenstander van de politietrainingsmissie in Kunduz, wijst erop dat het kabinet oorspronkelijk voor Kunduz heeft gekozen vanwege de relatieve veiligheid van die provincie. Daar wordt volgens de partij ondertussen steeds meer aan getwijfeld. SP-Kamerlid Harry van Bommel wil daarom nieuwe informatie van het kabinet voordat de Nederlandse agenten naar Kunduz afreizen.

Inschatting

GroenLinks en de ChristenUnie willen daarnaast ook weten of de inschatting van de veiligheidssituatie verandert door de opkomst van criminele bendes en de aanwezigheid van radicaalislamitische groepen in Kunduz.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_98830419
Goh, wat onverwacht :').
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 29 juni 2011 @ 18:41:30 #260
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_98830436
Nog twee militairen in ziekenhuis na ongeval


Nog twee leerlingen van de Koninklijke Militaire School in Weert liggen in het ziekenhuis na het ongeval met een legertruck dinsdagochtend op de A2 bij de afslag Budel. Ze verkeren buiten levensgevaar. Een woordvoerder van de landmacht heeft dat woensdag gezegd.

Door het ongeval kwam een 35-jarige korporaal van de school om het leven en raakten in totaal 15 personen gewond. De A2 was door het ongeval urenlang afgesloten.

Een van de twee militairen in het ziekenhuis moet een voet missen. Het zicht op herstel van de ander is gunstig, aldus de woordvoerder. De commandant van de KMS is woensdag op bezoek geweest in het ziekenhuis. Voor alle betrokkenen is geestelijke bijstand geregeld.

Op zowel de legerplaats in Budel als op de KMS-kazerne in Weert is een herdenkingsplek ingericht voor de omgekomen militair. Details over de uitvaart zijn nog niet bekend.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_98833214
Ik ken die omgekomen kpl.... En dit ongeval is een reden waarom ik geen 4tonner met personeelsmodule rij, gevaarlijke kutdingen...
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:35:04 #262
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_98835530
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 19:48 schreef Bouke-p het volgende:
.... En dit ongeval is een reden waarom ik geen 4tonner met personeelsmodule rij, gevaarlijke kutdingen...
Stel je voor dat ze nu nog met de YAD personeel gingen vervoeren (op die bankjes dus)... :X
Dan zou waarschijnlijk de hele baklading eruit gevlogen zijn..
pi_98835566
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:35 schreef Schild het volgende:

[..]

Stel je voor dat ze nu nog met de YAD personeel gingen vervoeren (op die bankjes dus)... :X
Dan zou waarschijnlijk de hele baklading eruit gevlogen zijn..
Heb nog nooit een YAD met bankjes gezien? Of zijn dat aangepaste dingen?
Blood Sugar Sex Magik
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:42:45 #264
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98835904
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:36 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Heb nog nooit een YAD met bankjes gezien? Of zijn dat aangepaste dingen?
YAD voor de aanpassing naar YAP. Kan nog steeds, gewoon die klapbankjes erin plaatsen, in de meesten zijn ze er uitgehaald omdat er toch geen personeel in vervoerd mag worden.

Op dit plaatje kun je zien hoe het er vroeger uitzag:

pi_98836087
Ah i see. Dat zie er idd niet zo heel best uit allemaal. Wel leuk voor huifkartochtjes als je de kap eraf haalt ^O^
Blood Sugar Sex Magik
pi_98836175
Ik heb anders toch zeer zeker wel meer dan eens een tochtje in zo'n bak gemaakt. Weliswaar op/nabij kazerneterrein, maar toch.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:49:58 #267
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98836261
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:48 schreef hcwp het volgende:
Ik heb anders toch zeer zeker wel meer dan eens een tochtje in zo'n bak gemaakt. Weliswaar op/nabij kazerneterrein, maar toch.
Mag officieel niet...

De reden dat we de YAP met rolbeugel hebben is jullie ook bekend?
pi_98836331
Negative.
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:56:36 #269
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_98836681
Afgelopen januari hebben ze bij de hoogwater inzet in Limburg ook nog gebruik gemaakt van de YAD's met bankjes;



En als een eenheid ingedeeld is voor Opplan 10/13 moeten de bankjes ook in de YAD's aanwezig zijn, er mag dan namelijk in de YAD ook personeel vervoerd worden..
  woensdag 29 juni 2011 @ 20:58:11 #270
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98836785
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:51 schreef hcwp het volgende:
Negative.
Ben ff aan het zoeken of het ook online ergens is te vinden, maar kan zo snel niets vinden.
Eind jaren 90 begin 2000 ongeveer, weet de precieze datum niet meer. Is er een viertonner van lumbl met volle bak (18 personen achterin) van een heuvel afgerold, daar zijn geloof ik ook iets van twee doden bij gevallen en een hele zooi gewonden. Toen is besloten om er een rolbeugel en bankjes in te zetten.
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:00:49 #271
319525 Schild
Stay Hungry, Stay Foolish
pi_98836937
Naar aanleiding van verkeersongeval met een ‘gewone’ YAD-4442 tijdens de koudweeroefening ‘Snow Falcon’ van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel in Noorwegen – waarbij op 9 februari 1998 sergeant-majoor Tettero en soldaat Nieuwenhuysen om het leven kwamen – heeft Defensie zich herbezonnen op het personenvervoer met vrachtwagens.

Bron; Boekje-Pienter
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:03:18 #272
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98837104
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 21:00 schreef Schild het volgende:
Naar aanleiding van verkeersongeval met een ‘gewone’ YAD-4442 tijdens de koudweeroefening ‘Snow Falcon’ van 11 Infanteriebataljon Luchtmobiel in Noorwegen – waarbij op 9 februari 1998 sergeant-majoor Tettero en soldaat Nieuwenhuysen om het leven kwamen – heeft Defensie zich herbezonnen op het personenvervoer met vrachtwagens.

Bron; Boekje-Pienter
Thanks, dat is hem.
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:10:37 #273
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98837539
Persbericht gevonden:

quote:
Twee Nederlandse militairen verongelukt in Noorwegen

Het ministerie van Defensie bekijkt of de oefening van eenheden van de Luchtmobiele Brigade in Noorwegen zal worden voortgezet na de dood van twee militairen....

Van onze verslaggever

DEN HAAG

Vier andere militairen raakten zwaargewond. Zij zijn per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Kristiansand. De twee doden zijn soldaat eerste klasse R. Nieuwenhuysen (26) en sergeant-majoor R. Tettero (38).

Het ongeval deed zich gisterochtend in het zuiden van Noorwegen voor in de omgeving van Ljosland. De viertonner, waarin ongeveer vijftien militairen zaten, maakte deel uit van een ondersteuningseenheid die het 11e bataljon van de Luchtmobiele Brigade tijdens de oefening Snow Falcon moesten bijstaan. Enkele honderden militairen van dit bataljon zijn tot 21 februari in Noorwegen voor een zogeheten koudweertraining.

De vrachtwagen moet volgens het ministerie van Defensie van de weg zijn gegleden en zijn omgekieperd. De marechaussee verricht een onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Volgens commandant W. Brons van de luchtmobiele brigade had het ongeval gezien de weersomstandigheden overal kunnen gebeuren.

Minister Voorhoeve en staatssecretaris Gmelich Meijling van Defensie lieten gisteren meteen weten dat hun medeleven uitgaat naar de nabestaanden van de omgekomen militairen.
Archief Volkskrant

Naar aanleiding van dit ongeluk heeft men een aantal viertonners aangepast voor personenvervoer (de huidige YAP). Het ongeluk was dus gebeurd met een tonner met van die bankjes zonder rolkooi waar we het eerder over hadden.
  woensdag 29 juni 2011 @ 21:20:50 #274
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_98838204
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 20:56 schreef Schild het volgende:

En als een eenheid ingedeeld is voor Opplan 10/13 moeten de bankjes ook in de YAD's aanwezig zijn, er mag dan namelijk in de YAD ook personeel vervoerd worden..
Klopt, bij opplan 10 ed. mag het.

quote:
Uitzonderingen.

Bij de uitvoering van operationele opdrachten, niet zijnde opdrachten i.h.k.v. een oefening, maar opdrachten i.h.k.v. de inzetoptie 2 of 3 of bijv. het OPPLAN 10*, wordt het gestelde in deze regeling buiten werking gesteld, met dien verstande dat het inzetten van militaire vrachtauto’s (tijdelijk) uitgerust een met ‘rolbeugel-unit’, in voorkomend geval, prevaleert boven het inzetten van een YAD (4440/)4442 uitgerust met bankjes!
  donderdag 30 juni 2011 @ 08:06:04 #275
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_98855035
strategisch infraplan uitgesteld naar augustus. Numerus Fixus toch wel. :O
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')