welkominspace | maandag 25 april 2011 @ 15:54 |
http://www.foodtube.nl/video/4/Ei-pocheren ik ga dit zo eens proberen met de 2de methode (in huishoudfolie). zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? is er een groot smaakverschil vergeleken met een gebakken ei of is het gewoon een leukigheidje? ![]() | |
Zana | maandag 25 april 2011 @ 16:06 |
Lijkt mij wel een smaakverschil... Ik heb ooit gezien dat ze water in een pan hebben laten koken en dan met een lepel geroerd hebben zodat een draaikolk ontstond en daar in het midden het ei hebben gegeven, dus zonder folie. Ik heb het zelfs nog niet geprobeerd trouwens. | |
Maraca | maandag 25 april 2011 @ 16:10 |
Dat dramatische muziekje ook ![]() | |
welkominspace | maandag 25 april 2011 @ 16:13 |
water staat nu op en na een beetje vechten ligt de folie klaar in het kommetje ![]() | |
Crutch | maandag 25 april 2011 @ 16:36 |
Hoe simpel het ook is gemaakt, het is nog leuk om te kijken ook. ![]() | |
uniekhoorn | maandag 25 april 2011 @ 16:49 |
Zo doe ik hetmeestal ook maar het eiwit blijft zo aan de folie plakken ![]() | |
Parlay | maandag 25 april 2011 @ 16:50 |
Bij mij ook, ik doe het liever zo in het water. Maar het ene ei gaat beter dan het andere. | |
L-ascorbinezuur | maandag 25 april 2011 @ 16:53 |
Inderdaad, ik moest lachen. ![]() Ziet er wel lekker uit overigens. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 25 april 2011 @ 20:04 |
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De man in het filmpje loopt te prutsen. Als je een ei perfect wilt pocheren: Neem kakelverse eieren. Breng water aan de kook, als je wilt wat azijn erbij, maar ik doe dat nooit. Als het water kookt breng je het aan het draaien door het te roeren, met lepel of garde, moet een draaikolk ontstaan. Je breekt het ei voorzichtig en je laat het in het midden van de kolk glijden. De werveling zorgt ervoor dat het ei bij elkaar blijft en alle uitvloeisels om het ei worden ineengedraaid. Je hoeft helemaal niet te kutten met plasticfolie ofzo, dit is echt zo makkelijk. Gewoon 2 a 3 keer proberen en het gaat perfect. | |
loecje | maandag 25 april 2011 @ 20:55 |
doe het dan met een boterham zakje, dat plakt minder. maar met draaikolkje is ook helemaal niet moeilijk. met zakje is vooral makkelijk als je er heel veel wilt maken, gewoon alle zakjes in 1x in een grote pan gooien en klaar. | |
RobinOok | maandag 25 april 2011 @ 21:00 |
Wie heeft er kakelverse eieren in zijn koelkast? Dat zijn er niet veel. En als het ei niet kakelvers is is het pocheren gedoemd te mislukken. En oja, mij is het nog nooit gelukt. Beide manieren niet, trouwens. En nee, ik wil het ook niet meer proberen ook. Fuck it. | |
GizartFRL | maandag 25 april 2011 @ 21:02 |
Eieren in de koelkast. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 25 april 2011 @ 21:15 |
Ach ja, vrouwen, gooien altijd alles in de koelkast. Heb je tomaten, aarbeien, komkommers en courgettes ook in de koelkast, Robin? | |
ad0rable | maandag 25 april 2011 @ 21:19 |
Pardon?! Ik haal 't er juist altijd uit! Bij de Dille & Kamille heb je van die hulpdingesen, van die bakjes: http://dille-kamille.nl/n(...)rder-roestvrij-staal | |
Pietverdriet | maandag 25 april 2011 @ 21:20 |
Ik loop ook alleen een beetje te stoken. Maar eieren horen dus idd niet in de koelkast | |
RobinOok | maandag 25 april 2011 @ 21:45 |
Ja, eieren in de koelkast. Het is fucking 2011, we leven niet meer in de vorige eeuw. | |
Jesse_James | maandag 25 april 2011 @ 21:46 |
Heb een tijd terug al in een aantal keukens geleerd dat je zeker een goede scheut azijn in het water moet doen wil je dat het goed lukt. Altijd zo gedaan voor die keren dat ik een ei ging pocheren, en zo is het bij mij ook altijd gelukt. Werken met een draaikolk, en als je het jezelf makkelijk wil maken doe je je ei eerst in een een koffiekopje en giet je het vanuit het kopje meteen in de kolk. | |
Guus Muisarm | maandag 25 april 2011 @ 22:22 |
Niet alle dingen die nieuw zijn moet je te gebruiken omdat ze bestaan hoor. | |
PluisigNijntje | maandag 25 april 2011 @ 22:34 |
Waarschijnlijk is 1 van de redenen dat mensen eieren in de koelkast doen, simpelweg dat ze daar veilig staan. Ik heb geen kastje waar ik mn eieren in kwijt kan en op t aanrecht zijn ze gedoemd te breken. | |
RobinOok | maandag 25 april 2011 @ 23:14 |
Nee, uiteraard niet. Ik gebruik de koelkast ook niet als kast (zoals jij blijkbaar, PluisigNijntje ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 26 april 2011 @ 10:21 |
Maar eieren pocheren lukt niet, gek, waar zou dat aan liggen. | |
Rickocum | dinsdag 26 april 2011 @ 11:05 |
![]() Lekker als je je ei wil laten smaken naar wortel ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 26 april 2011 @ 11:24 |
Of naar slecht schoongemaakte koelkast | |
Riann | dinsdag 26 april 2011 @ 11:36 |
eieren horen NIET in de koelkast einde discussie | |
okiokinl | dinsdag 26 april 2011 @ 12:04 |
wie legt er nou een wortel in de koelkast? :p | |
RobinOok | dinsdag 26 april 2011 @ 12:12 |
Ja, graag!!!! Net zo'n oninteressante discussie als wel of niet je vlees zouten voor het bakken. Of dat je spinazie niet op mag warmen. Of hoe slecht msg is. Komt ook allemaal keer op keer op keer terug. Brrrrr. | |
Fyodor | dinsdag 26 april 2011 @ 12:44 |
Folie even invetten met olijfolie en je hebt nergens last van. | |
loecje | dinsdag 26 april 2011 @ 19:30 |
niet in de koelkast, maar in mn kamer(en dus ook keuken) is het tussen de 20 -25 graden zo met de zon erop. is dat dan veel beter is voor eieren...? ze liggen bij mij in de deur van de koelkast in een apart vakje in het doosje. dus geen luchtjes overname en niet te koud. [ Bericht 30% gewijzigd door loecje op 26-04-2011 19:51:08 ] | |
ebeaydojraes | dinsdag 26 april 2011 @ 19:35 |
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/eieren.aspx : p.s. zolang ze maar koel bewaard worden. ijskoud hoeft nu ook weer niet... | |
Pietverdriet | dinsdag 26 april 2011 @ 19:38 |
Voedingscentrum kan mijn Cohones Kussen | |
Blues | dinsdag 26 april 2011 @ 22:28 |
Hier liggen ze in een kom op het aanrecht, opgestapeld. Hoe kunnen ze dan breken ![]() | |
golfer | woensdag 27 april 2011 @ 01:53 |
In de supermarkt liggen de eieren ook niet in de koeling. ![]() En ik maak vaak genoeg gepocheerde eitjes ervan ook. Na wat oefenen lukt het altijd nu: Methode Piet Verdriet, maar wel met een drupje azijn in het water. 3 1/2 minuut pocheren, ca 1 minuut laten uitlekken op keukenpapier en je hebt een perfect gepocheerd eitje. ![]() | |
Waitwut | woensdag 27 april 2011 @ 12:50 |
Pietverdriet | woensdag 27 april 2011 @ 15:15 |
Let wel, hij gooit hem in ijswater omdat de gepocheerde eieren niet direct geserveerd worden, ze gaan in een soep bij hem | |
Staal | woensdag 27 april 2011 @ 20:12 |
Heb wel een houten eierkastje maar bij de temps van afgelopen dagen (30 in de tuin in de schaduw) bewaar ik ze echt wel in de koeling. Ik denk trouwens dat de meeste mensen hun eieren standaard in de koelkast bewaren omdat er ook altijd een eierrekje in wordt meegeleverd. | |
WaywardOne | donderdag 28 april 2011 @ 22:40 |
Volgens mij was het hele idee van pocheren om het product te garen rond de 90 graden. Een ei dat je gepocheerd wilt hebben zal kokend water niet echt fijn vinden :p Kokend water -> bubbels -> kapot ei ![]() Wel ff de kachel lager zetten imo. | |
Pietverdriet | donderdag 28 april 2011 @ 22:44 |
Klopt Het vuur laagzetten als het kookt. | |
WaywardOne | donderdag 28 april 2011 @ 22:48 |
![]() | |
Erasmo | zondag 1 mei 2011 @ 18:30 |
Hoe doet de gemiddelde Chinees om de hoek dat eigenlijk? Jeweetwel, van die rare eigevallen die ze op de nasi dumpen. | |
golfer | zondag 1 mei 2011 @ 18:37 |
Stomen met een deksel op de pan? | |
uniekhoorn | zondag 1 mei 2011 @ 20:51 |
Vorige week voor het eerst gemaakt: Kokend water, vuur zacht, scheutje azijn, ei in kopje, draaikolk maken, ei er in.. Ging gewoon 3 x goed. ![]() Thanks voor de tips! | |
RobinOok | zondag 1 mei 2011 @ 21:32 |
Een foto van een gepocheerd heel ei zegt me niks. ![]() Open moet ie! ![]() | |
gianni61 | woensdag 18 mei 2011 @ 09:44 |
had ik dit topic maar van te voren nog even doorgelezen. kokend water blijkt inderdaad vrij funest voor je eitje ![]() | |
r2d22 | woensdag 18 mei 2011 @ 11:12 |
Hoe doet de gemiddelde Chinees om de hoek dat eigenlijk? Jeweetwel, van die rare eigevallen die ze op de nasi dumpen. Die bakken de eieren in een wok met vet. | |
Byte_Me | woensdag 18 mei 2011 @ 11:14 |
als je een ei pocheert in folie, dan klopt de textuur toch niet? dan krijg je gewoon een gekookt ei, maar dan zonder schaal. en pietverdriet, ik dacht dat azijn ook bijdroeg aan de textuur en de smaak, klopt dat niet? | |
WaywardOne | woensdag 18 mei 2011 @ 11:28 |
Voor zover ik weet word de azijn bij het pocheren van een ei toegevoegd om het ei sneller te laten stollen. Zodat het niet gelijk de hele pan door rommelt als het ware. De azijn zal haar smaak ook wel iets achterlaten op het ei, iets wat ik persoonlijk nooit wil. Weet het niet zeker, Piet zal het ongetwijfeld weten ![]() Ik gebruik eigenlijk nooit azijn bij het pocheren van eieren. En ik heb er wat gemaakt de laatste weken met asperges op de kaart. | |
Pietverdriet | woensdag 18 mei 2011 @ 16:17 |
LIgt er natuurlijk aan hoeveel azijn je in het water doet. Ik pocheer zonder trouwens. En azijn dient om het water zuur te maken, wat er voor zorgt dat eiwit sterker wordt, in theorie. | |
WaywardOne | woensdag 18 mei 2011 @ 18:00 |
Weer wat geleerd ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 18 mei 2011 @ 18:02 |
Dit is ook de reden waarom je wat citroensap kan toevoegen (paar druppels) als je eiwit slaat. | |
cinnamon_M | donderdag 19 mei 2011 @ 13:59 |
Ah nu snap ik waarom, na een eerdere geslaagde poging, mijn gepocheerde ei van vorige week mislukte. Het water kookte te hard. Binnenkort nieuwe poging!Dat vraag ik me nu ook af. | |
Pietverdriet | donderdag 19 mei 2011 @ 18:37 |
Zeker als je die plastic folie ook nog invet met olijfolie, dan smaakt het compleet anders. Dat is alsof je een spiegelei maakt door een diep bord nat te maken en op een pan kokend water zet, en daar een ei in breekt. Het lijkt wel wat op een spiegelei, maar het smaakt echt anders |