Ik maak regelmatig tiramisu - het makkelijkste toetje ooit. Maar ik heb gemerkt dat mascarpone niet altijd dezelfde stevigheid heeft. Ik heb zelfs een paar keer meegemaakt dat de mascarpone zo zacht was dat toen ik de eidooiers erdoorheen roerde, het te vloeibaar werd en ik het meteen de prullenbak in kon kiepen. Het ligt zeker niet aan de eieren of aan mijn techniek, want ik merk eigenlijk meteen al of de mascarpone te zacht is wanneer ik de mascarpone uit het bakje lepel.
Hebben jullie dit ook? Zijn er merken mascarpone waarbij de stevigheid wel altijd hetzelfde is - ik heb twee merken geprobeerd en bij allebei heb ik meegemaakt dat de mascarpone soms te zacht is? Want ik vind het erg stom om telkens 2.50, - uit te geven aan een bakje mascarpone dat ik toch niet kan gebruiken.

Dit zijn de twee merken die ik altijd koop
http://www.kortingzoeker.(...)lo_Italia_mascarponehttp://www.ingredienten.n(...)mascarpone-large.jpg