Mijne is koper.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ik heb een blauwe, die is nog van m'n oma geweest, een grote en een kleintje, doen het nog allebei en in de stoofperentijd zijn ze altijd in vol bedrijf. Ook nog nooit aan gedacht om voor draadjesvlees dat ding zelf te gebruiken, terwijl ons oma dat altijd deed, stom eigenlijk, ga het ook eens proberen
iedereen zegt altijd tegen mij dat bessenbrandewijn erin niet hoort. Doe ik namelijk ook altijd. Of gewoon Coebergh bessen. De kinderen vinden ze het lekkerst als ze echt mierezoet zijn en zachtgekookt (snotperen noemen ze die)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen
en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs.
Ja hey, ik ben maar een amateurtje.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:39 schreef superkokje het volgende:
[..]
Ik gebruik diverse ingredienten afhankelijk waarvoor het is. Als ik bv indisch kook, gebruik ik idd kaneel en gember
Hmmm, ik geloof mijn oma zaliger.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:43 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
iedereen zegt altijd tegen mij dat bessenbrandewijn erin niet hoort. Doe ik namelijk ook altijd. Of gewoon Coebergh bessen. De kinderen vinden ze het lekkerst als ze echt mierezoet zijn en zachtgekookt (snotperen noemen ze die)
bijna gelijk aan die van mijn oma, ipv citroen scheutje azijn, en die lukken wel perfect op mijn halogeenkookplaat. Toen ik 8 jaar geleden hier aan de groenteboer om stoofperen vroeg keek hij of hij water zag branden, moest ie speciaal voor mij laten halen. Da's de stad hèquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen
en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs.
ik gebruik suiker vanille sinaasappel water rode wijn laurier en jeneverbessenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:42 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Ik heb van oma zo'n koperen petroleum stelletje gekregen.
Hele stoofpeertjes, geschild.
Vanillesuiker van bourbon vanille. (met zwarte spikkels)
Kaneelstokje
Kopje bessen brandewijn
Aanvullen met water
1 uitgeperste citroen
en dan als het klaar is serveren met zelfgemaakt walnoten ijs.
vorig jaar hadden onze twee gieser wildeman boompjes zo veel peren, dat de takken er bijna afbraken. Stoofperen gemaakt, maar ook perenjam, was echt heerlijk. Die perenjam was ook heel lekker als dip bij oude kaas. Hij is op, dus ik zit eigenlijk te wachten tot de peren weer gaan groeien.hahaha, duurt nog effequote:
Lol! Die groeien bij de oom van wederhelft in de tuin...quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:45 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
bijna gelijk aan die van mijn oma, ipv citroen scheutje azijn, en die lukken wel perfect op mijn halogeenkookplaat. Toen ik 8 jaar geleden hier aan de groenteboer om stoofperen vroeg keek hij of hij water zag branden, moest ie speciaal voor mij laten halen. Da's de stad hè
Sinaasappelschil?quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:45 schreef superkokje het volgende:
[..]
ik gebruik suiker vanille sinaasappel water rode wijn laurier en jeneverbessen
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef MaryMouse het volgende:
wat zijn we toch weer lekker bezig hier. Hebben we ons net zelf gereguleerd voor wat betreft het stormchasen naar DE... moet ik eerdaags weer een modje laten schrikken dat we de CUL gaan overnemen
Haha, is ook een optie idd.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef MaryMouse het volgende:
wat zijn we toch weer lekker bezig hier. Hebben we ons net zelf gereguleerd voor wat betreft het stormchasen naar DE... moet ik eerdaags weer een modje laten schrikken dat we de CUL gaan overnemen
we kunnen beter een eigen Fok beginnen denk ik, hihihiquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef MaryMouse het volgende:
wat zijn we toch weer lekker bezig hier. Hebben we ons net zelf gereguleerd voor wat betreft het stormchasen naar DE... moet ik eerdaags weer een modje laten schrikken dat we de CUL gaan overnemen
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
vorig jaar hadden onze twee gieser wildeman boompjes zo veel peren, dat de takken er bijna afbraken. Stoofperen gemaakt, maar ook perenjam, was echt heerlijk. Die perenjam was ook heel lekker als dip bij oude kaas. Hij is op, dus ik zit eigenlijk te wachten tot de peren weer gaan groeien.hahaha, duurt nog effe
ik hoef de burgemeester van Bollo niet eens de stuipen op het lijf te jagen.... Ik kom gewoon bij jullie wonenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:46 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol! Die groeien bij de oom van wederhelft in de tuin...
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
we kunnen beter een eigen Fok beginnen denk ik, hihihi
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
we kunnen beter een eigen Fok beginnen denk ik, hihihi
Oeh, dat wordt een cultuurschok denk ik. Je mag hoor! De huizen hier zijn een stuk goedkoper. Bart werkt via een bedrijf in de randstad en die waren compleet in shock toe hij vertelde wat wij moesten betalen voor een huis met 3 slaapkamers en tuin binnen de stadsgrenzen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
[..]
ik hoef de burgemeester van Bollo niet eens de stuipen op het lijf te jagen.... Ik kom gewoon bij jullie wonen
perenboompjes heeft mijn vader geplant ter ere van de geboorte van onze meiden, bij mijn ouders in de tuin staan ook nog een kersenboom, walnoten, appels, druif, pruimen. En hij heeft nog een stukje land waarop ie bramen, bessen, aarbeien enzo heeft. Dus aan biologisch fruit hebben wij geen gebrekquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:47 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
[..]
ik hoef de burgemeester van Bollo niet eens de stuipen op het lijf te jagen.... Ik kom gewoon bij jullie wonen
Klinkt logisch.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:48 schreef superkokje het volgende:
[..]
hele of een stuk, afhankelijk van hoeveelheid
zeker in het noordenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:50 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Oeh, dat wordt een cultuurschok denk ik. Je mag hoor! De huizen hier zijn een stuk goedkoper. Bart werkt via een bedrijf in de randstad en die waren compleet in shock toe hij vertelde wat wij moesten betalen voor een huis met 3 slaapkamers en tuin binnen de stadsgrenzen.
hier is het niet meer zo goedkoop qua huizen tegenwoordig. Wat dat betreft zijn ze hier ook wakker geworden (en wij wonen tegen de brabantse grens aan)quote:
Lol, mijn schoonvader heeft een moestuin met bonen (sperziebonen, tuinbonen, snijbonen), courgettes, prei, ui, wortels, verschillende soorten kool, schorseneren, kruiden en aardappels.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:50 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
perenboompjes heeft mijn vader geplant ter ere van de geboorte van onze meiden, bij mijn ouders in de tuin staan ook nog een kersenboom, walnoten, appels, druif, pruimen. En hij heeft nog een stukje land waarop ie bramen, bessen, aarbeien enzo heeft. Dus aan biologisch fruit hebben wij geen gebrek
kunnen we ruilen, hahahahahaquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:52 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Lol, mijn schoonvader heeft een moestuin met bonen (sperziebonen, tuinbonen, snijbonen), courgettes, prei, ui, wortels, verschillende soorten kool, schorseneren, kruiden en aardappels.
Lol, misschien hebben we dan net op tijd ons huis gekocht.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:51 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
hier is het niet meer zo goedkoop qua huizen tegenwoordig. Wat dat betreft zijn ze hier ook wakker geworden (en wij wonen tegen de brabantse grens aan)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |