Heel lullig om te zeggen maar dat is vooral proberen en je vergissen, en dan nog is het de ene keer beter dan de andere. Of je moet de gouden tip aan kokkie ontfutselenquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:08 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
het enige wat ik nooit zo lekker krijg als m'n moeder is draadjesvlees en hachee.
Dat wil maar niet lukken. Dus als iemand mij dat kan vertellen (mijn moeder zegt altijd: geheim recept en wil het niet vertellen)
spreekt de ware prof tegen zijn lekenvriendinnetjesquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef superkokje het volgende:
[..]
het belangrijkste is geduld en vleeskwaliteit
quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:12 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
spreekt de ware prof tegen zijn lekenvriendinnetjes
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerderquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:12 schreef kahaarin het volgende:
Heel lullig om te zeggen maar dat is vooral proberen en je vergissen, en dan nog is het de ene keer beter dan de andere. Of je moet de gouden tip aan kokkie ontfutselen
Klopt, het is nu vooral afwachten. Nog geen georganiseerde supercellen maar losse onweersbuien, afwachten hoe het ontwikkelt, de kansen zijn groter dan gisteren.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:09 schreef Ceetje.. het volgende:
[..]
ja hoor. Is er al wat loos dan? Er reden straks al wel meer chasers rond als gisteren (toen zag ik er geeneen)
Oh dat zeker, de cake en verse vla en pudding van mijn oma zijn ook onovertroffen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerder
daar heb je wel gelijk in hoor. Mijn oma maakte altijd zelf kroketten, recept uit een antiek Margriet Kookboek. Die dingen waren echt heeeerlijk. Vrat je je vingers bij op. Ik heb het kookboek gekregen toen ze overleed, en die kroketten gemaakt, maar ze smaken echt helemaal niet hetzelfde, daar is de hele familie het over eens, iedereen heeft het al geprobeerdquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerder
NIKI.Pquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
Welterusten fijn paasweekeind en tot later!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
nik geniet van het weekend!quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:10 schreef Niki.P het volgende:
Stop mijn internet er op eens mee dus jullie nu zo via mijn mobiel maar even weltrusten wensen tot maandag/dinsdag
ook ik kom niet achter het geheim van opa van 96quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:12 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
spreekt de ware prof tegen zijn lekenvriendinnetjes
Zie mijn post, zelfde verhaalquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:13 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik kan natuurlijk niet voor Ceetje spreken, maar ik ben een beetje bang dat bij mij sentiment ook een rol meespeelt... alles wat mijn oma maakte smaakte beter dan zoals ik het doe, koninginnensoep, gehaktballen, draadjesvlees zelfs de thee van mijn oma was lekkerder
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:15 schreef Ceetje.. het volgende:
daar heb je wel gelijk in hoor. Mijn oma maakte altijd zelf kroketten, recept uit een antiek Margriet Kookboek. Die dingen waren echt heeeerlijk. Vrat je je vingers bij op. Ik heb het kookboek gekregen toen ze overleed, en die kroketten gemaakt, maar ze smaken echt helemaal niet hetzelfde, daar is de hele familie het over eens, iedereen heeft het al geprobeerd
receptquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef bollokus het volgende:
de bitterballen van bollo zijn ook nog niet overtroffen
maar de nasiballen van oma lukt me niet
eh, nu mijn oma is in ieder geval al heul lang dood, van Gerard zijn oma weet ik nietsquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef Pippien het volgende:
Weet iemand wat er met de familieleden is gebeurd? En waarom Gerard nooit iets leuks krijgt en niemand dat door heeft?
Doe je er wel een beetje zuurs in? Wijn, azijn, citroensap whatever?quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:06 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
ik weet natuurlijk niet wat ze moesten maken, maar moet wel bekennen dat het mij vandaag weer niet gelukt is om mijn sucadelapjes zo lekker bijna smeltend zacht te krijgen als mijn oma.
daar heeft het ook heel veel mee te maken, mijn vader zegt dat ookquote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
Tja, kas en alles moet snel snel, vroeger was het klaar als het klaar was.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:18 schreef MaryMouse het volgende:
[..]
maar dan kan kokkie wel weer gelijk hebben over de kwaliteit van de produkten waar je mee werkt... mijn moeder was als kind gek op witlof en de gewone hollandse tomaten en houdt hoog bij laag vol dat de witlof van nu niet meer zo smaakt (of er uit ziet) als van 60 jaar terug en de tomaten zijn volgens haar gewoon alleen maar waterig en smaakloos geworden.
toen had je hartje winter ook geen aardbeien (ik noem maar een voorbeeld)quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:20 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Tja, kas en alles moet snel snel, vroeger was het klaar als het klaar was.
Vlees aanbraden, zout & peper dan 2 à 3 uur stoven in kopje water, half flesje oud bruin, snee kruidkoek verkruimeld, scheutje azijn, laurierblaadje, en klein handje (oma zij kleuterhandje) jeneverbessen.quote:Op vrijdag 22 april 2011 00:19 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Doe je er wel een beetje zuurs in? Wijn, azijn, citroensap whatever?
geeft niks hoorquote:
aardig stukje typenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |