DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:06 |
Ik zoek een apparaat, wat zorgt dat een (bijgeleverde) gesloten beker compleet door elkaar word geschud. Je hebt dus dat apparaat staan, doet iets in een beker, zet het in het apparaat, en het word bijvoorbeeld heel snel heen en weer gedraaid oid. Bestaat zoiets?
[ Bericht 57% gewijzigd door DX11 op 21-04-2011 23:25:55 ] | |
porsche1 | donderdag 21 april 2011 @ 23:08 |
Slagroom klopper? | |
leeell | donderdag 21 april 2011 @ 23:09 |
TS wil zn lul in een apparaat stoppen ![]() | |
Dastan | donderdag 21 april 2011 @ 23:09 |
Zoiets als een Vortex? Dat is zo'n apparaat waar je een reageerbuisje inzet. | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:09 |
Nope dat gaat niet werken, hetgene wat ik wil mixen (whey poeder met water) blijft aardig plakken in alles, dus in een mixer verlies je dan te veel wat blijft plakken, en vervolgens in het glas/beker nogmaals. | |
porsche1 | donderdag 21 april 2011 @ 23:09 |
Beton molen? | |
Ikbenserieus | donderdag 21 april 2011 @ 23:09 |
gatverdamme `t is sperma. | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:10 |
Sukkel weet niet wat whey is ![]() | |
arucard | donderdag 21 april 2011 @ 23:10 |
Je kan toch zelf schudden? Of paar keer van de trap laten rollen | |
LostFormat | donderdag 21 april 2011 @ 23:11 |
Je hebt in bouwmarkten van die verfmengmachines.. | |
anno2010 | donderdag 21 april 2011 @ 23:11 |
Bij de gamma hebben ze zoiets waar ze verf mee mengen | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:12 |
Ik kan niet hard genoeg schudden om alle brokjes er uit te krijgen. Ik wil gewoon een lekker vloeibaar drankje, niet met brokjes. Beetje duur, maar zoiets in het klein dus idd. (ik ga niet voortaan elke dag naar de gamma nee ![]() | |
jogy | donderdag 21 april 2011 @ 23:12 |
http://www.kitchencontraptions.com/archives/015349.php ![]() | |
Inlognaam | donderdag 21 april 2011 @ 23:13 |
Zo'n apparaat dat je vind in het scheikunde lokaal om oplossingen te maken. Geen idee hoe zo'n ding heet, maar het werk met een staafje, magnetisme en een as. | |
jogy | donderdag 21 april 2011 @ 23:13 |
Google voor elektrische shaker http://www.google.nl/#q=e(...)41de64&hl=nl&spell=1 | |
Ascendancy | donderdag 21 april 2011 @ 23:13 |
Zoals dastan al zegt. Reageerbuizen en een vortex. Heel handig. Water komt nooit boven het punt waar je de buis vasthoudt en het is in no-time homogeen. | |
Ascendancy | donderdag 21 april 2011 @ 23:14 |
Zo'n magneetdingetje draait veel te langzaam en is puur om bijvoorbeeld de temperatuur homogeen te houden bij metingen. | |
Dastan | donderdag 21 april 2011 @ 23:17 |
Ik vind dat altijd zo leuk om te doen. ![]() | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:19 |
Perfect! Alleen nogal duur., edit: toch niet perfect, gaat niet hard genoeg: Heb je dat linkje uberhaubt zelf wel bekeken? Totaal niks zoals ik bedoel hoor.. | |
08gnoT. | donderdag 21 april 2011 @ 23:20 |
http://www.amazon.com/Int(...)Bottle/dp/B0003TSAPK It has a unique design that has an internal screen that breaks up any lumps or clumps in the mix Wel unavailable, maar als je googlet op whey shaker vind je genoeg. Deze staat eronder, ook lumb free volgens de beschrijving: http://www.amazon.com/Sun(...)4ZEW/ref=pd_sbs_sg_4 | |
jogy | donderdag 21 april 2011 @ 23:21 |
Zag er ook wel prijzig uit idd. Jammer dat de nederlanders denken dat een shaker en een blender hetzelfde zijn ![]() | |
Ascendancy | donderdag 21 april 2011 @ 23:21 |
Ik ook, of als je moet wachten tot je centrifuge klaar is maar even zinloos je vinger er in ramen. Of spelen met een kleurrijke oplossing en dan steeds je aangrijppunt veranderen ![]() | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:22 |
Natuurlijk! Dat kan ik bijna zelf maken, gewoon een roostertje in de beker waarschijnlijk.. Dankje, hiermee kom ik er wel. | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:25 |
Zojuist deze besteld (na zoeken op whey shaker) Erg tof! Hier mag een slotje op. Bedankt iedereen. | |
Dastan | donderdag 21 april 2011 @ 23:26 |
Herkenbaar. ![]() | |
DX11 | donderdag 21 april 2011 @ 23:29 |
Kut, ik bedenk me nu wel hoe "leuk" het gaat worden om dit af te wassen, maarja ![]() | |
Ascendancy | donderdag 21 april 2011 @ 23:29 |
Wat studeer je dat je die dingen gebruikt? | |
Ascendancy | donderdag 21 april 2011 @ 23:30 |
Soda | |
Dastan | donderdag 21 april 2011 @ 23:30 |
Gewoon nog middelbare school. Bij scheikunde gebruiken we het regelmatig. | |
Ascendancy | donderdag 21 april 2011 @ 23:33 |
Serieus? Ik had die dingen daar nooit. Heb je ook eigenlijk nooit nodig, omdat homogeniseren pas nodig wordt als je zeer precieze metingen gaat doen, of gaat werken met dichtere vloeistoffen(zoals speeksel) | |
Dastan | donderdag 21 april 2011 @ 23:34 |
O, kan wel. Wij moeten ook doodgewone mengsels mengen op de Vortex. ![]() ![]() | |
Ascendancy | vrijdag 22 april 2011 @ 00:13 |
2x luchtbel op en neer bewegen met stop of parafilm | |
Dastan | vrijdag 22 april 2011 @ 00:15 |
Dat moest tot de vijfde. Toen had de leraar een Vortex aangeschaft. Hij was er zo lyrisch over dat we vervolgens alles op dat apparaat moesten mengen. | |
plonsikduik | vrijdag 22 april 2011 @ 11:35 |
roer vlo ![]() | |
plonsikduik | vrijdag 22 april 2011 @ 11:37 |
slecht voorbeeld , temperatuur namelijk heel moeilijk homogeen te krijgen bij roeren, je roert namelijk ook in je koffie of thee glas om het geheel juist te koelen ![]() | |
KrentebolHooft | vrijdag 22 april 2011 @ 11:40 |
Dan moet je hem ook niet op stand 1 zetten. En zo'n ding heet een magneetroeder en is idd voor het oplossen van stoffen in een vloeistof. Over het homogeen houden van temperatuur heb ik nog nooit gehoord. | |
Muck | vrijdag 22 april 2011 @ 11:42 |
Wat ontzettend overdreven ![]() | |
plonsikduik | vrijdag 22 april 2011 @ 11:46 |
een roervlo en of magneetroeder heeft vele toepassingen en niet alleen mengen van vast in vlst. het meest gangbare is om analyses mee uit te voeren. heel heel vroeger moest je namelijk op school wel eens een zuur/base analyse doen (ph meting) indicator vlst a mengen met vlst b vlst b aflezen en dan gaan rekenen. of dat nog zo wordt geleerd ??? | |
plonsikduik | vrijdag 22 april 2011 @ 11:50 |
wat ik eigenlijk niet snap van ts apperaat is waarom de vaste stof eerst boven de vlst in beker moet en dan aandraaien zodat het valt ??? , doe gewoon vaste stof in kleine hoeveelheid water , roer en voeg dan de verdere hoeveelheid toe. zo maak je een mengsel en of pudding ![]() ![]() | |
Muck | vrijdag 22 april 2011 @ 11:54 |
Wordt nog steeds zo geleerd ![]() Alleen voer je natuurlijk geen analyses uit met de roervlo.... ![]() | |
plonsikduik | vrijdag 22 april 2011 @ 12:05 |
met behulp van dan ? of gaan we nog met de hand die mooie roerbeweging maken ?? net zo als de reageerbuis schuffel ? of ga ik nu helemaal naar MAX tijd ![]() | |
Muck | vrijdag 22 april 2011 @ 12:07 |
Met behulp van ja ![]() Een roervlo is niets meer dan een magneetje met een laagje kunststof, het analyseert zelf niets ![]() | |
plonsikduik | vrijdag 22 april 2011 @ 12:10 |
het analyseert wel iets namelijk of je glas nog sterk genoeg is ![]() | |
Muck | vrijdag 22 april 2011 @ 13:25 |
zelfs dat niet! Als jij waarneemt dat je natte voeten hebt, dan heb je geanalyseerd dat je glas niet sterk genoeg was ![]() | |
Ascendancy | vrijdag 22 april 2011 @ 16:36 |
Het gaat erom dat er een reactie plaatsvindt en warmte dus weglekt. Dit moet je meten en dan wil je dus beslist en geroerde oplossing. | |
baasboswachter | vrijdag 22 april 2011 @ 23:31 |
nou ik doe al jaren whey met een suffe mixer in een maatbeker klaarmaken, en het werkt perfect.... |