voice-over | zondag 17 april 2011 @ 16:47 |
Wat is nu het juiste gebruik van een grillpan om vlees of vis mee te grillen? Moet de pan een beetje worden ingevet of juist het vlees of de vis? Googlen geeft geen eenduidig antwoord. Vanavond wil ik biefstuk grillen. Wat kan ik dus het beste doen. Ik ben benieuwd. ![]() | |
Biogarde | zondag 17 april 2011 @ 16:48 |
Biefstuk bak je sowieso in een blob vet toch? Want anders kun je net zo goed op je tong kauwen. | |
alors | zondag 17 april 2011 @ 16:56 |
Volgens mij kan het allebei wel, biefstuk hoeft echt niet extreem veel vet, je bakt het immers maar kort en smaak heeft het van zichzelf al genoeg ![]() | |
Phaelanx_NL | zondag 17 april 2011 @ 17:11 |
Vet op het vlees doen, olijfolie oid. en niet te veel. Anders verdwijnt het hele effect van grillen (klein contactoppervlak met de pan). | |
Buitendam | zondag 17 april 2011 @ 17:15 |
Wordt dat niet binnen no-time taai? Ik zou niet weten hoe ik zonder een pan, waar het vlees in boter zwemt, een biefstuk eetbaar zou krijgen. | |
Phaelanx_NL | zondag 17 april 2011 @ 17:16 |
Goede biefstuk kopen misschien. En niet te lang bakken uiteraard. | |
Buitendam | zondag 17 april 2011 @ 17:16 |
![]() | |
mytec | zondag 17 april 2011 @ 17:25 |
inderdaad goede biefstuk van de slager (webwinkel kan ook;P) een dikke steak dichtschroeien en nagaren in de oven, maar om het makkelijk te houden; klein beetje invetten (ik doe altijd roomboter bij biefstuk) MAX 1x omdraaien, niet onnodig verschuiven. natijd pas zout en peper anders droogt de steak uit. | |
Ace1 | zondag 17 april 2011 @ 17:29 |
Zo doe ik het ook.. Alleen je laatste zin over dat uitdrogen is bullshit. | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2011 @ 17:32 |
Biefstuk niet op de grill leggen ![]() | |
mytec | zondag 17 april 2011 @ 17:43 |
@Ace1 als je net voor het bakken strooit niet nee, maar als je het eerder inzout zal het vocht ontrokken worden uit het vlees. | |
#ANONIEM | zondag 17 april 2011 @ 17:44 |
Ik weet niet hoeveel zout jij op je biefstuk strooit maar om het vocht te ontrekken heb je bijna een pak nodig volgens mij. | |
RobinOok | zondag 17 april 2011 @ 18:04 |
![]() Biefstuk op tijd uit de koelkast halen. Olie erop. Zout erop. Pan loeiheet maken, biefstukkie 30 seconden erop. Omdraaien, weer 30 seconden. Omdraaien, kwartslag gedraaid, 30 seconden. Omdraaien, 30 seconden. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat bovenstaand biefstukkie eerst een minuut of 10 gerookt heb in een rookoventje. Dat scheelt voor de garing. Is denk ik net zoiets als dat nagaren in de oven, alleen heb ik dat nog nooit gedaan. | |
Weltschmerz | zondag 17 april 2011 @ 18:48 |
Ik vet eigenlijk nooit het vlees in, noch de pan. Het werkt ook zonder. | |
voice-over | zondag 17 april 2011 @ 19:07 |
Brandt het vlees dan niet aan? Moet de temperatuur van de pan dan niet al te hoog zijn? Vragen, vragen. ![]() | |
RobinOok | zondag 17 april 2011 @ 19:08 |
Ik heb een tijdlang ook zonder olie gegrilld, maar met is toch lekkerder. En 't hoeft niet veel te zijn. Beetje maar. |