abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 april 2011 @ 16:47:08 #1
268409 voice-over
Geeft commentaar op alles
pi_95626703
Wat is nu het juiste gebruik van een grillpan om vlees of vis mee te grillen?
Moet de pan een beetje worden ingevet of juist het vlees of de vis?
Googlen geeft geen eenduidig antwoord.

Vanavond wil ik biefstuk grillen. Wat kan ik dus het beste doen.

Ik ben benieuwd. :)
  zondag 17 april 2011 @ 16:48:10 #2
132185 Biogarde
Neef van Bassie.
pi_95626739
Biefstuk bak je sowieso in een blob vet toch? Want anders kun je net zo goed op je tong kauwen.
Bio is baas. Ik ben niet meer op straat. Ik rij alleen langs om te kijken hoe het gaat.
  zondag 17 april 2011 @ 16:56:35 #3
123170 alors
zlata1234
pi_95627116
Volgens mij kan het allebei wel, biefstuk hoeft echt niet extreem veel vet, je bakt het immers maar kort en smaak heeft het van zichzelf al genoeg :9
know'm sayin?
×
word? word.
pi_95627821
Vet op het vlees doen, olijfolie oid. en niet te veel. Anders verdwijnt het hele effect van grillen (klein contactoppervlak met de pan).
Geen referral hier.
  zondag 17 april 2011 @ 17:15:32 #5
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_95627996
Wordt dat niet binnen no-time taai? Ik zou niet weten hoe ik zonder een pan, waar het vlees in boter zwemt, een biefstuk eetbaar zou krijgen.
Dit, dus.
pi_95628035
quote:
3s.gif Op zondag 17 april 2011 17:15 schreef Buitendam het volgende:
Wordt dat niet binnen no-time taai? Ik zou niet weten hoe ik zonder een pan, waar het vlees in boter zwemt, een biefstuk eetbaar zou krijgen.
Goede biefstuk kopen misschien.

En niet te lang bakken uiteraard.
Geen referral hier.
  zondag 17 april 2011 @ 17:16:50 #7
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_95628075
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 17:16 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Goede biefstuk kopen misschien.
:').
Dit, dus.
pi_95628482
inderdaad goede biefstuk van de slager (webwinkel kan ook;P) een dikke steak dichtschroeien en nagaren in de oven, maar om het makkelijk te houden; klein beetje invetten (ik doe altijd roomboter bij biefstuk) MAX 1x omdraaien, niet onnodig verschuiven. natijd pas zout en peper anders droogt de steak uit.
pi_95628620
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 17:25 schreef mytec het volgende:
inderdaad goede biefstuk van de slager (webwinkel kan ook;P) een dikke steak dichtschroeien en nagaren in de oven, maar om het makkelijk te houden; klein beetje invetten (ik doe altijd roomboter bij biefstuk) MAX 1x omdraaien, niet onnodig verschuiven. natijd pas zout en peper anders droogt de steak uit.
Zo doe ik het ook.. Alleen je laatste zin over dat uitdrogen is bullshit.
pi_95628762
Biefstuk niet op de grill leggen :N Die dikke verbrande strepen worden enorm bitter. Gewoon in een pan met wat echte boter, ongeveer 3 minuten per kant, inpakken in zilverfolie en na laten garen.
pi_95629202
@Ace1 als je net voor het bakken strooit niet nee, maar als je het eerder inzout zal het vocht ontrokken worden uit het vlees.
pi_95629247
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 17:43 schreef mytec het volgende:
@Ace1 als je net voor het bakken strooit niet nee, maar als je het eerder inzout zal het vocht ontrokken worden uit het vlees.
Ik weet niet hoeveel zout jij op je biefstuk strooit maar om het vocht te ontrekken heb je bijna een pak nodig volgens mij.
  zondag 17 april 2011 @ 18:04:14 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95630021


Biefstuk op tijd uit de koelkast halen.
Olie erop. Zout erop.
Pan loeiheet maken, biefstukkie 30 seconden erop.
Omdraaien, weer 30 seconden.
Omdraaien, kwartslag gedraaid, 30 seconden.
Omdraaien, 30 seconden.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat bovenstaand biefstukkie eerst een minuut of 10 gerookt heb in een rookoventje. Dat scheelt voor de garing. Is denk ik net zoiets als dat nagaren in de oven, alleen heb ik dat nog nooit gedaan.
pi_95631805
Ik vet eigenlijk nooit het vlees in, noch de pan. Het werkt ook zonder.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 april 2011 @ 19:07:42 #15
268409 voice-over
Geeft commentaar op alles
pi_95632579
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 18:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vet eigenlijk nooit het vlees in, noch de pan. Het werkt ook zonder.
Brandt het vlees dan niet aan?
Moet de temperatuur van de pan dan niet al te hoog zijn?

Vragen, vragen. :)
  zondag 17 april 2011 @ 19:08:44 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95632622
Ik heb een tijdlang ook zonder olie gegrilld, maar met is toch lekkerder.
En 't hoeft niet veel te zijn. Beetje maar.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')