_Loki | donderdag 14 april 2011 @ 11:02 |
Nou heb ik net een fijne wok sinds kort, en die wil ik vanavond gebruiken. Nu zoek ik er een leuk recept voor maar op internet zijn alleen van die net niet oosterse recepten te vinden met knoflookaardappels enzo ![]() Dus, wie heeft er een lekker origineel oosters recept voor me? ![]() | |
Griebus | donderdag 14 april 2011 @ 11:27 |
Ik heb een paar maanden geleden enkele keren een kookworkshop gevolgd in China. Daar zaten dus wel wat leuke wokrecepten bij. Maar dat werkt dus alleen als je ook de hitte hebt voor een wok. En dan moet je echt een wokbrander hebben anders heeft een wok eigenlijk geen meerwaarde tov een gewone pan. Ja, er kan meer in ![]() Ik zal eens kijken of ik 1 van die receptjes over kan tikken voor je | |
_Loki | donderdag 14 april 2011 @ 11:31 |
Fijn, dankjewel! Een wokbrander heb ik inderdaad niet maar goed wokken lukt meestal wel als ik m'n gasfornuis op z'n hoogst laat staan, frituren en alles gaat dan gewoon. | |
Stansfield | donderdag 14 april 2011 @ 14:31 |
Ik heb gewoon een normale wokbrander in mijn kookplaat met de volgende omschrijving: Krachtige wokbrander van 4,1 kW, links op de kookplaat Is dat ook genoeg om een beetje echt mee te wokken? | |
Griebus | zaterdag 16 april 2011 @ 10:13 |
Voor wokken heb je echt meer hitte nodig, anders gaat het meer op stoven lijken. Dat is eigenlijk minimaal nodig voor wokken. Maar ook dan maar met kleinere porties. Hoe hoger hoe beter, maar tegen die hitte zijn de afzuigsystemen in huis vaak niet tegen bestand en zou je dus buiten moeten wokken ![]() | |
Stansfield | zaterdag 16 april 2011 @ 20:26 |
Ach ja ik wok nu op een keramische plaat. Dus dat is helemaal nep. Dus ik ga er al wat op vooruit. En het echte autenthieke wokken lukt toch niet in een normaal rijtjeshuis in een nieuwbouwwijk ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 april 2011 @ 10:10 |
De discussie over echt wokken is al 100 keer gevoerd hier, schiet je niets mee op. Recept: Chineese kool, fijnsnijden, Oestersaus Pearl River Bridge Mushroom soy sauce gember, geraspt Neem een beetje olie en doe die in de hete wok, handje chineese kool en wat gember erbij, even kort aanbakken, wat oestersaus erbij en wat Mushroomsoy Smullen |