abonnement Unibet Coolblue
pi_96695191
@ Cyan, Lena's kamertje

Cyntiaa, ik heb nog wat extra fotootjes gemaakt:







Wij hebben een boxspring, dus we hebben er een extra plank onder gemaakt die tussen mijn 2 matrassen valt, waardoor het bedje niet weg kan schuiven. Toen we hem overnamen zat er een dwars plank op de bedbodem die de vorige eigenaresse over de rand van haar eigen bedrand heenschoof en op die manier het bedje vastklemde. We hebben er gewoon een schuimrubber matrasje in, dus geen rekening gehouden met standaard matrasmaten.
Heel simpel in ieder geval!

Maten bodem: 37x75 cm (deze moet dus heel iets breder zijn dan het bedje zelf als je een rand over je eigen bedrand wilt kunnen laten vallen)
Maten bedje: lxbxh = 75x35x79. MDF dikte = 1 cm
* Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje...*
pi_96696183
Helemaal top! :*
Laat het vanavond meteen aan mijn vriend zien O+
pi_96696623
Ik vind het echt een heel schattig bedje! Cyntiaa, ik zou zelf overwegen om het bedje iets langer te maken zodat je er langer mee kunt doen. Maar misschien is dat ook weer niet nodig. Als je langere tijd een cosleeper wilt kun je altijd nog een ledikant van de Ikea kopen en ombouwen.

Poppedein, je herinnert me aan een probleem dat ik heb: door de deken komt het matras steevast wat schuin te liggen. Hoe lossen jullie dat op?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_96696749
:+ nog niet... maar ik zat er zelf al aan te denken om nog een opgevouwen lakentje of handdoek onder het hoofdgedeelte te leggen ofzo, even kijken wat straks met kind erop handig is, zonder dat hij in een kommetje komt te liggen..
* Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje...*
pi_96696860
Nou ja, we hebben momenteel het probleem niet meer doordat Lena in een slaapzak slaapt en ik betwijfel of we de deken gaan herintroduceren. Het fijne aan een slaapzak is dat je je kindje zo terug kunt leggen in bed zonder dat er ingestopt hoeft te worden.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_96697222
Om eerlijk te zijn ben ik zelf ook nooit zo'n fan geweest van deken/laken combinaties, maar tsja, t oog wou ook wat enzo ;) Ik gok er wel op dat met de zomer in zicht het probleem zich voor de eerste tijd hier ook wel even oplost. En het zal er ook een beetje aan liggen hoe lichte slaper hij is, of hij naast me kan blijven liggen zodra ik weer aan het werk ben en 's nachts telefoontjes moet beantwoorden...
* Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje...*
pi_96697630
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 14:22 schreef Poppedein het volgende:
Om eerlijk te zijn ben ik zelf ook nooit zo'n fan geweest van deken/laken combinaties, maar tsja, t oog wou ook wat enzo ;)
Het ziet er dan ook heel gaaf uit!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_96705203
Ow dat vraag ik me nou ook al heel lang af hoe andere mensen dat doen. Bij het voeteneind en aan de zijkanten komt het matras inderdaad omhoog door het instoppen en je krijgt dan een soort kuiltje waar je kind in ligt. Ik heb daar nu inderdaad een handdoek onder liggen maar ik vroeg me af of ik nou zo onhandig was in het bed opmaken of wat :')
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_96710535
He he eindelijk tijd voor foto's maken. Ik wil even vooraf zeggen. Het is nog niet af en er moet nog behoorlijk wat gestyled worden! Maar dat is meer voor mezelf, Mette is er nu al helemaal happy mee. Het slapen was 2 nachtjes moeizaam, maar nu gaat het gewoon goed.
We hebben de kastjes speciaal op dreumes hoogte opgehangen, kan ze zelf spulletjes in doen.
Ook de boekjes hangen op pakhoogte.
De schouw wordt een zitplekje met haar geliefde Schaap (de vacht die er ligt heet schaap), deze moet nog afgewerkt worden.
De geverfde muur vind ik nog wat saai, dus ben nog aan het denken wat daarmee te doen.

De slaapbank heeft nu een donkerblauwe hoes, dat vind ik niet passen in de kamer :') dus komt er een witte hoes voor. Haar kast moeten de deurtjes nog net gehangen worden en ik wil leuke leren greepjes eraan maken.
Ook moet de lamp aan het plafond nog netter worden opgehangen (we hebben ornamenten plafonds en op deze kamer geen elektra punt erin, ooit gaan we dat nog maken...).

Oja en andere gordijnen. We hadden hele mooie bij de V&D gezien maar die waren heel erg duur. Zelf maken is geen optie, de oppervlakte die we hebben is me te veel werk. Ik wilde heel graag polkadot gordijnen. Ik denk dat het ikea gordijnen worden met een brede strook andere stof aan de onderkant.

Dit weekend staat de 2 overgebleven ikea Besta kasten op MP zetten (als iemand interesse heeft..), die staan nu op de babykamer en die wil ik leeg :P want die week erop komt het wiegje en die moet zolang wel ergens parmantig kunnen staan O-)

Maar foto's :)









En als laatste een Mette in actie bij haar boekjes

Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  donderdag 12 mei 2011 @ 20:02:58 #210
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_96712320
aaah wat lief, kleed op de grond is juist erg leuk.

En vooral de laatste foto!! die beentjes en boekjes uitzoeken. leuke kamer!

Ik twijfel heel erg, er komt hier straks (september) een beebie en het geslacht weet ik niet. Maar wil op zn minst het wiegje wel leuk aankleden. Ik weet niet welke kleuren voor allebei kunnen (ik wil geen groen of oranje). Vorig jaar had lief lifestyle een leuke gebreide deken met stoere kleuren, turquoise rood groen paars enzo.... Maar ben dus op zoek naar leuke textiel voor het bedje. het moet ook geen 70 euro zijn voor een dekentje (jaja niet rijk ensjow)

Ik heb twee witte manden gekocht voor op de commode, en wil daar linten doorheen rijgen in de kleuren die het wiegje zal hebben. hebben jullie tips/inspiratie voor me?

Thnx!
pi_96712740
Ow wat leuk Wickie O+
Vind het heel leuk dat je de kastjes op dreumeshoogte hebben gemaakt!
pi_96713661
Sandous, je kan ook in de grijs en zand/bruin tinten gaan zitten. Dan kan je later als je baby geboren is heel makkelijk nog kleuren toevoegen als je wil. Ipv een dure deken dan je ook je lakentjes met een leuk dessintje of kleurtje kopen/maken en dat combineren met een simpel mooi witte deken voor de wieg van de Hema bijvoorbeeld.

Ik ga even voorbeelden voor je zoeken.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
  donderdag 12 mei 2011 @ 20:26:21 #213
28677 Beessie-Jen
Meisjesmama!!!
pi_96713777
Sandous; ik vind rood met blauwtinten ook altijd erg leuk... turquiose en dergelijke. Kan prima voor allebei denk ik?
05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
  donderdag 12 mei 2011 @ 21:29:21 #214
100412 mefke79
komt goed!
pi_96719302
Sandous, ik ben hier toen voor groen gegaan, echt hard groen, geen lime. Maar goed, paars vind ik ook prima kunnen en donkerblauw, goud, zilver, rood...eigenlijk alles zolang je maar de hardere kleuren pakt.

Omdat ik hard groen wilde en alle textieldingen alleen maar in lime te krijgen waren, heb ik gewoon stof gekocht en daar de hoesjes voor de deken mee gemaakt. Daarnaast een groene muur en wat accesoires in groen. Eigenllijk heel simpel. En stof kopen is helemaal niet zo duur, zeker niet op de markt.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_96719304
Wat een prachtige ruime kamer Wickie, daar gaat Mette vast heel veel lol beleven! O+
Poppedein, prachtig die cosleeper, maar ook het kamertje voor je mannetje... heerlijk! O+
  donderdag 12 mei 2011 @ 21:30:22 #216
100412 mefke79
komt goed!
pi_96719409
wickie wat een gave kamer! wat wil je nog met de muur doen?
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_96720957
Wauw, wat een ruimte, wickie! Heb je nog plannen voor een muursticker of zo? Het hoge plafond* schreeuwt wel om zoiets!

* Misschien is het niet bijzonder hoog, maar het lijkt wel zo omdat de kastjes en planken op dreumeshoogte zijn gemonteerd. Dat vind ik trouwens heel slim gedaan! Fijn voor Mette.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_96721445
Met de muur wil ik dus nog wel wat doen, het is nou echt te leeg. Maar door het kleed worden de mogelijkheden nog beperkt.
De muur is 2.60 hoog en door dat alles laag hangt is het inderdaad extra leeg.
Mette stopt graag alles in kastjes enzo daarom dus zo. En schuifdeurtjes vind ze geweldig. Ze heeft zo'n zelfde soort kastje onder in haar hoekje in de woonkamer.

We hadden nu als idee om dezelfde vormen als die op het kleed voorkomen in behang uit te knippen en op te plakken.
Maar ik moet het dit weekend eens even goed laten bezinken.

Ik wil niet dat het een potpouri wordt, maar nu is het te saai.

Mette's oude kamertje was ook te goed gelukt, moeilijk om tegen op te boksen.
Tijd voor wat anders.. maar wat dan..
pi_96738443
Ik ben heel benieuwd, wickie! Zelf zou ik het kleed ditchen. Niet mijn smaak, te hysterisch terwjil de rest juist zo mooi rustig is. Maarja, kinderen vinden dat natuurlijk weer geweldig. :+

Ik vind vooral de kastjes heel mooi, ook hoe dat zachte blauw combineert met de zachte kleur op de muur.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_96738795
Ohh wat een gezellig écht dreumes kamertje Wickie! Ik vind het echt leuk dta je zo bewust alles op dreumeshoogte hebt gehangen O+ Zo wordt het echt haar plekje! O+

En Sandous, volgens mij wist ik helemaal niet dat je zwanger was, wat leuk, gefeliciteerd! De deken die ik op mijn foto's op de rode stoel heb hangen komt van de hema, heeft hele vrolijke kleuren en is betaalbaar, misschien dat dat wat voor je is?


Ik vind m heel unisex in ieder geval, ik kocht m bij Lena en nu ligt ie ook weer te wachten...
* Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje...*
  vrijdag 13 mei 2011 @ 09:49:06 #221
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_96739253
Jemig Wicky wat een ruimte! :o
Helemaal te waauw O+
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
  vrijdag 13 mei 2011 @ 10:15:14 #222
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_96740070
Wickie, wat een mooi kamertje! O+

Hierbij de kamer voor ons meisje, al eens laten zien, maar nu is het helemaal af, bedje opgemaakt en al, klaar om haar te verwelkomen.

Wieg voor naast ons bed...


Het kamertje...






Invulling lijsten door manlief.
Broekje dat er hangt is paars en door mij gedragen 31 jaar geleden. :)




Lijst met afbeeldingen uit boek, bedacht door manlief...


Reiswiegje, voor in de box/de tuin/op visite...
  vrijdag 13 mei 2011 @ 10:38:59 #223
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_96740892
Dank jullie dames!!

Ja poppedein die is leuk!! ga ik halen.
er loopt hier nog een pittige peuter rond, vanochtend keek ze zandkasteel en daar hadden ze een baby, en zei maar roepen. Neee baby is in buik mamma hehe.

We hebben maar een extra slaapkamer (waar zij dus al slaapt) als t een meisje wordt kan ik me helemaal uitleven. Wordt t een jongentje dan ga ik weer rystylen.

Je kamertjes zijn super!!
pi_96747560
Wickie heerlijk die ruimte!

Juud, prachtig kamertje, en vooral het fotolijstje met het verhaal erin vind ik erg leuk! Misschien dat ik die ga onthouden O+
pi_96786121
Ik had het veranderde kamertje van Tess helemaal gemist. Bevalt de nieuwe opstelling?
En weet je toevallig of ze die lamp ook in een jongenskleuren variant hebben?

Wickie, wat een heerlijke plek voor Mette zo met alles op haar hoogte.

Juud, mooi kamertje. Vooral alle lijstjes zijn een super toevoeging.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')