abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 1 juli 2011 @ 21:26:10 #151
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98926544
Vandaag weer bezig geweest maar ben niet zo tevreden:



Met de topping zat het wel goed maar ik kreeg de bodem niet krokant, het bleef broodachtig...
pi_98926637
Ziet er wel lekker uit! Van mij zit er ook een pizza in de oven, maar ik denk dat ie niet heel goed zal zijn: het deeg voelde niet zo goed, de oven die ik op dit moment tot mijn beschikking heb kan maar tot 250 graden en bij gebrek aan weegschaal of ander gerei om dingen af te meten is het een beetje schatten met ingredienten! :D
  vrijdag 1 juli 2011 @ 21:52:43 #153
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_98927829
Ze verkopen hier bij de turk Tipo00 bloem. :o *O*
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  vrijdag 1 juli 2011 @ 21:59:16 #154
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98928131
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 21:28 schreef ArtemisQ het volgende:
Ziet er wel lekker uit! Van mij zit er ook een pizza in de oven, maar ik denk dat ie niet heel goed zal zijn: het deeg voelde niet zo goed, de oven die ik op dit moment tot mijn beschikking heb kan maar tot 250 graden en bij gebrek aan weegschaal of ander gerei om dingen af te meten is het een beetje schatten met ingredienten! :D
Die van mij gaat ook maar tot 250 graden Celsius, om de warmte beter vast te houden bak ik mijn pizza's dan ook op een stoeptegel. Aan het deeg kun je meestal ook wel redelijk voelen of het goed is of niet :)
  vrijdag 1 juli 2011 @ 23:17:36 #155
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_98932213
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 21:26 schreef Erasmo het volgende:
Vandaag weer bezig geweest maar ben niet zo tevreden:

[ afbeelding ]

Met de topping zat het wel goed maar ik kreeg de bodem niet krokant, het bleef broodachtig...
ik ben ook lang bezig gewwst om dat te verbeteren. Uiteindelijk wel gelukt, vooral door beter vormen. Ook ervaring en langer en langzamer rijzen.

Succes voor de volgende keer ^O^
heitieh
pi_98948939
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 21:28 schreef ArtemisQ het volgende:
Ziet er wel lekker uit! Van mij zit er ook een pizza in de oven, maar ik denk dat ie niet heel goed zal zijn: het deeg voelde niet zo goed, de oven die ik op dit moment tot mijn beschikking heb kan maar tot 250 graden en bij gebrek aan weegschaal of ander gerei om dingen af te meten is het een beetje schatten met ingredienten! :D
En hij was inderdaad niet zo geweldig: het deeg was te knapperig. Maar toch een foto:

pi_98974429


Naar Recept van Maximus. Was redelijk goed gelukt. Deze bodem was wat hard.
Maar de vorige was een beetje te sompig...
pi_99024389
Ik heb zaterdag ook het recept van Maximus uitgeprobeerd (met m'n nieuwe Bestron oventje) en het was heerlijk! Had alleen nog wat moeite met het vormen van het deeg en om het vervolgens netjes in de oven te krijgen. Maar oefening baart kunst, hoop ik...
pi_99034212
Gisteren ook weer eens wat PZA op de BBQ gebakken :P

Erg goed gelukt al zeg ik het zelf! Voor de bodem heb ik het recept uit de OP gebruikt, bloem gewoon die van AH, gist idem, lekker laten rijzen, dagje laten rijpen in koelkast, klaar. Erg elastisch deeg, ik kon de bodem lekker dun maken. Beetje rollen, beetje knepen, beetje laten hangen, niet helemaal netjes rond, maar ja.

Voor de saus ook grotendeels het recept uit de OP gehanteerd. Wat rode wijn erin, goed in laten koken en nog even in de blender voor een mooie gladde saus.

Voor de topping heb ik geraspte "gewone" kaas en een bolletje mozzarella gebruikt. Twee pizza met chorizo worst en een uitje en een pizza met gerookte zalm en uitje.

de zalmpizza:


De Weber opgestookt met wat briketten in de starter:


De hete briketten in cirkelvorm op het brikettenrooster gelegd, nog wat houtskool er boven op voor de houtsmaak en voor de nog betere houtsmaak wat nat rookhout erop:


Pizzasteen erop en goed heet laten worden. De pizza's heb ik eerst met bakpapier op de steen gelegd, het papier na een paar minuten weggehaald. De pizza zijn na ca 10 minuten klaar. De (het?) deksel niet te vaak eraf halen om de hitte goed in de BBQ te houden.


knapperige stevige bodem:


Al met al erg lekker geworden! Op de foto's lijkt de bodem wat bleek, zo bleek waren ze in het echt niet, maar ze hadden wel iets bruiner/donkerder gekund voor het oog. De smaak was er niet minder om. Nog wat pica's:




  maandag 4 juli 2011 @ 19:59:37 #160
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99034380
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 23:17 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

ik ben ook lang bezig gewwst om dat te verbeteren. Uiteindelijk wel gelukt, vooral door beter vormen. Ook ervaring en langer en langzamer rijzen.

Succes voor de volgende keer ^O^
Ik had diezelfde dag het deeg gemaakt dus ik vermoed dat daar het probleem ligt, samen met het feit dat dit geen 00-bloem was en mijn pizzagooimotoriek nog niet helemaal vlekkeloos is.
pi_99086800
Dat bbq-project is interessant. Ziet er niet verkeerd uit.
Ook nog eentje gemaakt:
pi_99087479
Hmm, heb al eerder pizza's gemaakt n.a.v. dit topic, met het eerste recept.
Nu die van MaximusTG maar 'ns een keer proberen. Maar 2 vraagjes hierover:
#1: De eerste alinea van pagina 3: dat doe je dus ook gewoon met de linker mixers, en de tweede alinea met de rechter toch?:

#2: Je kneedt dus eigenlijk niets zelf met je handen toch? Je mixt het alleen met de mixer?
pi_99087875
nieuw huis, nieuwe oven, nieuwe pizza's. Hij kan minder warm nu (240) dus zaterdag gaan we kijken hoe 't gaat. Ben benieuwd! :)

oh, en het bbq project ziet er goed uit! :D
Ja doei.
pi_99087902
Ik doe alles met de rechter. Wordt ook weer eens tijd om zelf pizza te maken. De laatste maanden was ik een beetje lui en heb wat pizza's in Amsterdam besteld. Echt te gek voor woorden wat je voor rond de 9 euro -O- voorgeschoteld krijgt.
pi_99088586
Ja. Jullie allebei. Niet bepaald de minsten van deze topic-reeks.
  † In Memoriam † woensdag 6 juli 2011 @ 01:00:36 #166
91830 MaximusTG
pi_99096182
@iemand91: Mengen van ingrediėnten doe ik niet met de mixer, maar met een lepel of spatel. Verder kneed ik met de deeghaken ja. Niet met de hand nee. Kan wel maar geeft meer rotzooi.
pi_99096898
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2011 01:00 schreef MaximusTG het volgende:
@iemand91: Mengen van ingrediėnten doe ik niet met de mixer, maar met een lepel of spatel. Verder kneed ik met de deeghaken ja. Niet met de hand nee. Kan wel maar geeft meer rotzooi.
Ah thanks. Maar weer 'ns een keer proberen dan. :9
pi_99160472

Eerste keer zelf pizza's bakken! Het deeg was een beetje taai, dus we kregen het niet mooi uitgerold, en de bodem was dus iets te dik, maar verder smaakte hij echt prima! Gaan we vaker doen :)
  donderdag 7 juli 2011 @ 18:04:54 #169
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_99161968
Ziet er allemaal lekker uit :9
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_99216975

Hallo, ik volg dit topic al een tijdje. Dit is mijn favoriete pizza: saus, ham, champignons, olijf, ui,kaas.
Zoals ik ze maak:

• Voor het deeg gebruik ik gewone bloem,en geen olijfolie. Om het te laten rijzen doe ik het per portie met een scheutje olijfolie in een boterhamzakje in de koelkast de dag ervoor
• Voor de saus: een blikje gepelde tomaten even met de staafmixer. Scheut olijfolie erbij, peper en zout, paar takjes verse rozemarijn. Laten trekken terwijl de oven voorverwarmt, en dan de rozemarijn er weer uit.
• Als pizzasteen gebruik ik een omgekeerde stenen taartvorm van de ikea (29cm).
• De oven goed voorverwarmen, gaat tot 250C. Dan een paar minuten de grill aan, dan gaat hij tot zo'n 270C.En tijdens het bakken de magnetron erbij! Op de laagste stand, voor dat extra beetje power.

smullen!

[ Bericht 4% gewijzigd door kuifje_fok op 08-07-2011 20:28:19 ]
pi_99246343
Nou, dat doe je niet verkeerd, Kuifje. Dit is zeker niet je eerste pizza.Ik krijg er haast trek van. Met je robuuste glaasje wijn.
pi_99246825
Zuijuist een pizzasteen aangeschaft. Vanavond mijn eerste zelfgemaakte pizza op het menu :)
pi_99256071
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2011 16:43 schreef Yvesss het volgende:
Nou, dat doe je niet verkeerd, Kuifje. Dit is zeker niet je eerste pizza.Ik krijg er haast trek van. Met je robuuste glaasje wijn.
Dank je wel! Deze was ook wel goed gelukt, dus ik dacht, ik post ook eens een plaatje.
pi_99257745
net voor het eerst pizza gemaakt in onze nieuwe oven in Engeland!
Deeg was fijn elastisch (ga er voortaan scheutje olijfolie doorheen doen, deed ik hiervoor niet :P

Bodem was dun genoeg naar onze smaak. Onderkant wat vroodachtig, maar korsten zeer krokant, en dat met een oven die maar tot 240 gaat!

Heb 1 foto, maar kan die pas volgende week uploaden :') nog geen vast internet ;(

maar ze waren heerlijk! O+
Ja doei.
pi_99257966
Fijn Mo dat hij het doet! Overigens niet teveel olijfolie ;) iets met kauwgom enzo :X :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')