abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † dinsdag 7 juni 2011 @ 18:58:16 #101
91830 MaximusTG
pi_97850024
Haha, ach ja, mn vriendin kijkt ook wel eens raar als ik weer overal foto's van loop te maken :P. Zeg altijd maar dat het is om later objectief de pizza's te kunnen vergelijken :+.
Tip voor de maatbeker: koop een goede weegschaal (digitaal) en weeg het water ook af!
pi_97850340
zie maar weinig lekkere pizza's :@
pi_97860819
Ah, je hebt ervan meegeproefd? Mooi en lekker zijn niet per definitie hetzelfde. Juist knullig ogende telefoonfoto-pizza's kunnen eigenlijk prima te pruimen zijn. Goed ogende commerciėle pizza's van niet Italiaanse uitbaters zijn dan vaak weer niet te vreten. Wat bedoel je eigenlijk?
  dinsdag 7 juni 2011 @ 21:51:16 #104
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_97861159
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 21:47 schreef Yvesss het volgende:
Ah, je hebt ervan meegeproefd? Mooi en lekker zijn niet per definitie hetzelfde. Juist knullig ogende telefoonfoto-pizza's kunnen eigenlijk prima te pruimen zijn. Goed ogende commerciėle pizza's van niet Italiaanse uitbaters zijn dan vaak weer niet te vreten. Wat bedoel je eigenlijk?
Inderdaad, die van da michele zien er ook neit bijzonder uit maar zijn echt heel lekker!
pi_97861235
Waarvan Akte. Ook al ken ik die hele tent niet.
Kutfoto's? heb ik ook. Neem deze, uit de losse pols.
5 minuutjes werk, maar toch lekker. (als je van Napoletana houdt)


[ Bericht 70% gewijzigd door Yvesss op 07-06-2011 22:30:08 ]
  † In Memoriam † dinsdag 7 juni 2011 @ 22:28:52 #106
91830 MaximusTG
pi_97863860
Ach joh, niet teveel op reageren Yvesss; Om_nomnom en kort zitten hier gewoon een beetje trollen. Gewoon jaloers dat ze het zelf niet kunnen ;).
pi_97864133
Zijn wss matties. Zitten allebei een beetje in het honderd-pushups-forumgebied. Kan ik dit zelf deleten?
pi_97892119
Van de week 2 pizza's gebakken in mijn nieuwe ferrari oventje. Ze waren erg lekker, maar wat ik gemerkt heb is dat er een enorm verschil zat tussen de 2 pizza's.
De eerste was lekker, maar de 2e was veeeeel lekkerder ( bodem), aangezien het deeg toen op kamertemperatuur was gekomen. We delen de pizza's altijd, anders zit je zo alleen te eten, dus vandaar dat het deeg nog op aanrecht stond.
En wat me opviel, ik vond het deeg erg droog, terwijl ik dus het recept nr 1 uit de OP gebruik. Kan het zo zijn dat het ene bloem meer water nodig heeft dan het andere? Ik moest bodem echt rollen met deegroller namelijk.
pi_97892437
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2011 22:32 schreef Yvesss het volgende:
Zijn wss matties. Zitten allebei een beetje in het honderd-pushups-forumgebied. Kan ik dit zelf deleten?
wtf? :') definieer honderd-pushups-forumgebied?

Maar als er iets niet lekker uit ziet, smaakt het ook niet lekker, ook al is dat 100% psychologisch. Waarom denk je dat koks worden afgekeurd op hun presentatie?
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 17:14:54 #110
91830 MaximusTG
pi_97893830
Och, wat een onzin, er staan hier genoeg lekkere pizza's. Dat de foto's ze niet altijd eer aandoen is gewoon omdat het best moeilijk is om mooie foto's te maken van eten. In het echt ziet het er ook bijna altijd beter uit. Maar goed, post dan eens een foto van je eigen pizza?
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:17:21 #111
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97893946
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:42 schreef kort het volgende:

[..]

wtf? :') definieer honderd-pushups-forumgebied?

Maar als er iets niet lekker uit ziet, smaakt het ook niet lekker, ook al is dat 100% psychologisch. Waarom denk je dat koks worden afgekeurd op hun presentatie?
Nu wordt ik wel erg nieuwsgierig naar je eigen foto's :Y
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_97913678
En als je het een keer zonder deeg wilt...

http://lxrcuisine.wonderh(...)thout-dough-0127401/

(Moet je wel weer de apparatuur voor hebben }:| )
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_97914515
quote:
10s.gif Op woensdag 8 juni 2011 22:38 schreef robuust89 het volgende:
En als je het een keer zonder deeg wilt...

http://lxrcuisine.wonderh(...)thout-dough-0127401/

(Moet je wel weer de apparatuur voor hebben }:| )
Nou ja weet niet ik denk dat je met gewoon apparatuur het best goed kunt nabootsen.
  † In Memoriam † donderdag 9 juni 2011 @ 10:33:24 #114
91830 MaximusTG
pi_97928322
Ziet er grappig uit robuust89! Moet je toch inderdaad ook wel kunnen doen met bv een grove rasp? Lijkt een beetje op rösti. Maar dan luchtiger, en met de kaas er pas later bij.
  vrijdag 10 juni 2011 @ 09:08:48 #115
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97970387
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:42 schreef kort het volgende:

[..]

wtf? :') definieer honderd-pushups-forumgebied?

Maar als er iets niet lekker uit ziet, smaakt het ook niet lekker, ook al is dat 100% psychologisch. Waarom denk je dat koks worden afgekeurd op hun presentatie?
Dus jij lust geen snert, boerenkoolstampot, stoofpot etc?
  vrijdag 10 juni 2011 @ 09:11:34 #116
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97970460
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Och, wat een onzin, er staan hier genoeg lekkere pizza's. Dat de foto's ze niet altijd eer aandoen is gewoon omdat het best moeilijk is om mooie foto's te maken van eten. In het echt ziet het er ook bijna altijd beter uit. Maar goed, post dan eens een foto van je eigen pizza?
Foto's maken van eten is sowieso moeilijk want ik heb altijd veel te veel trek. Ik moet mezelf echt dwingen om een foto te maken inplaats van aanvallen. :P
pi_97981752
Aan het watertanden ... binnenkort maar eens een pizzasteen scoren, alleen jammer dat we niet zo'n grote oven hebben.
pi_98196342
hmmm pizza!

Ik heb enkele vraagjes
1) hoe nodig is een pizzasteen? Heb zelf een kleine oven (kan wel goed warm).
2) Kan ik het deeg ook invriezen?
3) Kan ik de tomatensaus ook lang bewaren?
4) Is het mogelijk om de basis pizza (deeg + saus) al te maken, en te bewaren, zodat wanneer ik thuis kom van sporten alleen de topping erop hoef t gooien en in de oven te doen?

Heb dit topic snel gelezen, geloof niet dat het er in staat.
Excuses als ik er overheen heb gelezen!
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_98197431
1) Tsja.. wat is nodig? Probeer het eerst eens zonder pizzasteen, als je dan denkt dat je regelmatig pizza's gaat maken kan je er altijd nog een aanschaffen. Het geeft wel betere pizza's, maar ook zonder steen kan je best pizza maken.
2) Ja, deeg invriezen kan prima.
3) Ja, ook invriezen, in kleine porties in bakjes/zakjes, gaat heel goed.
4) Lijkt me niet, althans, ik zou niet weten hoe. Gaat erg uitdrogen, lijkt me. Misschien met eerst voorbakken ofzo, maar dat is ten eerste weer extra werk en ten tweede geen idee of het dan wel lukt. Proberen kan natuurlijk altijd :)

En dit deel heeft nog acht voorgangers, daar is bovenstaande uitgebreid besproken. Maar geen punt om het nog een keer te herhalen.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_98198427
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 12:54 schreef Naamah het volgende:
1) Tsja.. wat is nodig? Probeer het eerst eens zonder pizzasteen, als je dan denkt dat je regelmatig pizza's gaat maken kan je er altijd nog een aanschaffen. Het geeft wel betere pizza's, maar ook zonder steen kan je best pizza maken.
2) Ja, deeg invriezen kan prima.
3) Ja, ook invriezen, in kleine porties in bakjes/zakjes, gaat heel goed.
4) Lijkt me niet, althans, ik zou niet weten hoe. Gaat erg uitdrogen, lijkt me. Misschien met eerst voorbakken ofzo, maar dat is ten eerste weer extra werk en ten tweede geen idee of het dan wel lukt. Proberen kan natuurlijk altijd :)

En dit deel heeft nog acht voorgangers, daar is bovenstaande uitgebreid besproken. Maar geen punt om het nog een keer te herhalen.
Dank, ga vh weekend dan maar eens aan de slag!
Hoe ontdooi het deeg het beste dan btw?
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_98198882
Daar ben ik ook nog niet helemaal uit, wil ik nog wat in uitproberen. Ik vries het nu als bolletje in na het rijzen en ontdooi het dan in de koelkast, of gewoon buiten de koelkast als ik het sneller nodig heb.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_98201668
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2011 13:29 schreef Naamah het volgende:
Daar ben ik ook nog niet helemaal uit, wil ik nog wat in uitproberen. Ik vries het nu als bolletje in na het rijzen en ontdooi het dan in de koelkast, of gewoon buiten de koelkast als ik het sneller nodig heb.
Met mijn beperkte kennis van koken kan ik toch wel concluderen dat het laten in ontdooien in de magnetron niet gaat werken? Of heeft het dan al genoeg gerijzd?
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_98202560
Ik zou zeggen, probeer het! Ik zou het namelijk niet weten. Het ontdooid wel vrij snel hoor. Als je het in een waterdicht zakje doet, kan je het ook nog in koud/lauw water laten ontdooien, dan is het echt binnen een half uurtje wel ontdooid.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_98239133
Maar hier ook even geregistreerd. Beetje aangestoken door MaximusTG op GoT. Van de week gelijk een Bestron DLD9070 gehaald die vanavond ingewijd gaat worden. Gisteravond het deeg gemaakt, 2 bollen liggen klaar voor vanavond en 2 bollen heb ik de vriezer in gegooid. Ontdooien gewoon op tijd eruit halen en op kamer temp laten komen.
  † In Memoriam † donderdag 16 juni 2011 @ 10:12:32 #125
91830 MaximusTG
pi_98239336
Whaha _O- , voel me een soort Jepizza getuige nu :P. Ben benieuwd naar je ervaringen met je Bestron. Maak wat foto's ;).

Nog over die magnetron trouwens van mister_popcorn; Dat gaat natuurlijk niet werken, dan maak je de gist natuurlijk hartstikke dood.
Eerder in dit topic staan wat foto's van mn ingevroren voorgebakken pizza, met alleen tomatensaus dus voorgebakken en daarna bevroren belegd en afgebakken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')