FOK!forum / Lifestyle / Iemand nog vernieuwende BBQ tips
Bmaandag 17 juni 2002 @ 16:25
Ik ga zo bbq, ff boodschappen doen,

Iemand nog lekkere ideeen.....


Doopy-X-maandag 17 juni 2002 @ 16:27
Moten zalm
Vivimaandag 17 juni 2002 @ 16:27
Gooi wat verse kruiden (rozemarijn bijv) op de kooltjes en daarna snel het vlees of de vis erop
Charysmaandag 17 juni 2002 @ 16:29
Heb zo alleen ff wat saus achtige tipjes zo...
Sausje van yoghurt met mayo ui en stukjes appel... das echt lekkkkker

Of die kruidenboter (van bv de aldi) met een uitje erdoor.. ook lekker..


Hahah stelt geen .... voor, maar ik zit me nu te vervelen op mn werk sorry...

_Draven_maandag 17 juni 2002 @ 16:31
als toetje

men neme: een ananas
snij hem in stukken (voor ieder pers 1 stuk)
besmeer dun met boter zodattie niet gaat kleven
en gooi er wat suiker of honing op zodat dat lekker carameliseert
wat kaneel ijs dr bij (en een kaneel koekje)
mmmmmmmmmmmmmmm

zelfgemaakte marinade voor t vlees:
scheut ketjap, klodder ketchup, wat djahe, katoembar, beetje sambal

[Dit bericht is gewijzigd door _Draven_ op 17-06-2002 16:35]

Lucillemaandag 17 juni 2002 @ 16:32
Altijd succes, aan het einde van de BBQ: gepofde appels:

Neem een appel zoals een Elstar. Die ga je schillen. Beetje insmeren met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Klokhuis er uithalen met een appelboor.
Rozijnen laten weken en daarna laten uitlekken. Gooi er suiker bij, kaneel en eventueel wat sterke drank. Plus ook wat citroensap. Vul de appel met dit mengsel en doe er een klontje boter bovenop. Eventueel nog wat extra suiker aan de buitenkant. Omwikkel het geheel in alu-folie. Dit kan je dus van te voren klaarmaken en de appels in de koeling houden. Omwikkelen gaat het beste door de appel op het midden van de folie te leggen en de hoekpunten naar boven te halen en draai er een puntje aan. Hiedoor kan je ze makkelijk als ze heet zijn van de BBQ afhalen.
Leg de appels op de BBQ, net zo lang totdat de appels zacht worden. Warm serveren, eventueel met wat ijs en slagroom.

extrememaandag 17 juni 2002 @ 16:35
lekker joh, stukkie dooie koe cremeren op een houtskool vuurtje

zelfs eten bij de Mac Donalds is gezonder...

jammer dat BBQ'en altijd zo vreselijk gezellig is, dan neem je twee dagen maagkrampen gewoon op de koop toe

kwibmaandag 17 juni 2002 @ 16:35
Ik wil ook BBQ'n!!!!

zal echter wel weer pizzaatje of Chinees worden

D3nn15maandag 17 juni 2002 @ 16:36
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:35 schreef extreme het volgende:
lekker joh, stukkie dooie koe cremeren op een houtskool vuurtje

zelfs eten bij de Mac Donalds is gezonder...

jammer dat BBQ'en altijd zo vreselijk gezellig is, dan neem je twee dagen maagkrampen gewoon op de koop toe


Nou als ik moet kiezen tussen een big mac en bbq in de tuin dan weet ik het wel hoor Denk dat ik eerder maagkrampen aan de McDonalds overhoud Of je moet een wereldrecord schranspoging neer gaan zetten.....
Bmaandag 17 juni 2002 @ 16:37
JA met de kruiden ben ik zelf erg handig dat is het probleem niet, maar die Appel en die annanas klinkt ook erg lekker,, Ik ga snel voordat het vlees is uitvekocht

Lucillemaandag 17 juni 2002 @ 16:38
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:37 schreef B het volgende:
JA met de kruiden ben ik zelf erg handig dat is het probleem niet, maar die Appel en die annanas klinkt ook erg lekker,, Ik ga snel voordat het vlees is uitvekocht


Vergeet de appels niet!
Eightballmaandag 17 juni 2002 @ 16:41
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:32 schreef Lucille het volgende:
Recept
Thank's! Die ga ik vanavond proberen!
_Draven_maandag 17 juni 2002 @ 16:43
en de ananas niet!


hm ken er ook nog een met meloen
wel 4 dage van tevoren mee beginnen maja voor de volgende keer dan maar
watermeloen... maak diep gat erin met een appelboor,
en iedere dag een scheut rum erin
en dan gewoon in plakken snijde en opete

Lucillemaandag 17 juni 2002 @ 16:43
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:41 schreef Eightball het volgende:

[..]

Thank's! Die ga ik vanavond proberen!


Succes verzekerd, dit is een van mijn golden oldies.
Eet smakelijk zou ik zeggen. Laat de appel wel zacht worden, dat is het recept op zijn best. Dat kan best lang duren (30 tot 45 minuten of zo). Vandaar heel lekker als toetje, als de stukken vlees al een beetje gezakt zijn.
Eightballmaandag 17 juni 2002 @ 16:44
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:43 schreef _Draven_ het volgende:
en de ananas niet!
Nee, maar ik doe wel jouw marinade ok?
_Draven_maandag 17 juni 2002 @ 16:45
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:44 schreef Eightball het volgende:

[..]

Nee, maar ik doe wel jouw marinade ok?


ook goed

gister nog gegeten hehehe

[Dit bericht is gewijzigd door _Draven_ op 17-06-2002 16:46]

Bmaandag 17 juni 2002 @ 16:46
Nu ga ik echt ff snel....
ik heb alles ff opgeschreven


thanks

Eightballmaandag 17 juni 2002 @ 16:46
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:43 schreef Lucille het volgende:
lekker als toetje
Lekker citroenijs erbij of is dat overdone?
lijkt mij wel lekker..
qwerty_xmaandag 17 juni 2002 @ 16:48
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:31 schreef _Draven_ het volgende:
als toetje

men neme: een ananas
snij hem in stukken (voor ieder pers 1 stuk)
besmeer dun met boter zodattie niet gaat kleven


mmmmmmmmmmmmmmm


dit is inderdaad een aanrader (en na dit toetje krijg je op de een of andere manier weer zin n vlees, echt waar!)
Lucillemaandag 17 juni 2002 @ 16:54
quote:
Op maandag 17 juni 2002 16:46 schreef Eightball het volgende:

[..]

Lekker citroenijs erbij of is dat overdone?
lijkt mij wel lekker..


Oh lekker. Je kan het best een frisse ijssoort nemen, dus iets op basis van vruchten.
_Draven_maandag 17 juni 2002 @ 22:02
en... heeft t gesmaakt?
Rewimomaandag 17 juni 2002 @ 22:22
Ietsje te laat, denk ik zo maar voor de volgende keer dan:

Halve banaan per persoon op stukje alufolie leggen
Stukje chocola erop
Scheutje likeur eroverheen
Dichtvouwen
Op de BBQ tot de banaan zacht en de chocolade gesmolten is
Smullen maar!

één per persoon is errug weinig...

Bmaandag 17 juni 2002 @ 23:51
* B bedankt iedereen voor de lekkere recepten,,,
* B heeft lekker gegeten, appels waren goed...
* B bewaard de rest van de recepten (ananas) voor donderdag


THANKS

B

Poepoogdinsdag 18 juni 2002 @ 00:01
Volgende keer kun je het vlees ook bij de Makro proberen te halen. Mijn god. 7.5 kilo spareribs... mmmmmm en verder de diepvrieshamburgers vielen hier zekers in de smaak...
Lucilledinsdag 18 juni 2002 @ 09:35
quote:
Op maandag 17 juni 2002 23:51 schreef B het volgende:
* B bedankt iedereen voor de lekkere recepten,,,
* B heeft lekker gegeten, appels waren goed...
* B bewaard de rest van de recepten (ananas) voor donderdag


THANKS

B


Ik wist wel dat het lekker zou worden.
Bdinsdag 18 juni 2002 @ 09:39
JA die appels waren erg lekker, me moeder maakte ze vroeger ook en dan in de oven, ook erg lekker maar op de bbq is volgens mij alles lekkerder...
Peregrijndinsdag 18 juni 2002 @ 10:16
ook lekker zijn spiesjes met spek, champignons en kerstomaatjes. Stokjes in water laten weken, verbranden ze niet. Dan spek vouwen. Tomaatje, steek spies door gevouwen spek, champignon, steek spies door gevouwen spek..etc. Insmeren met olijfolie of knoflookolie en peper er over.
Eightballdinsdag 18 juni 2002 @ 11:07
Yess! Allemaal heel feestelijk gelukt!
Appel was lekker met Grand Marnier en citroenijs..
Marinade was ook prima!

Thank's!

_Draven_dinsdag 18 juni 2002 @ 18:40
Mooi