FOK!forum / Culinesse à gogo / Gewone hamburger in frituur?
Jaapomaandag 11 april 2011 @ 16:21
Hoi

Is het mogelijk (en hiermee bedoel ik: is het op culinair gebied mogelijk) om een gewone hamburger (dus geen diepvries hamburger) in de friteuse te gooien? Hij is wel bevroren, want ik had hem een tijdje terug in de vriezer gedaan. Deze hamburger zijn dikker dan die diepvriesburgers dus ik vroeg me af of hij dan wel goed gaar wordt.
MASDmaandag 11 april 2011 @ 16:22
Natuurlijk kan het. Waarom zou het niet kunnen?
BasEnAadmaandag 11 april 2011 @ 16:23
De burger zal zich wel lekker met vet volzuigen :o
Ilse86maandag 11 april 2011 @ 16:24
Lijkt me dat alles wel gaar wordt als je het er lang genoeg in laat liggen. Ik zou zeggen, probeer het vijf minuutjes en kijk dan of hij gaar is. Maar waarom niet gewoon in een koekenpan? Lijkt me veel lekkerder.
-tape-maandag 11 april 2011 @ 16:26
Ik heb dat wel eens gedaan. Het is wel te eten hoor, maar eigenlijk wil je met een frituursmaak, ook een frituurkwaliteit en geen burger van de slager. :)

Oh, en hoi.
Ikbenserieusmaandag 11 april 2011 @ 16:27
Konijnenburger godverdomme wat is dat lekker.
Jaapomaandag 11 april 2011 @ 16:31
Ja eigenlijk ben ik er principieel op tegen om hamburgers te frituren...het is veel lekkerder om hem te bakken of te grillen en er lekker kruiden op strooien..
Ben op dit moment alleen echt te lui om dat te doen. En ik ging er wel vanuit dat het gewoon mogelijk is, maar voor hetzelfde geldt is het straks niet te vreten..maar ik ga het proberen.
Chef_Mmaandag 11 april 2011 @ 16:39
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 16:31 schreef Jaapo het volgende:
Ja eigenlijk ben ik er principieel op tegen om hamburgers te frituren...het is veel lekkerder om hem te bakken of te grillen en er lekker kruiden op strooien..
Ben op dit moment alleen echt te lui om dat te doen. En ik ging er wel vanuit dat het gewoon mogelijk is, maar voor hetzelfde geldt is het straks niet te vreten..maar ik ga het proberen.
In die 15 minuten dat je hier op antwoord heb zitten wachten had je het makkelijk in een pan kunnen gooien. Jeugd van tegenwoordig. :')
BasEnAadmaandag 11 april 2011 @ 16:43
Ik vind frituren eigenlijk meer moeite dan even bakken.
Bluurghmaandag 11 april 2011 @ 16:51
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 16:43 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind frituren eigenlijk meer moeite dan even bakken.
rhubarbjemaandag 11 april 2011 @ 17:05
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 16:43 schreef BasEnAad het volgende:
Ik vind frituren eigenlijk meer moeite dan even bakken.
idd
bakken is toch gewoon pan aan, ding er in, omdraaien en er uit halen
je hoeft er niet de hele tijd bij te staan en lieve woordjes naar te fluisteren of zo :')
Ferrari_Tapemaandag 11 april 2011 @ 17:07
Nee kan niet. Tenzij je buikloop wilt krijgen.
Een gewone hamburger is nog rauw als het ware.
Hij kan enkel in de koekepan gebakken worden.
uniekhoornmaandag 11 april 2011 @ 17:40
Tuurlijk kan het.
Heb zelf wel eens een ribkarbo gefrituurd, die was best heel lekker!
En te denken van kippenvleugels :9

Je hamburger wordt waarschijnlijk heel knapperig en ook droog?
Jaapomaandag 11 april 2011 @ 19:20
Conclusie: De burger was aanvaardbaar, maar niet voor herhaling vatbaar.
Zelvadinsdag 12 april 2011 @ 00:43
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 17:07 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Nee kan niet. Tenzij je buikloop wilt krijgen.
Een gewone hamburger is nog rauw als het ware.
Hij kan enkel in de koekepan gebakken worden.
Ja, inderdaad, in de frituur worden dingen nooit gaar en blijven ze rauw. 8)7
golferdinsdag 12 april 2011 @ 01:19
Alles kan in de frituur als je maar student bent en een betonnen maagwand hebt opgebouwd tegen alle vuiligheid in je studentenflat/keuken.
Zelfs een dure ossenhaas kan je de friteuse ingooien.

Of het lekker is, is een andere vraag. :P
McGillesdinsdag 12 april 2011 @ 08:30
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 19:20 schreef Jaapo het volgende:
Conclusie: De burger was aanvaardbaar, maar niet voor herhaling vatbaar.
Hoe lang ben je uiteindelijk bezig geweest vanaf OP tot laatste hap?
Burger in pan duurt hooguit 8 minuten, makkelijker kan bijna niet.
Jaapodinsdag 12 april 2011 @ 19:45
Het feit dat ik het gewoon eens wilde proberen was ook een meespelende factor.
MultiBanaandinsdag 12 april 2011 @ 19:47
Gooi eens een wortel in de frituur
Witbaarddinsdag 12 april 2011 @ 19:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 19:47 schreef MultiBanaan het volgende:
Gooi eens een wortel in de frituur
Gooi je moeder eens in de frituur
MASDdinsdag 12 april 2011 @ 19:49
Een pizza paneren en dan frituren. _O_.
The_strangerdinsdag 12 april 2011 @ 20:04
Een mars frituren
:r
Jaapodinsdag 12 april 2011 @ 21:01
Waarom?

Heb je het wel eens op? En btw..waar de FOK staan de emoticons? Ben nog niet zo lang op Fok en ik kan serieus nergens een emoticon menu vinden..
MASDdinsdag 12 april 2011 @ 21:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 21:01 schreef Jaapo het volgende:
Waarom?

Heb je het wel eens op? En btw..waar de FOK staan de emoticons? Ben nog niet zo lang op Fok en ik kan serieus nergens een emoticon menu vinden..
Staat nergens, je moet de codes onthouden. ":r" is bijvoorbeeld :r. De enige die je echt hoeft te onthouden is ":')", :') is de meestgebruikte emoticon hier.
MultiBanaandinsdag 12 april 2011 @ 22:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 21:01 schreef Jaapo het volgende:
Waarom?

Heb je het wel eens op? En btw..waar de FOK staan de emoticons? Ben nog niet zo lang op Fok en ik kan serieus nergens een emoticon menu vinden..
Op die smiley naast invoeren drukken
Jaapodinsdag 12 april 2011 @ 22:19
Er staat geen smiley naast invoeren bij mij..

Edit: wtf...het ligt dus aan Firefox. In Safari zie ik hem wel. Godver. Nu moet ik speciaal voor Fok een andere browser gebruiken..
Geerddinsdag 12 april 2011 @ 22:22
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 17:07 schreef Ferrari_Tape het volgende:
Nee kan niet. Tenzij je buikloop wilt krijgen.
Een gewone hamburger is nog rauw als het ware.
Hij kan enkel in de koekepan gebakken worden.
Dat is het probleem niet, rauw vlees kunnen we wel hebben alleen de eitjes etc die der eventueel inzitten zorgt voor het probleem in combi met de temperatuur.
mytecwoensdag 13 april 2011 @ 00:50
rauw rundvlees is geen probleem lijkt me, zodra er zooi inzit moet je het gewoon wegflikkeren en niet frituren en dan eten. Wanneer je het wel wil eten gewoon ff 2 glazen wijn bij het eten (bier kan ook wel grote glazen) en wat sterks na en dan heb je ook nergens last van.