FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoelang blijft dit brouwsel goed in de koelkast.
Gulodonderdag 7 april 2011 @ 20:19
Hallo,

als broodbeleg uit de laatste tijd vaak gebakken tomaat met ui.

Ik fruit de ui in olijfolie en voeg hier tomaat aan toe. Tot slot nog een beetje peper en een redelijke hoeveelheid wilde marjolein

Erg lekker. Ik maak dit nu telkens voor 2 dagen. Een deel gaat afgedekt de koelkast in.

Nu zou ik het makkelijker vinden om wat grotere porties te maken. Ik heb echter geen idee hoelang dit "prutje" goed blijft in de koelkast?

Kan iemand mij hier een indicatie van geven?
Lienekiendonderdag 7 april 2011 @ 21:04
Uitproberen. Ik zou denken dat het na twee dagen niet meer lekker is.

Je kunt ook kijken of het is in te vriezen.
Taninvrijdag 8 april 2011 @ 13:14
De meeste potjes in de winkel zeggen 3 dagen. Dat is met conserveringsmiddelen. Ik zou dus zeggen, maximaal 3 dagen, en verder wat Lienekien zegt.
VakantieNancyvrijdag 8 april 2011 @ 20:26
Maak voor de verandering eens toast van oud brood en doe daar de tomaat, ui en knoflook met zout en peper en groene kruiden rauw op. Das nog lekkerder.
Guus Muisarmvrijdag 8 april 2011 @ 20:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 13:14 schreef Tanin het volgende:
De meeste potjes in de winkel zeggen 3 dagen. Dat is met conserveringsmiddelen. Ik zou dus zeggen, maximaal 3 dagen, en verder wat Lienekien zegt.
Ik zit al ff te staren naar dit. Ik heb werkelijk geen idee hoe je hieraan komt.

Over welke potjes heb je het? En waarom geef je die aan als ijkpunt voor zijn tomaat/ui? Waarom is iets met conserveermiddel maar 3 dagen houdbaar? Terwijl je tomaat en ui meer dan een week iig goedhoud op de fruitschaal. Bolognese saus die je overal kan verkrijgen is met tomaat en ui en nog meer shit en is heel lang houdbaar. Zit zelfs gehakt (vlees) in.
VakantieNancyvrijdag 8 april 2011 @ 20:40
In potjes zit eigenlijk nooit conserveermiddel, hooguit stabilisatoren en antioxidanten
Spanky78vrijdag 8 april 2011 @ 20:51
Sorry mensen, maar in potjes zitten regelmatig conserveermiddelen en een gegaarde tomaat is niet te vergelijken met een hele tomaat (waar de huid nog een barriere is).

Ik zou het spul niet langer dan 2 dagen in de koelkast bewaren. Tomaat is wel zuur, dus echt ziek worden zal je er niet snel van, maar lekkerder wordt het niet.