abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 8 april 2011 @ 09:57:10 #26
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_95207659
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 23:10 schreef wickie het volgende:

[..]

Ik gooi de Beco in de mand. En Mette dus op de rug of voorop in de stad. En als ik naar 1 winkel moet gewoon even mee. Als ik echt uitgebreid naar de stad ga, dan neem ik de tram of de bus met de kinderwagen. Maar meestal ga ik gericht de stad in. Wij hebben ook geen buggy, maar ik denk erover om een quinny te nemen omdat die heel klein opgevouwen kunnen worden en dus goed op de fiets meekunnen.

Ik moet straks even bedenken hoe ik het met 2 koters ga aanpakken in de begin periode, misschien maar een Babymee achterop. Ik zag laatst een babyschaal die voor op je stuur zit gemonteerd, weet iemand daar wat over?

Ik zou best een bakfiets willen, zo'n 2 wieler (ik zag dat Babboe nu ook zo'n model uit gaat brengen). Maar dan moet hij voor de deur hier en ben zo bang dat hij gejat gaat worden.
Oh Sorry, Lotte is van Linda :@

Gericht shoppen kan ik al niet, en ik vind juist het slenteren wel fijn. En dan is Rienk er ook nog es uit O-) :P

Een bakfiets O+ Dát vind ik nou wel weer onwijs gaaf. Misschien als hier de 2e er is ook maar eens voor zo een kijken. We hebben een garage en wonen in een gebied waar stelen nog echt niet lief is, dus dat zal wel mee vallen :D
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
  vrijdag 8 april 2011 @ 09:59:47 #27
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_95207745
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 09:52 schreef _Ingrid_ het volgende:

[..]

Ja, serieus. Net of er iemand aan je fiets trekt van links naar rechts.
Maar misschien heb ik wel een maandagochtend model.
Het velglint heeft ook al dubbel gezeten. En dat is niet goed. :N

Het zitje achterop krijgen met fietstassen er nog op was een uitdaging.
Uiteindelijk heeft een vriendin geholpen en zit het er op een alternatieve manier op.
Vervelend joh.. fietsentassen en achterzitje ging dan weer wel makkelijk.
Heb een iets kleiner model tas en het zitje 'zweeft'.

Ik vind dat plaatje op babboe.nl met een hond in de bak(fiets) zo grappig.
Zie mezelf al gaan :')
  zaterdag 9 april 2011 @ 13:52:18 #28
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_95258080
*twijfel*

Is het stabiel om met twee kindjes (eentje voor en eentje achterop) te fietsen op een normale fiets. Ik twijfel om ermee te beginnen, ik heb wel een fietskar, maar voor 'ff snel' is het wel makkelijk(er) als ik ze in een zitje mee kan nemen op de fiets. Of is een moederfiets dan toch echt een stuk stabieler?
pi_95259847
Ik fiets natuurlijk wel met 2 kids op de fiets, dat gaat prima.
Soms fietst meike op haar eigen fiets mee, dan zet ik Lars achterop, want dan kan ik sneller afstappen indien nodig om meike te helpen. Maar Lars achterop vind ik niet handig. Hij gooit zijn beentjes de lucht in en zit me dan constant in mijn rug te trappelen...dat fietst niet heel prettig
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
pi_95397997
Hallo, ik heb een dilemma. Ik woon in de stad en heb een zoontje van ruim een half jaar. Momenteel pak ik voor elk wissewasje de auto (of de wandelwagen als het dichtbij is), maar dat moet natuurlijk anders.
Ik overweeg om een bakfiets aan te schaffen (merk Babboe, type City). Maar zo'n aanschaf is nog best een investering (met regentent zo'n 950 euro). Daarom zit ik ook te twijfelen over een fietskar. Die is een stuk / wat goedkoper.

Hebben mensen hier ervaringen met een van beide? (Of met beide?) Hopelijk kunnen jullie me helpen een keuze te maken. Alvast bedankt!
pi_95398669
Met de bakfiets heb ik wat uitgetest. fietskar niet.

Voordeel: een kind kan netjes zitten in een soort autogordel. boodschappen kunnen er ook nog bij.

Nadeel:
- Bij een 3 wielertype heb je het idee om te vallen als de weg scheef loopt en in de stad heb je wel eens van die bruggen/hellingen.
- De gangbare modellen fietsen vrij zwaar of de versnelling zit op onlogische plekken
- De bakfietsen zijn vrij breed. Met moeite krijg ik ze over mijn toegangsbrug, maar voor de bocht zou ik 1 meter voortuin moeten wegsnoeien. Ook krijg ik een bakfiets niet door mijn steeg achter in mijn tuin (waar mijn schuur staat), tenzij ik 2 regenpijpen weghaal.
- neemt veel ruimte in om te stallen, want een totale vervanging van je gewone fiets is het niet.
pi_95398884
Namens alle overige fietsers van Nederland vraag ik je om een kinderzitje op je fiets te nemen en niet met zo'n vreselijk irritante bakfiets rond te gaan rijden.
Het is geel en staat in mijn ondertitel!
3DS friend code: 2191-7623-9035
  dinsdag 12 april 2011 @ 16:41:52 #33
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_95399095
Hoi :). Zelf heb ik alleen ervaring met een fietskar (de BikeBuggy City van Kidcar). Op zich een hele fijne kar. Hij fietst niet zwaar (met tegenwind voel je het wel) en je hangt hem gemakkelijk achter je fiets. Mijn zoontje is bijna 1, dus ik heb er nu ook nog een dreumesschaal inzitten, daar zit hij prima in. En als het heel hard waait of regent heeft hij er geen last van door het regenscherm.

Ook kun je hem nog gebruiken als wandelwagen. Dan haal je hem gewoon los van je fiets, je klikt het voorwieltje eronder en je kunt wandelen. Zelf heb ik dit bijna nog nooit gedaan, omdat ik het toch wel een lomp ding vind (ook al is het 1 van de smalste die er te krijgen zijn). Ik voel me er zelf niet prettig bij om daarmee een winkel in te lopen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Voordelen:
- kind zit beschut
- als je lange afstanden fietst kan je kindje heerlijk slapen (in de baby- of dreumesschaal dan)
- je houdt je eigen fiets
- je partner kan ook nog eens met de kleine fietsen

Nadelen:
- ik vind het een gedoe om het 's ochtends allemaal klaar te zetten. Als ik mijn zoontje naar de opvang breng, moet ik altijd eerst naar buiten om fiets en kar klaar te zetten en daarna terug om zoon op te halen en in de kar te zetten. En bij thuiskomst eerst zoontje naar binnen brengen, dan kar in de schuur en dan de fiets. Dus het is niet iets wat je even snel snel doet, hoewel je er natuurlijk wel handigheid in krijgt.

Sinds afgelopen weekend heb ik ook een fietsstoeltje voor aan mijn stuur. En ik moet zeggen dat ik het ideaal vind. Snel en makkelijk en ook nog gezellig. Het fietst ook wel echt lichter dan met zo'n kar erachter. Ik heb helemaal geen mamafiets en gewoon een stoeltje voor 30 euro op marktplaats gekocht en ik ben er super blij mee! Ik vrees dat de fietskar voorlopig in de schuur blijft (en die was trouwens voor 250 euro op marktplaats gekocht).

Hoop dat je hier wat aan hebt. Succes met je keuze!
  Moderator dinsdag 12 april 2011 @ 16:57:32 #34
5428 crew  miss_sly
pi_95399909
Waarom een bakfiets of fietskar en niet een fietsstoeltje?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_95400828
Een kindje van ruim een half jaar kan toch nog niet in een fietsstoeltje? Ik zie Ilse (bijna een half jaar) ook nog niet over een maand in een fietsstoeltje.
Wij hebben beide niet, we wonen in een flat en kunnen beide niet kwijt. Ik doe dus veel lopend, met de bus of met de auto. Ik gok dat de auto ineens meer thuis blijft zodra Ilse op de fiets meekan.
*poef* nu is het weg
  Moderator dinsdag 12 april 2011 @ 17:19:52 #36
5428 crew  miss_sly
pi_95400968
Je hebt ook manieren om een maxi cosi op je fiets mee te vervoeren. Of een kindje al mee kan in een fietsstoeltje is niet zozeer leeftijdgebonden als wel ontwikkelingebonden. Tenminste, wij kregen te horen dat Senna mee kon op de fiets als ze zelf kon gaan zitten en goed stevig kon blijven zitten. Sommige kindjes zitten eerder dan anderen, maar ik weet niet hoe het met het kindje van TS zit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_95401233
Dat is ook weer zo. Mijn buren hebben zo'n ding om de maxi cosi op de fiets mee te nemen. Die zouden we lenen, maar omdat daar ook weer een baby kwam is dat niet doorgegaan. Achteraf was het ook niet echt nodig, want we hebben een auto.
*poef* nu is het weg
  dinsdag 12 april 2011 @ 18:16:00 #38
332698 galtfactory
RIP 08-12-2011
pi_95403446
quote:
5s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:21 schreef Belly76 het volgende:
Hallo, ik heb een dilemma. Ik woon in de stad en heb een zoontje van ruim een half jaar. Momenteel pak ik voor elk wissewasje de auto (of de wandelwagen als het dichtbij is), maar dat moet natuurlijk anders.
Ik overweeg om een bakfiets aan te schaffen (merk Babboe, type City). Maar zo'n aanschaf is nog best een investering (met regentent zo'n 950 euro). Daarom zit ik ook te twijfelen over een fietskar. Die is een stuk / wat goedkoper.

Hebben mensen hier ervaringen met een van beide? (Of met beide?) Hopelijk kunnen jullie me helpen een keuze te maken. Alvast bedankt!
Wat ik weet is dat de bakfiets tegenwoordig meer een hype is, dan een daadwerkelijk effectief vervoersmiddel van kinderen.
  dinsdag 12 april 2011 @ 18:49:16 #39
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_95405032
Dat is inderdaad wel nog een voordeel (vind ik) aan een fietskar: dat ze er van kleins af aan in kunnen. Met een fietsstoeltje moet je wachten tot je kind er aan toe is.
  dinsdag 12 april 2011 @ 19:11:16 #40
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_95406230
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 18:49 schreef Fee-nix het volgende:
Dat is inderdaad wel nog een voordeel (vind ik) aan een fietskar: dat ze er van kleins af aan in kunnen. Met een fietsstoeltje moet je wachten tot je kind er aan toe is.
Ja, ik zat toevallig ook te zoeken naar een oplossing om met de kleine dadelijk te gaan fietsen. Sommige fietskarren kun je dan gelijk als buggy gebruiken, maar of dat echt ideaal is?

Iemand ervaring met maxi-cosi op de fiets? Of zijn er nog meer mogelijkheden dan een fietskar/bakfiets/maxi-cosi ?

Ik lees dat de baby-mee bijvoorbeeld vanaf 4 maanden gebruikt kan worden.

fietskar lijkt mij op zich veiliger dan een maxi-cosi achterop?
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  dinsdag 12 april 2011 @ 19:32:32 #41
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_95407427
@The-Tankgirl: ja onze fietskar kan dus inderdaad ook als buggy. Maar het is zo'n groot gevaarte, dat ik dat toch niet echt prettig vind wandelen. En ook al is het een van de smalste modellen die er zijn (de Dolphin Winther schijnt ook zo'n smalle te zijn), toch kan ik er niet mee de supermarkt in. Dan kom je bij de kassa echt vast te zitten.
  woensdag 13 april 2011 @ 08:29:53 #42
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_95430695
O en toen mijn zoontje klein was (zeg 5 maanden) fietste ik ook met hem in de buikdrager (Baby Bjorn). Ging ook goed, maar werd snel zwaar en erg warm! Plus dat het toen op een gegeven moment steeds erg glad op de weg was en toen durfde ik hem niet meer naar de kinderopvang te brengen op die manier. Met zo'n fietskar zou ik dan wel durven fietsen als het een beetje glad is of als er sneeuw ligt. En met een fietsstoeltje zou ik dat ook niet zo snel doen denk ik.
pi_95431030
Ik heb deze in het zwart



Omdat hij 2 wielen heeft fietst het verrassend makkelijk en die bak is ongeveer net zo breed als je stuur. Met 2 kinderen vind ik het erg handig in de stad en er kan ook nog een berg boodschappen bij. HIj heeft een terugtraprem en 1 handrem. Verder heb ik geloof ik 5 versnellingen. Wmb ideaal in de stad. Ik zie dan ook niet in waarom andere mensen het zo irritant vinden. Natuurlijk moet je een beetje opletten waar je hem parkeert maar dat moet met een gewone fiets of scooter ook vind ik.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  woensdag 13 april 2011 @ 09:17:43 #44
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_95431699
Het lijkt mij dat het parkeren met beide methodes (bakfiets/fietskar) meer moeite kost vanwege de grootte? Hebben jullie daar ook problemen mee of gaat dat altijd prima?

Dat is het enige wat mij tegenhoudt namelijk, omdat ik juist zoiets wil aanschaffen om naar de winkels te gaan. Ik heb geen zin om iedereen in de weg te staan.
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
  woensdag 13 april 2011 @ 09:21:51 #45
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_95431808
Wat ik vaak doe als ik mijn fiets met fietskar parkeer is dat ik hem dan loskoppel en hem naast mijn fiets neerzet. Dan kan ik ook de kar met een slot aan mijn fiets vastmaken, anders kan hij heel gemakkelijk gejat worden natuurlijk. Maar als je fiets en kar naast elkaar neerzet, neem je inderdaad zo 4 of 5 plekken in beslag bij een fietsenstalling. In de stad meestal niet echt haalbaar dus.
pi_95431910
Ik neem mijn fietskar (heb ik sinds 2 weken) nu ook mee de supermarkt in. Hij past precies door het poortje heen, is wel vrij groot in de supermarkt, maar voor mij wel zo handig. De boodschappen stop ik er gewoon in en ik hoop met afrekenen dat ze 2 kassa's open hebben, die niet naast elkaar staan ;)
Vorige week ook meegenomen de dierentuin in, ook ideaal als bepakkingsvoertuig ;)

Ik ben erg blij met de fietskar, een bakfiets ga ik nooit de parkeerkelder op mijn werk in krijgen, de fietskar wel. Ook vind ik een bakfiets persoonlijk niet een optie, de fietskar ligt mij meer. Grappige is dat mijn dochter nu juist op de fiets wil zitten ipv in de kar naast haar broertje. Ze mag zelf kiezen wat ze wil (fiets of kar) maar de fiets vind ze gezelliger geloof ik.
pi_95449612
Zo'n fiets als Snoopy heb ik ook op het oog. Ik heb inderdaad ook wel een 'baby mee' voor de MaxiCosi achterop de fiets, maar het lastige is dat ik dan niet even boodschappen kan doen.
Bovendien kan ik mijn fiets dan niet op het standaard zetten (misschien kan ik die vervangen?)

Fietsstoeltje kan mijn jochie nog niet in (nog te veel een wiebelhoofd).
In een draagdoek op een fiets vind ik onverantwoord: als ik dan een smak maak, lig ik bovenop mijn kind. En daar schijnen kindjes stuk van te gaan.

Een fietskar/bakfiets biedt mij wel de mogelijkheid om kind èn boodschappen mee te nemen. Ik vind een bakfiets wat steviger dan een fietskar en heb het idee dat die ook beter gezien wordt dan een fietskar. Op mijn werk kan ik allebei wel kwijt dus dat zal het probleem niet zijn.

Tja, fietsschuurtje weet ik nog niet (want we zijn ook druk op zoek naar een ander (huur)huis - ander topic ;) )

Jesse_ Waarom is een bakfiets irritant? (Behalve dan de asociaal geparkeerde bakfiets)

Tja, misschien ben ik wel wat te veel hypegevoelig ;) Het is waarschijnlijk (hopelijk) nog maar een kwestie van 3-4 maanden voordat hij in een fietsstoeltje kan.
pi_95450500
Fee-nix, fietsen met een kind in een draagdoek of in de BB is echt heel onveilig.

Belly 76, als je nou gewoon een dubbele standaard op je fiets laat zetten, dan de baby-mee gebruikt en voor in de winkel een draagdoek pakt, dan is het probleem ook opgelost, toch?
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  Moderator woensdag 13 april 2011 @ 17:18:37 #49
5428 crew  miss_sly
pi_95450825
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 17:11 schreef mefke79 het volgende:
Fee-nix, fietsen met een kind in een draagdoek of in de BB is echt heel onveilig.

Belly 76, als je nou gewoon een dubbele standaard op je fiets laat zetten, dan de baby-mee gebruikt en voor in de winkel een draagdoek pakt, dan is het probleem ook opgelost, toch?
Eventueel fietstassen of een rek/drager voorop monteren om de boodschappen in te vervoeren.

Maar then again: als je een bakfiets leuk vindt, er ruimte voor hebt, het je handig lijkt en je kunt het je veroorloven, moet je dat vooral doen, natuurlijk :)

Ik heb zelf maar 1 kind en er zal er geen bijkomen, dus een bakfiets is hier overbodig. En zowel mijn dochter als ik vinden het heel gezellig dat ze bij me voorop in het stoeltje zit O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 13 april 2011 @ 17:32:26 #50
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_95451342
Mijn fiets is besteld! Dinsdag kan ik 'm ophalen! *O*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
A grand adventure has begun.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')