gianni61 | woensdag 6 april 2011 @ 12:04 |
Ik ben op zoek naar tips voor een nieuwe koekenpan of hapjespan. Ik woon sinds een half jaar alleen. Bij mijn verhuizing heb ik veel tegelijk gekocht waardoor veel dingen low-budget ingekocht zijn. zoals een 28cm hapjespan van de lidl voor 8 euro en een 20cm koekenpannetje van cranenbroek voor 3 euro. Zoals verwacht hebben beide geen echt lange levensduur en ben dus nu op zoek naar vervanging. Ik kook graag en wil dan ook een beetje goed materiaal maar niet voor 100euro per pan. Heeft iemand tips voor leuke aanbiedingen, goede goedkope merken of in het algemeen dingen waar ik op moet letten? en wat voor pan moet ik kiezen? telfon anti aanbak, keramische/thermolon laag, rvs, gietijzer.. | |
Lienekien | woensdag 6 april 2011 @ 12:10 |
Ik ga meestal voor de Tefal. De levensduur wordt trouwens nogal verkort als je met te scherpe spatels en zo in de anti-aanbakpan gaat. En de vaatwasmachine is ook geen goed idee. | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 12:11 |
Nooit teflon vanwege de anti-aanbakmeuk, vieze giftige drek. Niet gezond voor jezelf, kinderen en huisdieren. Neem 'n scanpan. | |
gianni61 | woensdag 6 april 2011 @ 12:18 |
Misschien kan ik er nog bij vertellen: ik kook op gas, heb geen afwasmachine en ben altijd wel redelijk voorzichtig met snijden/schrapen in de pan verder heb ik alleen ervaring met tefal/teflon pannen en 1 dikke gietijzeren pan (bij mijn ouders). die gietijzeren pan werkte heel mooi, maar weet nog dat die rete duur was. | |
Lienekien | woensdag 6 april 2011 @ 12:24 |
Tja, ik heb ook heel wat antiaanbakpannen versleten tot nu toe. Ik heb er niet zo'n moeite mee om ze om de paar jaar te vervangen. Ik denk dan altijd: je zal maar zo'n heule dure pan kopen en hij bevalt niet. Enige uitzondering is een Creuset van krap 200 euro. Maar die gaat een levenlang mee. | |
Mark_Boelen | woensdag 6 april 2011 @ 12:25 |
Misschien is kijken naar een koekenpan van de aldi? Gekocht toen ik uit huis ging, en nu al drie jaar lang ontzettend veel plezier van! http://www.aldi.nl/OFFER_NL_MI/OFFER_43/OFF12.SHTML Ik bak er pannenkoeken in zonder maar één druppel vet ![]() | |
Mickey_Blue_Eyes | woensdag 6 april 2011 @ 12:26 |
Indien je geen fan bent van de traditionele anti aanbaklagen kijk eens naar een keramische laag. Heb zelf een aantal pannen van Bialetti met zo'n coating en ze bevallen prima! Prijzen vanaf een eurotje of 20 dacht ik. | |
gianni61 | woensdag 6 april 2011 @ 12:31 |
Die actie is helaas niet meer. Momenteel hebben ze wel een setje van 2 pannen in de aanbieding waar ik naar wilde kijken. nadeel hiervan is dat de grote 24cm is en ik een deksel heb van 28 die bialetti ziet er wel interessant uit. ik was ook al aan het kijken naar de BK balans+ koekenpan. volgens mij is dit ongeveer vergelijkbaar he? | |
Mickey_Blue_Eyes | woensdag 6 april 2011 @ 12:35 |
Die zijn inderdaad vergelijkbaar. Groot voordeel van de Bialetti pannen is het siliconen handvat, hierdoor kunnen ze ook in de oven. | |
Lienekien | woensdag 6 april 2011 @ 12:35 |
Ziet er wel goed uit, die BK Balans. Zou wel benieuwd zijn hoe lang die laag goed blijft. | |
Mark_Boelen | woensdag 6 april 2011 @ 12:37 |
Actie is op dit moment inderdaad niet bij de aldi, komen wel met enige regelmaat weer voorbij..... Die bk ziet er ook wel erg fijn uit inderdaad! | |
XL | woensdag 6 april 2011 @ 12:41 |
Ik vind pannen van de hema niet slecht! Minimaal niveau Tefal, maar veel voordeliger. | |
Mark_Boelen | woensdag 6 april 2011 @ 12:46 |
Sponsor de hema inderdaad maar even, ik lees net dat het niet zo goed met ze gaat ![]() http://www.retailnews.nl/(...)mail&utm_campaign=RN | |
golfer | woensdag 6 april 2011 @ 13:36 |
Je hebt je alu-hoedje opgezet en gelooft ook nog in UFO's? | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 17:23 |
Ah, ik verwachtte 'm al. Nee ik ben serieus. | |
Helly | woensdag 6 april 2011 @ 18:08 |
Vandaar ook de post van golfer natuurlijk ![]() | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 19:17 |
Ik ben bloedserieus. Ik snap niet waarom mensen nog pannen willen hebben met een anti aanbaklaag terwijl ruimschoots bewezen is dat 't gevaren oplevert voor de gezondheid. Blijkbaar is 't nog geen common sense ofzo. | |
XL | woensdag 6 april 2011 @ 20:11 |
Kom eens met een bron dan | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 20:19 |
Prima, http://www.trouw.nl/tr/nl(...)streden-teflon.dhtml http://www.washingtonpost(...)AR2006012502041.html http://www.thecanaryrepor(...)rom-teflon-chemical/ Ik kan nog wel uren doorgaan eigenlijk. | |
Hyperdude | woensdag 6 april 2011 @ 20:20 |
PTFE is alleen maar schadelijk als je de pannen droog stookt tot minimaal 360 graden. Schraapsel/slijtage resten zijn inert in je lichaam en worden onveranderd uitgescheiden. http://www.bfr.bund.de/cm(...)haftbeschichtung.pdf =Duitse RIVM Dit is ook wel een aardig overzicht: http://en.wikipedia.org/wiki/Polytetrafluoroethylene on-topic: 365 serie van IKEA is ook best aardig voor het geld. | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 20:24 |
En asbest was ook veilig. Waar 't op neer komt, je moet 't zelf weten of je überhaupt nog een pan met een 'n chemische anti aanbaklaag wil die schadelijke consequenties kan hebben. | |
golfer | woensdag 6 april 2011 @ 20:29 |
Het is niet ruimschoots bewezen. Het zijn voornamelijk aangedikte fabels. En ik weet niet hoe vaak jij jouw pan verwarmt tot meer dan 250 of zelfs 360 graden, maar een normale gebruiker van teflonpannen zal dat nooit doen. Over common sense gesproken. ![]() | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 20:31 |
Oja, ik heb vogels ![]() | |
Hyperdude | woensdag 6 april 2011 @ 20:31 |
Water is ook giftig. ![]() http://chemistry.about.com/cs/5/f/blwaterintox.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication | |
PICHT | woensdag 6 april 2011 @ 20:33 |
Nu zit je gewoon grappig te doen. Komop man, alles is schadelijk in bepaalde hoeveelheden, dat snap ik ook wel. Ik probeer niemand te overtuigen, ik probeer iemand een keuze te laten maken en na te laten denken. | |
Lienekien | donderdag 7 april 2011 @ 08:57 |
In de eerste twee bronnen die je aanhaalt lees ik in ieder geval niet dat gewoon gebruik van dit soort pannen ontraden wordt. | |
Jagärtrut | donderdag 7 april 2011 @ 09:06 |
Ik vind de ikea 365 serie erg ideaal! | |
Mula | donderdag 7 april 2011 @ 09:14 |
Voor normale pannen vind ik de Ikea 365+-serie erg fijn. Alleen niet voor koekenpannen. Bij mij liet de anti-aanbaklaag erg snel los rond het handvat. Ik heb allerlei pannen geprobeerd en kom uiteindelijk altijd weer uit op Tefal. Ik kan eieren bakken zonder olie/vet eronder en ze gaan bij normaal gebruik erg lang mee. | |
gianni61 | donderdag 7 april 2011 @ 10:51 |
het hele telfon verhaal is mij bekend, maar ik hecht hier niet zo veel waarde aan. ik werk in de staalbouw en naast een chemie concern. er komen dus wel genoeg ongewenste stoffen mijn lichaam binnen. ga die discussie dus aub ergens anders voeren. ik wil gewoon een beetje kokerellen in een fijne pan | |
Fixers | vrijdag 8 april 2011 @ 19:29 |
Je weet wat die denen in hun pannen smeren? Volgens mij niet, want 't is een doodordinaire ptfebasis. Scanpan is vreselijk overpriced. Voor dat geld kan je een paar prima rvs pannenkrijgen. @ TS wil je budget koop wat plaatstalen pannen van De Buyer bijvoorbeeld (das de bekendste). En leer ermee koken. Die dingen kosten geen drol en gaan je leven lang mee. Vindt je het onderhoud van plaatstaal te moeilijk, dan moet je dieper in de buidel tasten en gewoon goed meerlaags rvs kopen of ge-emailleerd gietijzer (Le Creuset bijvoorbeeld) idd 100 of meer per pan, hoef je ook nooit meer te vervangen. Oh en de rechte sauteuse (hapjespan) uit de 365 serie van ikea, die zonder anti-aanbakspul. Das voo 20 of 30 euro een prima dingetjes. |