| Inlognaam | maandag 4 april 2011 @ 19:12 |
| Nu ben ik niet zo'n sterrenkok, maar af en toe moet ik er toch aan geloven en moet en zal ik een gezonde maaltijd in elkaar flansen en zal ik dus gebruim moeten maken van het fornuis. Probleem is alleen dat ik nu al een paar keer bijna kokend heet vet over me heen heb gehad omdat de pannen niet stabiel op het fornuis bleven staan. De bodem van de pan en/of het rooster waar ze opstaan is gewoon te glad. Zijn hier een soort anti-slip dingen voor, hoe heten die dingen en waar kan ik ze kopen? | |
| Stokstaart | maandag 4 april 2011 @ 19:13 |
| Waar kook je dan op. Halogeen of zo? | |
| Inlognaam | maandag 4 april 2011 @ 19:32 |
| Op een Bosch gasfornuis... Maar die staanders zijn gewoon te glad. Pannen verschuiven gewoon te snel | |
| zaanse-mayonaise | maandag 4 april 2011 @ 19:34 |
| Bij mij zit er iedere keer een soort van bruine koek aan, wat ik lastig eraf krijg. Hoe het er elke keer opkomt,, ik weet het niet. | |
| Lienekien | maandag 4 april 2011 @ 19:40 |
Gebeurt dat schuiven dan als je in de pan roert, of zo? | |
| loecje | maandag 4 april 2011 @ 19:57 |
| zijn het niet je pannen die te glad zijn? ik heb dat ook met 1 goedkope koekenpan. die is heel glad van de onderkant en trekt langzaam krom door het gas (gaat straks dan ook weg want kga elektrisch koken) [ Bericht 0% gewijzigd door loecje op 04-04-2011 21:10:49 ] | |
| VakantieNancy | maandag 4 april 2011 @ 21:04 |
Fout! | |
| VakantieNancy | maandag 4 april 2011 @ 21:05 |
| Waarom glijden je pannen van het fornuis, TS? Staat je boeltje scheef? Pan op het vuur zetten, gas aan, laten koken en lager zetten, waarom zouden je pannen dan wegglijden? | |
| MevrouwPuff | maandag 4 april 2011 @ 21:07 |
![]() Is zoiets niet wat je nodig hebt? | |
| loecje | maandag 4 april 2011 @ 21:08 |
wat is er fout?? | |
| golfer | maandag 4 april 2011 @ 23:58 |
| Misschien eens goede pannen met een rechte bodem kopen? | |
| MaximusTG | dinsdag 5 april 2011 @ 07:47 |
| Of waarschijnlijk; goede pannen kopen met een zwaardere bodem. | |
| Leintjeuh | dinsdag 5 april 2011 @ 08:21 |
Elektrisch koken | |
| MevrouwPuff | dinsdag 5 april 2011 @ 08:36 |
Uitleg: bij sommige gasfornuizen zijn de pannenstaanders wat te breed om stabiel te staan. Dit ijzertje leg je daartussen zodat ook kleinere pannen recht staan. 1,50 ofzo bij de HEMA. | |
| loecje | dinsdag 5 april 2011 @ 18:26 |
ik kook ook veel liever op gas. maar als er geen gas is en je maar beperkt bent in je stoppenkast. dan zit er niets anders op dan een 2pits kookplaatje. | |
| Riann | dinsdag 5 april 2011 @ 19:53 |
Wen je vanzelf aan ik kook op ceramische kookplaat. | |
| loecje | dinsdag 5 april 2011 @ 21:19 |
keramisch en inductie kan meterkast helaas niet aan. trekt teveel stroom. de enige mogelijkheid is klasiek 2pits kookplaatje... achja student. heb ook nog een contactgrill en combioven dus red me er hopelijk mee. | |
| Spanky78 | dinsdag 5 april 2011 @ 21:31 |
| Met kromgetrokken, dunne pannen krijg je dit naogal snel. Ligt het daar niet aan is het tijd voor zo'n hulpstukje... | |
| Inlognaam | dinsdag 5 april 2011 @ 22:49 |
Bijvoorbeeld, of als ik de steel per ongeluk aanstoot als ie niet gunstig uitgericht staat. | |
| Inlognaam | dinsdag 5 april 2011 @ 22:50 |
Die heb ik ... maar het is gewoon glad. | |
| LeeHarveyOswald | woensdag 6 april 2011 @ 10:23 |
Een tweepits kookplaatje zal keramisch zijn, en oa. Lidl en kijkshop hebben met enige regelmaat 1pits inductieplaatjes voor 4 of 5 tientjes. Die kan je gewoon in een normaal stopcontact prikken, en is wel een aanrader naast je tweepits keramische plaatje. | |
| loecje | woensdag 6 april 2011 @ 18:23 |
dat zou kunnen. maar de overige groepen houden ook niets over als ik dat zo bekijk. ik heb nog een contractgrill dus ik red me wel met 2 pitjes. went vanzelf wel. |