FOK!forum / Culinesse à gogo / makkelijk invriesbare dingen
Mama_Miazondag 27 maart 2011 @ 21:43
Volgende week word ik geopereerd aan mijn rechterpols, en ik kan dan dus een tijdje niet koken. Op dit moment heb ik al veel last van de polsen, en ik ben dus op zoek naar dingen die je redelijk makkelijk kan koken (niet veel snijwerk oid) en kan invriezen, zodat ik na de operatie alleen nog maar even wat op hoef te warmen.

Graag hoor ik jullie ideeën :9
Civilianzondag 27 maart 2011 @ 21:50
Dingen als macaroni enzo.. Misschien kunnen schotels van Aardappel Anders ook wel ingevroren worden :)
murpzondag 27 maart 2011 @ 21:57
stampotjes O+
rhubarbzondag 27 maart 2011 @ 21:58
Nasi
bas-beestzondag 27 maart 2011 @ 21:59
soep
golferzondag 27 maart 2011 @ 22:11
Allerlei soorten stamppotten,
Bami, nasi, pasta's, pastasauzen.
bioloogjezondag 27 maart 2011 @ 22:14
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 21:50 schreef Civilian het volgende:
Dingen als macaroni enzo.. Misschien kunnen schotels van Aardappel Anders ook wel ingevroren worden :)
Gekookte aardappels invriezen wordt echt heel ranzig...
Naamahzondag 27 maart 2011 @ 22:18
Prutjes over rijst gaan ook erg goed. Chicken tonightachtig, kipkerrie, kip tandoori, dat soort dingen. Rijst erbij koken lukt denk ik ook wel met één hand?
loecjezondag 27 maart 2011 @ 22:20
bij pasta is het makkelijker om enkel de saus in te vriezen. pasta zelf gaat klef worden.
ik weet niet hoe het is na de operatie een klein portie pasta koken met 1 hand zal wel gaan.

Lasagna
Chili con carne
ovenschotels
pastasaus (simpel tomaat of keer paddenstoelensaus voor de afwisseling)
rijstgerechten(nasi, knorr wereldgerechten)
quiche

quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 22:14 schreef bioloogje het volgende:

[..]

Gekookte aardappels invriezen wordt echt heel ranzig...
vind ik ook, maar stamppotten schijnen nog wel te gaan.

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 27-03-2011 22:28:52 ]
Naamahzondag 27 maart 2011 @ 22:21
Stamppotten gaan inderdaad hartstikke prima.
Mama_Miazondag 27 maart 2011 @ 22:33
Stamppotten lukt alleen niet omdat ik niet kan stampen :X en die premade dingen van de winkel vind ik echt niet te eten :D

pasta en rijst kan je dus beter niet invriezen, maar alleen de saus?

In principe moet een steelpannetje met een handje pasta er in nog wel lukken :)
iemand nog lekkere pastasaus recepten? Ik ben er zelf niet zo goed in, dus ik hoor het graag.

Bedankt voor het meedenken alvast ^O^
loecjezondag 27 maart 2011 @ 22:36
stampot met een mixer wil ook goed :Y
of gewoon heel grof houden

pasta en rijst uit de vriezer is denk ik persoonlijk. ken genoeg mensen die het wel doen maar ik vind het niet zo lekker.
Doedezemaarzondag 27 maart 2011 @ 22:38
Rijst kun je prima in porties invriezen en in de magnetron opwarmen. Ik kook altijd een pak rijst tegelijk en vries het dan in eenpersoonporties in.
Wraps/burrito's kun je ook gevuld invriezen, met ovenschaaltje en al.
ad0rablezondag 3 april 2011 @ 23:42
soep soep soep :D