FOK!forum / Culinesse à gogo / Hulp nodig
hemelsblauwzondag 27 maart 2011 @ 19:17
Hoi iedereen!

Ik wil vanavond eens lekker koken, want het mislukt zo vaak.

Wat ik in huis heb en wil gebruiken is:
Noodles
Champignon
Bosui
Taugé
Varkensvlees
Oestersaus
Eieren
Cashewnootjes


Wat is de volgorde van in de pan gooien en hoe lang? Ik krijg altijd kleffe bende door het ei.

En wat kan ik er nog bij kopen wat ik mis?


Dankjewel alvast!! :)
Flurryzondag 27 maart 2011 @ 19:22
Eerst een omelet maken van 1 of 2 eieren en die in reepjes snijden en dat door je eten gooien - dat voorkomt de kleffe boel :P
Koepertzondag 27 maart 2011 @ 19:22
Noodles in pan water
Eieren in klein pannetje
rest in wok/koekepan/vergelijkbaar.

Noodles t eerste op (Water koken, dan ong 10 min)
Varkensvlees ook zoiets (kleine stukjes neem k aan? anders iets langer)
Rest er gesneden en schoongemaakt er doorheen mikken, dan alles in 1 pan of 2 pannen als je de noodles zacht wil houden.
Redcoonmaandag 28 maart 2011 @ 15:43
Wees niet bang voor hoog vuur als je gaat wokken, die pan mag op het randje van smelten heet zijn, zeg maar. Dat scheelt al veel.
Flurrymaandag 28 maart 2011 @ 15:55
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 15:43 schreef Redcoon het volgende:
Wees niet bang voor hoog vuur als je gaat wokken, die pan mag op het randje van smelten heet zijn, zeg maar. Dat scheelt al veel.
Het lullige is dat er zoveel water uit dat vlees komt - dat koelt enorm af :(
golfermaandag 28 maart 2011 @ 16:31
Dag te laat. :{
Miss_Virgomaandag 28 maart 2011 @ 16:56
En is er wat lekkers uitgekomen?
hemelsblauwzondag 3 april 2011 @ 19:13
Jawel, dat met ei in een andere pan was heel handig! Maar ik proef de ei niet echt in het eten.

Heb een pot tandori saus, wat zal ik daar mee doen?
Koepertzondag 3 april 2011 @ 20:29
Daar is die ei ook niet ' sterk' genoeg voor qua smaak, of je moet er veel door mikken..

En kip of varkensvlees door tandoori saus en dan even laten intrekkenen bakken, rijst erbij... voila.
Erasmozondag 3 april 2011 @ 20:45
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 15:55 schreef Flurry het volgende:

[..]

Het lullige is dat er zoveel water uit dat vlees komt - dat koelt enorm af :(
Beter koop je fatsoenlijk vlees.
hemelsblauwmaandag 4 april 2011 @ 01:34
Oke dus vlees in een pan in stukjes, tandori saus er bij en daarna apart rijst er bij en dan klaar?
ausweissmaandag 4 april 2011 @ 02:02
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 20:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter koop je fatsoenlijk vlees.
_O_

En niet gelijk uit de koelkast,in de pan mikken.
Isabeaumaandag 4 april 2011 @ 05:48
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 01:34 schreef hemelsblauw het volgende:
Oke dus vlees in een pan in stukjes, tandori saus er bij en daarna apart rijst er bij en dan klaar?
Ik hoop niet dat je je al een week afvraagt wat je van die ingrediënten moet maken O-)
Erasmomaandag 4 april 2011 @ 12:25
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 01:34 schreef hemelsblauw het volgende:
Oke dus vlees in een pan in stukjes, tandori saus er bij en daarna apart rijst er bij en dan klaar?
Vlees een dag marineren in de saus en de rijst al wel voorkoken.
Flurrymaandag 4 april 2011 @ 13:06
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 20:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter koop je fatsoenlijk vlees.
Ik heb het over de varkensreepjes van TS :P
Weltschmerzmaandag 4 april 2011 @ 15:39
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 20:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter koop je fatsoenlijk vlees.
We hebben tenminste iemand die naar de temperatuur kijkt ipv naar hoe hoog het gas staat.