abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94682516
Hoi iedereen!

Ik wil vanavond eens lekker koken, want het mislukt zo vaak.

Wat ik in huis heb en wil gebruiken is:
Noodles
Champignon
Bosui
Taugé
Varkensvlees
Oestersaus
Eieren
Cashewnootjes


Wat is de volgorde van in de pan gooien en hoe lang? Ik krijg altijd kleffe bende door het ei.

En wat kan ik er nog bij kopen wat ik mis?


Dankjewel alvast!! :)
  zondag 27 maart 2011 @ 19:22:01 #2
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_94682694
Eerst een omelet maken van 1 of 2 eieren en die in reepjes snijden en dat door je eten gooien - dat voorkomt de kleffe boel :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  zondag 27 maart 2011 @ 19:22:59 #3
112790 Koepert
Parttime Nutcase
pi_94682729
Noodles in pan water
Eieren in klein pannetje
rest in wok/koekepan/vergelijkbaar.

Noodles t eerste op (Water koken, dan ong 10 min)
Varkensvlees ook zoiets (kleine stukjes neem k aan? anders iets langer)
Rest er gesneden en schoongemaakt er doorheen mikken, dan alles in 1 pan of 2 pannen als je de noodles zacht wil houden.
It starts with a shiver, an itch, a slow boil
  maandag 28 maart 2011 @ 15:43:56 #4
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94716502
Wees niet bang voor hoog vuur als je gaat wokken, die pan mag op het randje van smelten heet zijn, zeg maar. Dat scheelt al veel.
  maandag 28 maart 2011 @ 15:55:18 #5
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_94717123
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 15:43 schreef Redcoon het volgende:
Wees niet bang voor hoog vuur als je gaat wokken, die pan mag op het randje van smelten heet zijn, zeg maar. Dat scheelt al veel.
Het lullige is dat er zoveel water uit dat vlees komt - dat koelt enorm af :(
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  maandag 28 maart 2011 @ 16:31:20 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94719044
Dag te laat. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94720327
En is er wat lekkers uitgekomen?
pi_94989048
Jawel, dat met ei in een andere pan was heel handig! Maar ik proef de ei niet echt in het eten.

Heb een pot tandori saus, wat zal ik daar mee doen?
  zondag 3 april 2011 @ 20:29:52 #9
112790 Koepert
Parttime Nutcase
pi_94992872
Daar is die ei ook niet ' sterk' genoeg voor qua smaak, of je moet er veel door mikken..

En kip of varkensvlees door tandoori saus en dan even laten intrekkenen bakken, rijst erbij... voila.
It starts with a shiver, an itch, a slow boil
  zondag 3 april 2011 @ 20:45:18 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94993872
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 15:55 schreef Flurry het volgende:

[..]

Het lullige is dat er zoveel water uit dat vlees komt - dat koelt enorm af :(
Beter koop je fatsoenlijk vlees.
pi_95009552
Oke dus vlees in een pan in stukjes, tandori saus er bij en daarna apart rijst er bij en dan klaar?
pi_95009995
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 20:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter koop je fatsoenlijk vlees.
_O_

En niet gelijk uit de koelkast,in de pan mikken.
pi_95011250
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 01:34 schreef hemelsblauw het volgende:
Oke dus vlees in een pan in stukjes, tandori saus er bij en daarna apart rijst er bij en dan klaar?
Ik hoop niet dat je je al een week afvraagt wat je van die ingrediënten moet maken O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 april 2011 @ 12:25:07 #14
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_95018216
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 01:34 schreef hemelsblauw het volgende:
Oke dus vlees in een pan in stukjes, tandori saus er bij en daarna apart rijst er bij en dan klaar?
Vlees een dag marineren in de saus en de rijst al wel voorkoken.
  maandag 4 april 2011 @ 13:06:16 #15
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_95019516
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 20:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter koop je fatsoenlijk vlees.
Ik heb het over de varkensreepjes van TS :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_95025220
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2011 20:45 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Beter koop je fatsoenlijk vlees.
We hebben tenminste iemand die naar de temperatuur kijkt ipv naar hoe hoog het gas staat.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')