abonnement Unibet Coolblue
pi_101520558
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
Dat is wel twee keer per jaar. In maart was er ook een restaurantweek.
  zaterdag 3 september 2011 @ 14:24:20 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101525031
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101525443
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
  zaterdag 3 september 2011 @ 14:47:45 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101525479
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:45 schreef LieLie het volgende:

[..]

Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
Klopt, ik lees verkeerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 september 2011 @ 21:12:24 #280
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_101535116
tijdens mijn bezoek aan Nederland gedurende afgeloepn maand redelijk veel buiten de deur gegeten, van een lunch met mijn tantes tot genant onbeperkt spareribs rammen en een heerlijk diner met goede vrienden bij De Drie Haringhe in Enkhuizen (website moet bijgewerkt worden).

Allemaal heel lekker en gezellig maar een avond stak er met kop en schouders bovenuit en dat was een diner met mijn broer,schoonzus, nichtje en moeder bij Meijer's in Andijk.

Omdat het alweer een week of 4 geleden is kan ik niet helemaal meer voor de geest halen wat iedereen gegeten en gedronken heeft dus ik hou het bij mijn eigen maaltijd.

We werden verwelkomt door een jonge maar uiterst bekwame bediening die heel goed door hadden wat er van het bediend personeel in een restaurant van dit kaliber verwacht wordt, chapeau..

met een heerlijk glas mousserende roze en een klein apperatiefje werden we op ons gemak gesteld.

voorgerecht: Peking eend, flensjes, bosui, teriyaki en mango..., dit waren kleine stukjes boterzachte pekingeend op een flinterdun klein flensje (zo groot als een rijksdaalder) met een compote van mango.

tussengerecht: Gekaremeliseerd buikspek, aardappel mousseline, en gebakken kreeft.
De buikspek smolt werkelijk in je mond...kortom fantastisch

hooofdgerecht: Geroosterde kalfsribeye, tarte tatain van sjalotten en eendenleverjus.
ik kan het na 4 weken moeilijk meer beschrijven maar kan jullie wel oprecht vertellen dat het heerlijk was...

nagerecht: een compote van bosvruchten met daarbij roomijs en bosvruchten.

Wijn: Chateau La Clare Cru Bourgeois 2002 Medoc uit Frankrijk

Dit restaurant is mijn inziens een van de opkomende toprestaurants in (zeker) Noord-Holland en misschien nog wel daar buiten en zoals bij elk goed restaurant is het menu moeilijk te beschrijven omdat de smaak zo heerlijk verfijnt is.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

kosten: voor 5 personen zo rond de 450 euro
Wil je herlijk culinair verwend worden, heb je de tijd om het dorpje Andijk te zoeken en mocht je portemonnee het toelaten dan is dit restaurant meer dan het omrijden waard
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 4 september 2011 @ 20:10:00 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101564987

Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.


Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.


Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
pi_101567494
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.

[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.

[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
pi_101574483
Waar? Puur Mercure in Tilburg
Wanneer? 23-8, met mijn ouders en broertje

Wat at je?
Salade met gegrilde gamba s, zongedroogde tomaatjes, wakame, mango en basilicumdressing

De kleine versie heb ik als voorgerecht genomen. Van genoten. Het was een flinke portie als voorgerecht, maar omdat we zo lang gewacht hadden voor we iets kregen vond ik dat helemaal niet erg. Veel verschillende soorten smaken bij elkaar en dat beviel me wel.

Ook op de foto het voorgerecht van mijn vader:
Dun gesneden rundercarpaccio van de zijlende met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rucola en truffelmayonaise

Is hem goed bevallen. De grote portie verraste ons. Het zag er goed uit. Ik kreeg ook honger van zijn voorgerecht.

Gepocheerd tongrolletje met zalm, daarbij gegrilde gamba’s en kreeftensaus

De kreeftensaus gaf het veel smaak en daar was ik wel blij mee, want de tongrolletjes met zalm waren een beetje duf qua smaak. Te weinig kruiden naar mijn zin. De gegrilde gamba’s hadden juist weer wel smaak. Misschien hadden ze het beter gamba’s in kreeftensaus met tong/zalmrolletjes kunnen noemen. Mijn vader en ik hadden bij ons hoofdgerecht friet besteld, maar we kregen aardappel. Zonder problemen kregen we alsnog de friet. Die stonden niet op de rekening uiteraard. De groenten en friet waren prima.

Ook op de foto het hoofdgerecht van mijn moeder:
Penne-pastasalade met gerookte kip, salami, sjalotje, rauwkost en rucolasla

Het ziet er kleiner uit op de foto. Mijn moeder dacht dat ze dit niet op kon en ze bleek gelijk te hebben. Wel was het lekker, zei ze.

Proeverijtje “high tea” van diverse zoetigheden

Thee nog los te bestellen. Dat is niet erg voor deze prijs. En de thee was erg lekker trouwens, een combi honing en vruchten had ik gekozen. In het glas een frambozenmilkshake, die lekker was. Ik zou er nog wel een glaasje van lusten, maar bijzonder was het niet. Als het uit een pak was gekomen, had ik het ook geloofd. Bros kokoskoekje, die was denk ik wel zelf gemaakt. Lekker op smaak en niet te zwaar, maar juist luchtig. Chocolade lollie. Smaakte ook zelfgemaakt. Niet helemaal mijn type choco. Mijn type choco is die van Malthesers, daar zou ik het hele schap van achter elkaar leeg kunnen eten. Witte choco met cornflakes. Lekker, maar ik blijf het zonde vinden dat het dan zo in je hand smelt. Brownie was niet de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

Impressie?
Bij binnenkomst kregen we een mooie tafel aan het raam. Een mooie plek waar we goed naar het plein konden kijken. Omdat het warm was, was het prettig dat ze de pui open hadden gemaakt. Wat een dik minpunt was, is dat ze ons wel heel lang hebben laten wachten op het voorgerecht. Nadat we onze drankjes kregen heeft dat nog 45 min. geduurt. Als je voor vroeg reserveert vind ik dat geen ramp, maar onze buikjes begonnen te rammelen. Omdat de ober merkte dat het te lang duurde voelde ook hij zich genoodzaakt nogmaals te vragen of we wat wilden drinken. De rest van de gerechten gingen niet veel sneller, maar gelukkig had ik daarvoor een goed voorgerecht gekozen. Ik kon er even tegen. De bediening was wel netjes, maar het gaf me geen bijzonder gastvrij gevoel.

Kosten?
Met drankjes als wijn, bier en frisdrank waren we met vieren geloof ik ongeveer 160 euro kwijt. Maar dat weet ik niet zeker meer.

Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
  zondag 4 september 2011 @ 23:02:26 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101575506
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:55 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
Nee.
  zondag 4 september 2011 @ 23:03:01 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101575540
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 22:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
.

Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101575637
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 23:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
Een voldoende is voor mij een 6. Dus een 6-.
pi_101611215
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald :9
Cijfer? 8

Foto's hier
pi_101611644
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 21:56 schreef celc1us het volgende:
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald :9
Cijfer? 8

Foto's hier
Ziet er heerlijk uit!
  maandag 5 september 2011 @ 22:30:55 #289
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_101613565
Hap Snap
zzzzz
  maandag 5 september 2011 @ 22:36:40 #290
62913 Blik
The one and Only!
pi_101613952
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
  maandag 5 september 2011 @ 22:37:27 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101614009
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
Ben benieuwd naar je verslag (met foto's?).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 september 2011 @ 17:56:04 #292
191858 Arnevld
Omdat het kan
pi_101716207
Aanrader Restaurant Itami is Japans restaurant.
Zeer lekkere sushi die van de verste en duurste vis komt van Smit vis.
Het is prijzig maar zeker je geld waard.

Bevind zich op de kop van zuid (schuin tegenover luxor)
Eindbaas jongeh!
  donderdag 8 september 2011 @ 21:32:39 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101726710
Met een kortingskaart voor een dag onbeperkt treinen dus naar Maastricht getogen voor o.a. een lunch bij het met 1 Michelinster onderscheiden Restaurant Toine Hermsen.

Het is vrij onopvallend gevestigd in een fraai pand om de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.:


Inrichting is rustig met zalmkleurige/terracotta-achtige kleuren. Uiteraard wordt je in zo'n sterrentent met alle egards ontvangen. Opvallend was dat wij zeker niet de enige bejaarden waren:
.

We kozen voor het 3-gangenlunchmenu, aangevuld met een extra tussengerecht.

Allereerst kwam er een 1e amuse op tafel, bestaande uit wat fingerfood:

van links naar rechts: bavarois van kalfszwezerik, rilette van ham gevuld met een tapenade, een bonbom van zalm met komkommergelei en een cakeje van olijf.

De 2e amuse was een coctailglas gevuld met gambas, hollandse garnalen, meloen en wat bleekselderij met een schuim van calvados en kokos:


Daarna volgde het voorgerecht. Tartaar van Hollands weiderund met kwarteleitjes, een frisse vinaigrette met wat olijfolie en een tuille van parmezaanse kaas:


Als tussengerecht kregen wij een stukje zeetongfilet met een kreeftensaus op een bedje van groene kool en vergezeld door groene asperges en fijngesneden haricot verts:

Het enige hele kleine minpunt van de lunch: we vonden de kreeftensaus wat te dun en vloeibaar, hadden die graag wat romiger gezien.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de huid gebakken stuk snoekbaarsfilet met een sabayon van Limburgse mosterd en 'grootmoeders groentes' (snijboontjes, paddenstoeltjes, spekjes en wortel):


We konden hierna kiezen voor een dessert, bestaande uit een zelfgemaakte chocoladetaart of koffie/thee met friandises. Wij besloten voor het laatste gaan.
Voor mevrouw de (munt)thee met friandises:


en voor mij de espresso met friandises:


We dronken er elk 3 glazen Portugese Chardonnay en een fles plat water bij.

Na ruim 2 uur tafelen was deze heerlijke lunch voorbij.
De totale schade voor 2 personen bedroeg 141 euro.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs-kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101727022
Mooie review Golfer...
pi_101727024
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.

[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.

[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Daar wilde ik al een tijdje eten. Staat nu met stip bovenaan het lijstje om naartoe te gaan.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_101727075
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen ;)
pi_101727346
Fijn dat het zo leuk was Bluezz & golfer!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 8 september 2011 @ 21:42:20 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101727408
Goed eten en drinken voor een goede prijs!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101727557
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:37 schreef LieLie het volgende:
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen ;)
Door de plens kreeftenjus :Y Maar het was echt superlekker :9 :9
pi_101727613
oooh wat ziet dat er allemaal verrukkelijk uit!! heerlijk! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')