abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 25 mei 2011 @ 10:43:57 #301
183415 Waldheini
auw banaan!
pi_97285627
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 20:26 schreef gateway het volgende:
Ik weer eens hier.

Zit nu inofficieel al een 1,5 jaar bij mijn vriendin in Duitsland, en woon in NL officieel... Maar nu er langzaam een andere auto moet komen (heb er 1 op het oog, en moet eigenlijk binnen 1,5 dag beslissen) zal ik waarschijnlijk dan ook me hier in moeten schrijven, want anders mag ik in die auto niet in NL rijden....

Maar wat moet ik dan allemaal regelen? kijk, bij de gemeente uitschrijven en hier weer inschrijven, dat snap ik.... Maar verder, ook belastingtechnisch enzo? Hoe hebben jullie dat geregeld? Zelf uitgezocht? of zijn daar bedrijfjes ofzo voor? Wie kan me daar een beetje wegwijs maken??
Zolang je in Nederland blijft werken verandert er vrij weinig. Wat je moet doen: uitschrijven NL, inschrijven bij de Duitse gemeente. Tip: als je pas/ID kaart binnenkort verloopt, zou ik deze in NL nog verlengen.
Verder moet je even je zorgverzekering opbellen en vertellen dat je gaat verhuizen en graag het E106 formulier wilt hebben. Zoek in DLD een Krankenkasse uit, en schrijf je mbv dat formulier in.

Wat je na je inschrijving nog kan verwachten:
- Brief van de NLse belastingdienst waarin ze vragen om het M-formulier in te vullen
- Brief van de Duitse belastingdienst met je Duits Steuernummer. Ik hoefde verder niks te doen.
- Brief van de gemeente waar je gaat wonen, waarin ze vragen om arbeidscontract en eventueel loonstroken op te sturen tbv je Freizügigkeitsbescheinigung . Mijn inziens niet meer dan een formaliteit.

Geef straks ook aan het pensioenfonds door dat je verhuisd bent. Ik leefde in de veronderstelling dat het wel via mijn werkgever geregeld zou worden, maar blijkbaar was ik voor mijn pensioenfonds onvindbaar.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')