RGS18 | dinsdag 22 maart 2011 @ 19:29 |
Hier bij mij thuis zeiken ze nu al een tijd over dat er eens een keer kreeft gemaakt moet worden. Afijn.. Maar weet iemand waar je die dingen koopt en voor wat voor prijs die beesten gemiddeld weggaan? | |
Joran-Joran | dinsdag 22 maart 2011 @ 19:32 |
http://www.versvisje.nl/17-levende-kreeft.html | |
Stokstaart | dinsdag 22 maart 2011 @ 19:33 |
Ligt er aan wat je wilt.Goede (zee)kreeft is duur. | |
Joe-Momma | dinsdag 22 maart 2011 @ 20:51 |
Gaat vaak per gewicht. Ik weet dat ze in den haag bij het markthof. Bij 1 van die chinese toko's levende kreeften verkopen. Prijs weet ik niet omdat het dus per gewicht gaat. Verser kan je ze niet krijgen lijkt mij. | |
golfer | dinsdag 22 maart 2011 @ 21:28 |
Als verse Oosterscheldekreeft wilt hebben zal je nog even moeten wachten. Het seizoen daarvoor begint op 31 maart a.s. Zijn wel een stuk duurder dan die Canadese importskreeften. | |
Spanky78 | dinsdag 22 maart 2011 @ 21:29 |
Verse oosterscheldekreeft kost afhankelijk van waar je het koopt tussen de 25 en 40 euro per kilo.. Ik heb het wel eens goedkoper gezien bij een toko waar ze het als bijvangst verkochten.. Canadese kreeft is stukken goedkoper, maar ook minder lekker. | |
Xlarge | woensdag 23 maart 2011 @ 11:10 |
Ik heb wel eens ingevroren kreeft bij de Lidl gezien. Meestal rond de feestdagen, en pasenkomt eraan. De kwaliteit zal wellicht minder zijn, maar misschien toch goed om te proberen. | |
RobinOok | woensdag 23 maart 2011 @ 12:08 |
Ik heb die kreeft van de Lidl eens geprobeerd en nah, dat kan toch echt absoluut niet op tegen verse kreeft. Ik verwerkte het in een pastagerecht en dat was nog wel te doen, maar beetje fishy was het wel. En uiteindelijk ook niet echt goedkoop of zo, dus per saldo het geld niet waard, vind ik. Dan liever ietsiepietsie meer en een levende kreeft kopen. | |
golfer | woensdag 23 maart 2011 @ 12:19 |
Die Lidl-Canadese kreeften heb ik ook een keer gehad. Niet echt veel vlees aan en kwalitatief inderdaad een stuk minder dan verse. Het is bijna 31 maart dus daarna zijn er weer verse te krijgen. | |
Spanky78 | woensdag 23 maart 2011 @ 20:09 |
Als je een goede visafslag kent kun je daar bijvangst kreeften krijgen voor weinig, soms leven ze nog. Noordzee of oosterscheldekreeft voor 20 euro per kilo. En dat is echt niet te vergelijken met die kapotgekookte canadese kreeft ![]() | |
RGS18 | donderdag 24 maart 2011 @ 16:04 |
Nou ik heb dit keer die kreeften van Joran-Joran's linkje besteld. Ze zijn veilig aangekomen. Zijn mooi, groot en erg levendig. Helaas zijn het, inderaaad zoals vermeld staat, Canadese kreeften. Maar volgende week zie ik wel wat ik krijgen kan. Ik ken hier in Amsterdam geen toko's waar ik bijvangstkreeften kan kopen, helaas. Maargoed; ik ga zo de kreeften klaarmaken, dus ik ben benieuwd. | |
golfer | donderdag 24 maart 2011 @ 16:14 |
Succes ermee en eet smakelijk. ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 25 maart 2011 @ 21:12 |
Verse canadese kreeft kan echt wel lekker zijn, oosterscheldekreeft is nóg lekkerder ![]() | |
ck2000 | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:11 |
De Hanos of Makro verkoopt levende kreeften. | |
Erasmo | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:26 |
Weet iemand nog goede adresjes voor als de Zeeuwse kreeften er straks weer zijn? | |
Mishu | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:29 |
Moet je ze dan levend dood maken? Lijkt me niet leuk om te doen. | |
Erasmo | zaterdag 26 maart 2011 @ 23:31 |
Lijkt me nogal logisch dat ze nog leven als je ze dood maakt ![]() Gewoon in een pan met kokend water flikkeren, dan zijn ze op slag dood. | |
technofreak86 | zondag 27 maart 2011 @ 06:44 |
Je kunt natuurlijk iemand betalen om dit vuile werk voor je te doen om zo een (hypocriet, maar voor het gevoel) schoon geweten te houden. Deze huurlingen staan over het algemeen bekend onder de naam "slager", of in het geval van kreeft "visboer". | |
Pietverdriet | zondag 27 maart 2011 @ 09:36 |
Alles wat geslacht wordt, wordt levend dood gemaakt. | |
golfer | zondag 27 maart 2011 @ 12:16 |
Of eerst een scherp mes in het kuiltje van de kop zetten en doorhalen. | |
Pietverdriet | zondag 27 maart 2011 @ 12:23 |
De vraag is of de kreeft dan sneller dood is. Je kan ze beter even in de vriezer zetten om te verdoven en het kokende water in. | |
Mirjam | zondag 27 maart 2011 @ 12:29 |
25 euro per kilo ![]() ik was er toevallig van de week |