FOK!forum / Culinesse à gogo / Kreeften
RGS18dinsdag 22 maart 2011 @ 19:29
Hier bij mij thuis zeiken ze nu al een tijd over dat er eens een keer kreeft gemaakt moet worden.

Afijn.. Maar weet iemand waar je die dingen koopt en voor wat voor prijs die beesten gemiddeld weggaan?
Joran-Jorandinsdag 22 maart 2011 @ 19:32
http://www.versvisje.nl/17-levende-kreeft.html
Stokstaartdinsdag 22 maart 2011 @ 19:33
Ligt er aan wat je wilt.Goede (zee)kreeft is duur.
Joe-Mommadinsdag 22 maart 2011 @ 20:51
Gaat vaak per gewicht. Ik weet dat ze in den haag bij het markthof. Bij 1 van die chinese toko's levende kreeften verkopen. Prijs weet ik niet omdat het dus per gewicht gaat. Verser kan je ze niet krijgen lijkt mij.
golferdinsdag 22 maart 2011 @ 21:28
Als verse Oosterscheldekreeft wilt hebben zal je nog even moeten wachten. Het seizoen daarvoor begint op 31 maart a.s.
Zijn wel een stuk duurder dan die Canadese importskreeften.
Spanky78dinsdag 22 maart 2011 @ 21:29
Verse oosterscheldekreeft kost afhankelijk van waar je het koopt tussen de 25 en 40 euro per kilo.. Ik heb het wel eens goedkoper gezien bij een toko waar ze het als bijvangst verkochten..

Canadese kreeft is stukken goedkoper, maar ook minder lekker.
Xlargewoensdag 23 maart 2011 @ 11:10
Ik heb wel eens ingevroren kreeft bij de Lidl gezien.
Meestal rond de feestdagen, en pasenkomt eraan.
De kwaliteit zal wellicht minder zijn, maar misschien toch goed om te proberen.
RobinOokwoensdag 23 maart 2011 @ 12:08
Ik heb die kreeft van de Lidl eens geprobeerd en nah, dat kan toch echt absoluut niet op tegen verse kreeft. Ik verwerkte het in een pastagerecht en dat was nog wel te doen, maar beetje fishy was het wel. En uiteindelijk ook niet echt goedkoop of zo, dus per saldo het geld niet waard, vind ik. Dan liever ietsiepietsie meer en een levende kreeft kopen.
golferwoensdag 23 maart 2011 @ 12:19
Die Lidl-Canadese kreeften heb ik ook een keer gehad. Niet echt veel vlees aan en kwalitatief inderdaad een stuk minder dan verse.
Het is bijna 31 maart dus daarna zijn er weer verse te krijgen.
Spanky78woensdag 23 maart 2011 @ 20:09
Als je een goede visafslag kent kun je daar bijvangst kreeften krijgen voor weinig, soms leven ze nog. Noordzee of oosterscheldekreeft voor 20 euro per kilo. En dat is echt niet te vergelijken met die kapotgekookte canadese kreeft :)
RGS18donderdag 24 maart 2011 @ 16:04
Nou ik heb dit keer die kreeften van Joran-Joran's linkje besteld.

Ze zijn veilig aangekomen. Zijn mooi, groot en erg levendig. Helaas zijn het, inderaaad zoals vermeld staat, Canadese kreeften. Maar volgende week zie ik wel wat ik krijgen kan. Ik ken hier in Amsterdam geen toko's waar ik bijvangstkreeften kan kopen, helaas.

Maargoed; ik ga zo de kreeften klaarmaken, dus ik ben benieuwd.
golferdonderdag 24 maart 2011 @ 16:14
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 16:04 schreef RGS18 het volgende:
Nou ik heb dit keer die kreeften van Joran-Joran's linkje besteld.

Ze zijn veilig aangekomen. Zijn mooi, groot en erg levendig. Helaas zijn het, inderaaad zoals vermeld staat, Canadese kreeften. Maar volgende week zie ik wel wat ik krijgen kan. Ik ken hier in Amsterdam geen toko's waar ik bijvangstkreeften kan kopen, helaas.

Maargoed; ik ga zo de kreeften klaarmaken, dus ik ben benieuwd.
Succes ermee en eet smakelijk. ^O^
Spanky78vrijdag 25 maart 2011 @ 21:12
Verse canadese kreeft kan echt wel lekker zijn, oosterscheldekreeft is nóg lekkerder :)
ck2000zaterdag 26 maart 2011 @ 23:11
De Hanos of Makro verkoopt levende kreeften.
Erasmozaterdag 26 maart 2011 @ 23:26
Weet iemand nog goede adresjes voor als de Zeeuwse kreeften er straks weer zijn?
Mishuzaterdag 26 maart 2011 @ 23:29
Moet je ze dan levend dood maken? Lijkt me niet leuk om te doen.
Erasmozaterdag 26 maart 2011 @ 23:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:29 schreef Mishu het volgende:
Moet je ze dan levend dood maken? Lijkt me niet leuk om te doen.
Lijkt me nogal logisch dat ze nog leven als je ze dood maakt ;)

Gewoon in een pan met kokend water flikkeren, dan zijn ze op slag dood.
technofreak86zondag 27 maart 2011 @ 06:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:29 schreef Mishu het volgende:
Moet je ze dan levend dood maken? Lijkt me niet leuk om te doen.
Je kunt natuurlijk iemand betalen om dit vuile werk voor je te doen om zo een (hypocriet, maar voor het gevoel) schoon geweten te houden. Deze huurlingen staan over het algemeen bekend onder de naam "slager", of in het geval van kreeft "visboer".
Pietverdrietzondag 27 maart 2011 @ 09:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:29 schreef Mishu het volgende:
Moet je ze dan levend dood maken? Lijkt me niet leuk om te doen.
Alles wat geslacht wordt, wordt levend dood gemaakt.
golferzondag 27 maart 2011 @ 12:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:31 schreef Erasmo het volgende:

Lijkt me nogal logisch dat ze nog leven als je ze dood maakt ;)

Gewoon in een pan met kokend water flikkeren, dan zijn ze op slag dood.
Of eerst een scherp mes in het kuiltje van de kop zetten en doorhalen.
Pietverdrietzondag 27 maart 2011 @ 12:23
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 12:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Of eerst een scherp mes in het kuiltje van de kop zetten en doorhalen.
De vraag is of de kreeft dan sneller dood is.
Je kan ze beter even in de vriezer zetten om te verdoven en het kokende water in.
Mirjamzondag 27 maart 2011 @ 12:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2011 20:51 schreef Joe-Momma het volgende:
Gaat vaak per gewicht. Ik weet dat ze in den haag bij het markthof. Bij 1 van die chinese toko's levende kreeften verkopen. Prijs weet ik niet omdat het dus per gewicht gaat. Verser kan je ze niet krijgen lijkt mij.
25 euro per kilo :D
ik was er toevallig van de week