Dankquote:Op woensdag 16 maart 2011 11:46 schreef Schuifpui het volgende:
Het aanvragen van het DS-2019 duurt het langst. Ik heb dit via een exchange organisatie (CIEE) geregeld. Geloof dat je daar tot maximaal 2 maanden voor moet uittrekken, hoewel het bij mij een stuk sneller ging. Als je dat eenmaal hebt, kan je vrij snel je visum aanvragen.
Bij mij is nooit gevraagd naar een bedrag op m'n bankrekening, omdat het bij om een stage ging en de stagevergoeding voldoende was om van te leven.
Visum aanvraag neemt echt niet maanden in beslag en mocht je hoge noodzaak hebben kun je altijd nog uitwijken naar Brussel, zo is mij destijds gezegd.quote:Op zondag 20 maart 2011 13:09 schreef Marurk het volgende:
Ik ga eind 2011 naar de VS voor een stage. En ook ik moest een bewijs laten zien dat ik over genoeg financiële middelen beschik om mezelf te kunnen onderhouden. Volgens mij is het bedrag afhankelijk van de instelling of het instituut waar je naartoe gaat. Bij mij was de minimumeis $1500 per maand.
Als de universiteit waar je naartoe gaat al jouw benodigde gegevens heeft, maken zij voor jou het DS-2019 formulier. Je moet dus denk ik eerst die bank statement opsturen en een aantal andere formulieren invullen en dan krijg je als het goed is een overeenkomst toegestuurd die je moet ondertekenen en retourneren. Het DS-2019 formulier krijg je dan via de post en daarmee moet je dan volgens mij naar het consulaat in Amsterdam om je visum aan te vragen. De visumaanvraag zelf moet ik nog doen, heb het DS-2019 formulier wel al binnen (dat gaat redelijk snel als de universiteit waar je naartoe gaat er een beetje werk van maakt). De visumaanvraag zelf kan wel een aantal maanden in beslag nemen heb ik gehoord, dus begin daarmee in ieder geval op tijd.
Als je specifiekere vragen hebt, mag je me altijd PMen.
Oh ja, nadat je het DS-2019 formulier hebt gekregen moet je als het goed is ook nog de zgn. SEVIS fee betalen. Want een bewijs van die betaling heb je dacht ik nodig om je visum aan te vragen.
Ik kreeg te horen dat als iemand anders voor mij betaalt, dat die persoon in kwestie dan een ondertekende brief moet bijvoegen waarin hij/zij verklaart garant te staan voor minimaal het gevraagde bedrag. Dit wordt ook wel een letter of guarantee genoemd en die stuur je dan op tezamen met een bankafschrift als bewijs.quote:Op maandag 21 maart 2011 10:07 schreef Mr_Mojo het volgende:
[..]
Ik hoop dat een bank 'bewijs' van mijn ouders voldoende is.
[..]
Thx voor de hulpquote:Op maandag 21 maart 2011 18:51 schreef Barcaconia het volgende:
Oja: als je universiteit een goedgekeurd J-1 sponsor is kun je hun vragen het proces in gang te zetten. Scheelt je een bak geld.
Als ze dat niet zijn en geen verdragen met andere sponsorbedrijven hebben moet je het zelf regelen via eerdergenoemde sites (Nuffic, ds2019.com etc.). Kost je een paar honderd euro maar het gebeurd goed en zorgvuldig en je hebt er geen zorgen meer over.
Neem gewoon geen elektrische spullen mee. Maar dat is hier al eerder gezegdquote:Op dinsdag 22 maart 2011 20:53 schreef Mieks het volgende:
oh en neem NIET je mobiel mee als je naar het Consulaat gaat!
Ja, je valt onder die 2-year-rule, dat komt op je J-1 visum te staan.quote:Op woensdag 23 maart 2011 14:31 schreef Mr_Mojo het volgende:
Even een ander puntje; hoe zit het met de Two-year Home-Country Physical Presence?
Ik krijg in de VS nog gewoon studiefinanciering; dit wordt vast gezien als 'government funded exchange program' en dan val ik dus onder de Two-year Home-Country Physical Presence.
Weet iemand of ik hier onderuit kan? Het probleem is namelijk dat ik na mijn studie wil gaan werken bij een bedrijf dat ook in de VS zit. De kans is aardig groot dat ik vrijwel direct na mijn afstuderen (ca. 1.5 jaar NA mijn study abroad) dus weer de VS in ga. Dit gaat dus behoorlijk lastig worden als ik onder deze regel val.
Bovendien; kan je tijdens die twee jaar wel gewoon onder het visa waiver programma binnen de VS op vakantie?
Ik heb dat ook niet gemeld, gewoon een afschrift van de bank meegenomen. Volgens mij valt die 2-year rule over alle J-1 visa. Ik heb hem in ieder geval ook gewoon.quote:Op donderdag 24 maart 2011 07:58 schreef Mr_Mojo het volgende:
Hmm, wat nou als ik gewoon niet meld dat ik gedurende mijn verblijf studiefinanciering krijg? Ik ga er niet over liegen maar ik meld het gewoon niet.
Ik heb in principe genoeg andere papieren waaruit zal blijken dat ik genoeg financiële middelen heb (mijn ouders staat garant) dus het is geen essentieel onderdeel.
Kan ik zodoende onder de 2-year-rule uitkomen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |