bulbjes | woensdag 9 maart 2011 @ 20:13 |
Welke kant van het bladerdeeg moet aan de binnenkant (tegen de bakvorm aan); de plakkerige kant of de kant waar een beetje meel op lijkt te zitten? (roomboterbladerdeeg, gebruik ik voor t maken van bijv broccolitaart e.d.) Tnx alvast ![]() Ja ik gebruik altijd roomboterbladerdeeg ipv bladerdeeg voor hartige taart, omdat deze me lekkerder lijkt. [ Bericht 31% gewijzigd door bulbjes op 09-03-2011 20:19:10 ] | |
bushwackerish | woensdag 9 maart 2011 @ 20:20 |
roomboterbladerdeeg of gewoon bladerdeeg verschil zit echt tussen je oren. verder is die meel kant slechts gemaakt als handigheidje voor de eindgebruiker, blijft het bladerdeeg niet zo op je werkvlak plakken, dat is alles. Geen verschil dus. | |
ad0rable | donderdag 10 maart 2011 @ 09:18 |
Nee maar dat 'bladerdeeg' voor hartige taart is wel echt heel vies. Krummelig en zwaar. Dat 'gewone' roomboter bladerdeeg is vet lekker voor je quiche! | |
Lienekien | donderdag 10 maart 2011 @ 09:22 |
Wat jij bedoelt is 'deeg voor hartige taart'. Dat is ook geen bladerdeeg. | |
simmu | donderdag 10 maart 2011 @ 10:55 |
wellicht offtopic, maar voor hartige taart kan je prima croissantdeeg uit zo'n blikje gebruiken. wel opletten dat het niet te hoog/te lang bakt, want dan wordt het bitter | |
Pietverdriet | donderdag 10 maart 2011 @ 12:11 |
Jep, daar zitten je smaak en geurpapillen. | |
Lienekien | donderdag 10 maart 2011 @ 12:12 |
Ben blij dat jij het zegt, want ik vind de roombotervariant ook lekkerder. |