abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_93832455
Ik ga een taart bakken waar ik 100 gram zoetstof voor nodig heb. Helaas heeft mijn vader de vloeibare variant gekocht. Ik moet dus weten wat de verhouding tussen vloeibaar/vast zoetstof is. Iemand? :)
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:01:32 #2
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93832641
Moet je denk ik eerst even kijken welke zoetstof het is, en dan dit tabelletje gebruiken.
http://www.voedingscentru(...)eve-zoetstoffen.aspx

Oh ja en kijk ook even op het etiket tot hoeveel graden het verwarmd kan worden, zoetstoffen kunnen hun zoetkracht verliezen boven de X graden.
pi_93832872
Bedankt voor de link, maar ik moet weten wat de verhoudingen zijn tussen vloeibare natrena zoetstof en de vaste variant :P Dus niet tussen vloeibare zoetstof en suiker...

Wat verhitten betreft zit het wel goed.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:07:05 #4
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_93833021
De verhouding is de ratio tussen twee grootheden en geeft aan in welke mate de ene stof tot de andere staat.

Ik hoop dat het lukt zo.
pi_93833108
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:07 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
De verhouding is de ratio tussen twee grootheden en geeft aan in welke mate de ene stof tot de andere staat.

Ik hoop dat het lukt zo.
Is er ook een reden dat je de livestreams van Al-Jazeera in je signature hebt staan, anders dan interessant doen?
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:08:21 #6
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93833110
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:04 schreef TheHappyPrince het volgende:
Bedankt voor de link, maar ik moet weten wat de verhoudingen zijn tussen vloeibare natrena zoetstof en de vaste variant :P Dus niet tussen vloeibare zoetstof en suiker...

Wat verhitten betreft zit het wel goed.
Dan kan je toch even een verhoudingssommetje maken tussen de zoetstoffen? Die zullen beide in die link staan?

Edit: ik zie nu pas dat het dus exact dezelfde soort zoetstof is, alleen dan in een andere vorm. Dan gaat het tabelletje idd niet op.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:09:51 #7
330125 Hans_van_Baalen
Zondag naar de kerk
pi_93833185
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:08 schreef TheHappyPrince het volgende:

[..]

Is er ook een reden dat je de livestreams van Al-Jazeera in je signature hebt staan, anders dan interessant doen?
Nee.
pi_93833194
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:08 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Dan kan je toch even een verhoudingssommetje maken tussen de zoetstoffen? Die zullen beide in die link staan?

Edit: ik zie nu pas dat het dus exact dezelfde soort zoetstof is, alleen dan in een andere vorm. Dan gaat het tabelletje idd niet op.
Dat bemoeilijkt het helaas wel. Ik wil straks geen mierzoete of flauwe cake uit de oven halen :o

Edit: het lijkt me dat de verhoudingen hetzelfde zijn, maar voor hetzelfde geld is dat wishful thinking.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:12:46 #9
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93833350
Nee de verhoudingen zijn niet helemaal gelijk.
Van de natrena website:

1 schepje natrena poeder (0,5 gram) = 4 gram suiker
1 ml (20 druppels) natrena vloeistof = 13 gram suiker

Zo kun je waarschijnlijk wel een beetje omrekenen?
pi_93833393
Voor Natrena vloeibaar geldt iig dat 4 ml gelijkstaat aan 50gram suiker. Helaas heeft die kuthoer van en Sonja Bakker (recept is van haar) er niet bijgezegd van welk merk je 100gram zoetstof nodig hebt, anders kon ik het vergelijken.
pi_93833442
Oké even omrekenen dus :)
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:15:04 #12
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93833503
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:13 schreef TheHappyPrince het volgende:
Voor Natrena vloeibaar geldt iig dat 4 ml gelijkstaat aan 50gram suiker. Helaas heeft die kuthoer van en Sonja Bakker (recept is van haar) er niet bijgezegd van welk merk je 100gram zoetstof nodig hebt, anders kon ik het vergelijken.
Dat vraag ik me ook af, de poederzoetstoffen die ik ken zijn zo licht dat je wel HEEL veel zoetstoffen nodig hebt om aan 100 gram te komen.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:16:52 #13
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93833615
Ik kan niet kopieren plakken van de natrena site, maar kijk even hier:

http://natrena.nl/ - assortiment - chef vloeibaar voor een tip om ervoor te zorgen dat je taart toch de goede verhoudingen heeft. Want je mist nu natuurlijk een hoop droge stof
pi_93833618
Mocht het om dezelfde zoetstof gaan, dan heb ik 64ml zoetstof nodig om het equivalent van 800 gram suiker te halen (en 800 gram suiker = 100 gram zoetstof)?
Ik ben niet zo goed in rekenen. :@
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:19:43 #15
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93833812
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:16 schreef TheHappyPrince het volgende:
Mocht het om dezelfde zoetstof gaan, dan heb ik 64ml zoetstof nodig om het equivalent van 800 gram suiker te halen (en 800 gram suiker = 100 gram zoetstof)?
Ik ben niet zo goed in rekenen. :@
Dit sommetje klopt op zich wel maar ik denk niet dat de 100 gram die sonja bedoelt van toepassing is op deze zoetstof, want het equivalent van 800 gram suiker is heeeeel zoet! In een gemiddelde cake zit 200 gram suiker en dan is ie al vrij zoet. Laat het voor een (erg) zoete taart maximaal 400 gram zijn? Of je moet een heel grote taart maken.

Misschien mensen hier die ervaring hebben met deze zoetstof? Zou zonde zijn als je taart zo mierzoet is dat je tanden uit je mond vallen.
pi_93833937
800 gram is idd erg veel. Ik heb het iig nodig om de eieren mee tot een schuim te kloppen (kun je überhaupt wel schuim kloppen met vloeibare zoetstof? :'))

Ik denk dat ik het gewoon ga proberen met suiker, moet mijn vader maar niet zo dom zijn. Maar nu rest de vraag, hoeveel gram suiker? Het wordt een kwarktaart met perziken.
pi_93834032
Ik heb er al helemaal geen zin meer in. Als ik nu begin is ie pas om 11 uur klaar, dat onding moet een uur in de oven.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:25:24 #18
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93834167
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:22 schreef TheHappyPrince het volgende:
800 gram is idd erg veel. Ik heb het iig nodig om de eieren mee tot een schuim te kloppen (kun je überhaupt wel schuim kloppen met vloeibare zoetstof? :'))

Ik denk dat ik het gewoon ga proberen met suiker, moet mijn vader maar niet zo dom zijn. Maar nu rest de vraag, hoeveel gram suiker? Het wordt een kwarktaart met perziken.
Ah daar kan ik wel wat mee ;) is een kwestie van smaak maar 150 gram suiker vind ik wel genoeg.

Volgens een aantal recepten die ik op internet tegenkom, komt dat ongeveer overeen met 5 ml / 10 druppels natrena maar ik weet niet 100% zeker of die sites betrouwbaar zijn.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:25:42 #19
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93834189
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:23 schreef TheHappyPrince het volgende:
Ik heb er al helemaal geen zin meer in. Als ik nu begin is ie pas om 11 uur klaar, dat onding moet een uur in de oven.
Ja eej, zit ik allemaal voor je te googlen!
pi_93834246
Ik ga ook wel bezig hoor :P Ik draag hem aan je op!
Ik denk dat ik 150 gram suiker ga gebruiken, dank je. Ik denk niet dat die eieren gaan schuimen met vloeibare zoetstof ;)

Als ik klaar ben en nog leef laat ik weten of het is gelukt :)
  dinsdag 8 maart 2011 @ 21:28:01 #21
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_93834327
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 21:26 schreef TheHappyPrince het volgende:
Ik ga ook wel bezig hoor :P Ik draag hem aan je op!
Ik denk dat ik 150 gram suiker ga gebruiken, dank je. Ik denk niet dat die eieren gaan schuimen met vloeibare zoetstof ;)

Als ik klaar ben en nog leef laat ik weten of het is gelukt :)
Wow, ik heb nog nooit een taart gehad die aan me is opgedragen O+

Succes!
Je kan altijd ff het mengsel proeven na 100 gram suiker en dan evt er wat suiker bij doen. Das makkelijker dan het er weer uithalen als je het te zoet vindt ;)
pi_93834394
Bedankt voor de tip, nu aan de slag :)
pi_93837914
sonja bakker :')

zoetstof chemische gifige teringzooi :')

mensen die beide gebruiken :')
Wie is jouw favoriete sprookjesfiguur, Sinterklaas, Hans en Grietje, Roodkapje, of Jezus?
pi_93841503
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 22:17 schreef Sakura het volgende:
sonja bakker :')

zoetstof chemische gifige teringzooi :')

mensen die beide gebruiken :')
Wie zegt dat ik op dieet ben? Heb het boek van iemand geleend omdat er lekkere recepten instonden.

En er is niets mis met met mate zoetstoffen gebruiken, maar ja, mensen moeten altijd wat te klagen hebben :') Waarschijnlijk ben je gewoon jaloers dat ik hier nu met een overheerlijke taart zit.
pi_93841830
Maar goed de perziktaart (Spees_Eendtaart?) is goed gelukt en superlekker. Hier het recept, mocht iemand er ook zin in hebben:

Ingrediënten:

snufje zout
100 gram zoetstof (of in mijn geval 100 gram basterdsuiker omdat ik geen zoetstof in huis had)
paar druppels citroensap
4 eieren
1 blik perziken op sap
500 gram magere kwark
1 pakje kookpuddingpoeder (van dr. oetker)
poedersuiker om te garneren (of in mijn geval pure chocoladevlokken)

Vet een springvorm in. Pers het sap uit de perziken en laat ze uitlekken. Klop de eieren met de zoetstof/suiker en het zout tot een schuim. Roer de kwark, het citroensap en de vanillepuddingpoeder door het eischuim. Doe de helft van het mengsel in de springvorm. Verdeel de halve perziken hierover en strooi de rest van de kwark erover tot de perziken bedekt zijn.
Bak de taart ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 175 graden. Laat de taart afkoelen en strooi er een beetje poedersuiker/chocoladevlokken over. Et voilà: de Spees_Eendtaart :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')