abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_93567325
registreer om deze reclame te verbergen
Dinsdagavond trad de Amerikaanse zanger Usher op in Ahoy. Op 14 januari laste hij zijn Nederlandse concert af wegens ziekte en dat concert werd nu ingehaald. Voor FOK! waren FOK!fotograaf Charlona Teerlink en reviewer Thom (Juicyhill) aanwezig om de avond vast te leggen. Op 6 maart is overigens nog een concert van Usher in Ahoy.

Foto's door Charlona Teerlink:
110302_92054_usher_charlona_640.jpg
110302_92054_usher_charlona2_640.jpg
110302_92054_usher_charlona3_640.jpg
110302_92054_usher_charlona4_640.jpg
110302_92054_usher_charlona5_640.jpg
110302_92054_usher_charlona6_640.jpg
110302_92054_usher_charlona7_640.jpg
110302_92054_usher_charlona8_640.jpg
110302_92054_usher_charlona9_640.jpg
110302_92054_usher_charlona10_640.jpg

Review door Juicyhill:
De R&B-zanger Usher gaf dinsdagavond een optreden in Ahoy Rotterdam als onderdeel van zijn OMG Tour. Usher zou in eerste instantie op 14 januari optreden, maar hij heeft nog op die dag afgezegd vanwege ziekte. Het compleet uitverkochte concert werd verplaatst naar 1 maart en Usher had ook alvast Ahoy gereserveerd voor een tweede show op 6 maart.

Zodra de lichten in de zaal rond 21.00 uur dimmen is een video op de schermen zichtbaar van bliksemschichten. Een ogenblik later komen een aantal jongens verkleed als ninja met een verlichte vechtstok dansend het podium op, waarna Usher himself in een robotpak het podium betreedt. We beginnen met 'Monstar', van het album Raymond vs Raymond. Vanaf de bovenkant van het schuine podium, waar hij opkwam, loopt hij langzaam richting het publiek en doet zijn hoofddeksel onder luid gejuich vanuit het publiek af.
110302_178193_usher-omg-tour.png


Door de live-band op de achtergrond klinkt de muziek vele malen intenser dan op het album. Hoewel de band wel een beetje weg zat gestopt, waren ze muzikaal duidelijk aanwezig en gaven hier en daar wat solo's tussendoor. Na het tweede nummer, 'She Don't Know', stond Usher meer dan een minuut stil middenin de schijnwerpers en trok langzaam een aantal kledingstukken uit zodat er van zijn pak alleen maar een hemd en een broek overbleef. Nadat Usher klaar is met uitkleden zegt hij 'Peace of A-town', oftewel tijd voor 'Yeah!'. Harde knallen van het vuurwerk aan weerskanten van het podium klinken door de muziek heen. Een zestal dansers nemen het gehele podium samen met Usher in beslag. Het is te zien dat de choreografie een belangrijk onderdeel is van de grootse show. Usher staat immers bar weinig stil.

Helaas gaat het dansen wel ten koste van de muziek; een aantal tracks worden hierdoor deels niet live gezongen door Usher. De hele show en de live-band maken dit daarentegen weer goed. Usher heeft naar eigen zeggen een hoop te danken aan Michael Jackson, hij heeft daarom ook opgetreden tijdens de herdenking van Michael Jackson. Daarom trok Usher in Ahoy de stoute glitterschoenen aan en danste solo op een medley van Michael Jackson-hits, waaronder 'Smooth Criminal' en 'Rock With You'. Een erg leuk eerbetoon aan The King of Pop.
110302_178193_usher.jpg


'Caught Up' werd ge´ntroduceerd met een video waarop Usher tijdens het intro dansend te zien was op de videoschermen. Usher kwam op met vuurwerk op de achtergrond en met de microfoon in zijn handen, welke goudkleurig was in de vorm van een pistool, schoot hij richting het plafond waar ook vuurwerk af ging. Na 'Caught Up' konden we weer op de grote videoschermen naast, achter en boven het podium een inleidende video zien. Ditmaal was Fatman Scoop te zien met een koptelefoon om zijn nek en hij riep naar de zaal 'Say OMG'. Dit ging zo een tijdje door totdat bovenaan het podium Usher opkwam en begon met 'The DJ Got Us Falling In Love Again'.

Tot slot sluit Usher het concert af met 'OMG'. Door de speakers klinkt zachtjes een publiek dat constant 'OMG' roept, maar Ahoy reageert nauwelijks tot niet op deze hint. Usher komt voor deze track op vanuit een bakje dat vanaf het plafond langzaam op het podium neerdaalt. Met een tweetal dames danst hij op het nummer, waarbij hij regelmatig het publiek mee laat zingen, voor zover dat al niet gebeurt. Usher sluit af met alle dansers en confetti komt uit de lucht vallen.

Ondanks dat ik geen groot hip-hop liefhebber ben, heb ik me zeker kunnen vermaken bij dit concert. Nu vond ik het laatste album van Usher al goed, maar live vond ik het stukken beter klinken. Wel vond ik het erg jammer dat delen van het concert niet live waren gezongen door Usher. Het was een grootse show waarin dansers, het publiek, de band en het ontblote bovenlichaam van Usher een grote rol in speelden.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_142346354
Ik weet niet waarom jij dacht dat je een recensie kan schrijven. Ik hoop dat je het bij deze hebt gelaten...

Ten eerste zegt hij: Peace up, A town down. En niet Peace of A-town... Dat slaat ook nergens op.

Ten tweede noem je zijn muziek nou serieus hiphop?? Ik hoop echt dat je een grapje maakt, want als je denkt dat de muziek die hij maakt hiphop is, dan moet je je echt even in muziek gaan verdiepen. Hiphop is namelijk rap.....

Ten derde, het is wel meer dan logisch dat hij niet 100% live zingt, aangezien hij altijd een complete show wil geven incl. heel veel dans. Hij is een entertainer. Dit hoor je eigenlijk van te voren al te weten, als je naar een Usher concert gaat.. Je kunt van Usher namelijk niet verwachten dat hij alleen maar op zijn plek blijft stilstaan en vervolgens alles zingt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')