Gwywen | woensdag 23 februari 2011 @ 19:14 |
Er ging iets niet door en daardoor heb ik nu nogal veel kaas in huis, zowel Franse (schimmel)kaas als gewone Hollandse kaas van de boer. Kan ik dat invriezen of moet ik me de komende week klem eten aan kaas? ![]() | |
Sam-x | woensdag 23 februari 2011 @ 19:15 |
Jep, kan wel ![]() | |
Taartjeh | woensdag 23 februari 2011 @ 19:17 |
Bah kaas invriezen klinkt voor mij heel vies in de oren ![]() | |
Sam-x | woensdag 23 februari 2011 @ 19:18 |
Het gaat erom of het kan ![]() | |
Gwywen | woensdag 23 februari 2011 @ 19:20 |
Ik besef nu dat ik een verkeerde TT heb gebruikt. ![]() Dat je het invriezen kan geloof ik wel, maar hoe is het ermee gesteld als je het daarna ontdooit, dat is de vraag. | |
krakkemieke | woensdag 23 februari 2011 @ 19:23 |
Ik heb eens goudse kaas ingevroren en ik vond het resultaat goed. Van Franse kaas weet ik het niet. Maar ik dacht: beter iets minder kwaliteit dan weggooien omdat het bedorven is..... ![]() | |
Sam-x | woensdag 23 februari 2011 @ 19:23 |
Serieus, ik heb het ooit gegeten en ben er niet ziek van geworden! | |
RodenCity | woensdag 23 februari 2011 @ 19:35 |
De kaasboer zegt altijd dat stevige oude (dus hoog vetgehalte) kazen kun je invriezen. Denk hierbij aan parmazaan etc. | |
Zo-is-dat | woensdag 23 februari 2011 @ 19:43 |
Ja dat kan! Je kan bijvoorbeeld héél prima tosti's invriezen. Vind dat het lekkerst met casino brood maar dat vind ook alleen daarmee lekker. Dus ik maak wel eens een stapel tosti's en vries die in ![]() | |
Gwywen | woensdag 23 februari 2011 @ 19:44 |
Zo te lezen kan ik het wel eens gaan proberen dus. Ik houd jullie op de hoogte hoe 't tzt uit de vriezer komt ![]() | |
robber57 | woensdag 23 februari 2011 @ 21:31 |
De wat zachtere soorten worden een beetje droger door het invriezen, plakjes zullen na het invriezen kunnen breken als je ze buigt maar verder dan dat is er nix mis mee. Ik heb altijd een zak geraspte kaas in de vriezer liggen, die strooi je zo bevroren en al op je ovenschotel of tosti en plakjes verpak ik in pakketjes van 4 a 6 plakjes in alu folie. Ontdooien in de magnetron gaat echter NIET, dat word een bende. | |
Supperboeren | donderdag 24 februari 2011 @ 00:56 |
Haha, Joh, niet in de Magnetron? | |
Tezz | donderdag 24 februari 2011 @ 08:05 |
Het enige qua kaas-invriezen waar ik ervaring mee heb is het invriezen van hele tosti's (met kaas dus) en ik vries ook wel eens een restje parmazaan of pecorino in, wat ik zo uit de diepvries rasp voor in bijvoorbeeld pesto of over de pasta. Gaat prima! Een kilo jong belegen zou ik niet zo snel invriezen. Lijkt me een zompige, natte boel te worden na ontdooien. | |
DancingPhoebe | donderdag 24 februari 2011 @ 08:08 |
Ik denk dat je idd goed moet bedenken wat je er mee gaat doen na het ontdooien. Franse kaasjes als stuk op tafel zetten gaat hem denk ik niet meer worden, maar verwerken in soepen, overschotels, tosti's lijkt me prima kunnen. | |
Gwywen | vrijdag 4 maart 2011 @ 19:21 |
Nou, m'n oude boeren is na een dikke week in de vriezer nog prima te eten. Wel was de structuur iets veranderd, maar aan de smaak mankeert niks. De blauwschimmel ligt er nog, die bewaar ik voor een andere gelegenheid. Ik laat jullie weten hoe hij eruit komt en of-ie nog smaakt! | |
Gwywen | woensdag 30 maart 2011 @ 19:46 |
Update: ook de blauwe kaas is na drie weken ongeschonden uit de vriezer gekomen en smaakte zoals-ie hoort te smaken. | |
Strychnos | woensdag 30 maart 2011 @ 22:39 |
Heeft het ook niet te maken met het vochtgehalte van de kaas? Zelf alleen parmezaan ooit ingevroren omdat ik bijna een kilo had... | |
Fokatio | woensdag 30 maart 2011 @ 22:53 |
kaas blijft in de koelkast toch ook vrijwel onbeperkt goed? en invriezen voor 1-3 weken zoals TS doet is al helemaal onzin. | |
Rickocum | donderdag 31 maart 2011 @ 00:19 |
Nee man, hoe kom je daarbij?
| |
Adames | donderdag 31 maart 2011 @ 00:21 |
Nee, schimmel krijg je na een weekje of 2-3. Maar bij kazen kan je dan wel weer prima de schimmel er af snijden en de rest op eten. | |
Fokatio | donderdag 31 maart 2011 @ 09:52 |
Nou ik doe meestal wel een maand met een stuk kaas en heb nog nooit last gehad van schimmel. | |
Gwywen | donderdag 31 maart 2011 @ 10:52 |
Ik heb ooit gehoord dat als kaas beschimmeld is, je het er wel af kunt snijden, maar dat de schimmeldraden dan allang door de hele kaas heen zitten. ![]() Overigens doe ik gewoonlijk nooit zo lang met een stuk kaas dat het de kans krijgt om te schimmelen. ![]() Maar toen ik dit topic opende had ik wel erg veel kaas in huis, door iets wat niet door ging. Die schimmelkaas had ik echt niet zo lang durven bewaren, vooral omdat het een nogal zachte/romige schimmelkaas was. Ik heb ook al heel lang een stuk pecorino en een stuk parmezaam liggen voor over de pasta, dat is zulke harde droge kaas, die kan wel even mee. | |
ausweiss | maandag 4 april 2011 @ 03:05 |
Vroeger op school werd me geleerd(stond in mijn theorieboeken), Dat kernhem de enigste kaas was die je in kon vriezen. (nu lees ik op wiki dat " Kernhem is een Nederlandse kaas, ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek, het NIZO (nu NIZO Food Research) in Ede"). Blijkbaar deden ze toen al aan een soort opdringen van producten. ![]() | |
The_stranger | maandag 4 april 2011 @ 17:13 |
Parmezaan is inderdaad prima in te vriezen, zowel geraspt als in blokken/stukken. |