abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_93214071
Er ging iets niet door en daardoor heb ik nu nogal veel kaas in huis, zowel Franse (schimmel)kaas als gewone Hollandse kaas van de boer.
Kan ik dat invriezen of moet ik me de komende week klem eten aan kaas? :)
pi_93214105
Jep, kan wel :) > Heb wel eens ontdooide kaas gehad, ''gewoon'' uit de supermarkt, in plakjes voorgesneden.
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
pi_93214212
Bah kaas invriezen klinkt voor mij heel vies in de oren :r
What is meant to be, will be.
pi_93214311
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 19:17 schreef Taartjeh het volgende:
Bah kaas invriezen klinkt voor mij heel vies in de oren :r
Het gaat erom of het kan ;)
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
pi_93214414
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 19:18 schreef Sam-x het volgende:

[..]

Het gaat erom of het kan ;)
Ik besef nu dat ik een verkeerde TT heb gebruikt. ;)
Dat je het invriezen kan geloof ik wel, maar hoe is het ermee gesteld als je het daarna ontdooit, dat is de vraag.
pi_93214642
Ik heb eens goudse kaas ingevroren en ik vond het resultaat goed. Van Franse kaas weet ik het niet.
Maar ik dacht: beter iets minder kwaliteit dan weggooien omdat het bedorven is..... ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_93214650
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 19:20 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Ik besef nu dat ik een verkeerde TT heb gebruikt. ;)
Dat je het invriezen kan geloof ik wel, maar hoe is het ermee gesteld als je het daarna ontdooit, dat is de vraag.
Serieus, ik heb het ooit gegeten en ben er niet ziek van geworden!
For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.
  woensdag 23 februari 2011 @ 19:35:41 #8
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_93215392
De kaasboer zegt altijd dat stevige oude (dus hoog vetgehalte) kazen kun je invriezen. Denk hierbij aan parmazaan etc.
The Admirals......1995-2007
pi_93215844
Ja dat kan! Je kan bijvoorbeeld héél prima tosti's invriezen. Vind dat het lekkerst met casino brood maar dat vind ook alleen daarmee lekker. Dus ik maak wel eens een stapel tosti's en vries die in :) maar of dat met schimmelkaas e.d. ook werkt dat weet ik niet.
pi_93215899
Zo te lezen kan ik het wel eens gaan proberen dus.
Ik houd jullie op de hoogte hoe 't tzt uit de vriezer komt :)
  woensdag 23 februari 2011 @ 21:31:38 #11
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_93223092
De wat zachtere soorten worden een beetje droger door het invriezen, plakjes zullen na het invriezen kunnen breken als je ze buigt maar verder dan dat is er nix mis mee.
Ik heb altijd een zak geraspte kaas in de vriezer liggen, die strooi je zo bevroren en al op je ovenschotel of tosti en plakjes verpak ik in pakketjes van 4 a 6 plakjes in alu folie.
Ontdooien in de magnetron gaat echter NIET, dat word een bende.
pi_93236339
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 21:31 schreef robber57 het volgende:
--
Ontdooien in de magnetron gaat echter NIET, dat word een bende.
Haha, Joh, niet in de Magnetron?
Op een dag drink je geen bier meer.
Dan drink je Grolsch!!
pi_93241943
Het enige qua kaas-invriezen waar ik ervaring mee heb is het invriezen van hele tosti's (met kaas dus) en ik vries ook wel eens een restje parmazaan of pecorino in, wat ik zo uit de diepvries rasp voor in bijvoorbeeld pesto of over de pasta. Gaat prima!

Een kilo jong belegen zou ik niet zo snel invriezen. Lijkt me een zompige, natte boel te worden na ontdooien.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_93241981
Ik denk dat je idd goed moet bedenken wat je er mee gaat doen na het ontdooien.

Franse kaasjes als stuk op tafel zetten gaat hem denk ik niet meer worden, maar verwerken in soepen, overschotels, tosti's lijkt me prima kunnen.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  vrijdag 4 maart 2011 @ 19:21:16 #15
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_93654179
Nou, m'n oude boeren is na een dikke week in de vriezer nog prima te eten. Wel was de structuur iets veranderd, maar aan de smaak mankeert niks.
De blauwschimmel ligt er nog, die bewaar ik voor een andere gelegenheid. Ik laat jullie weten hoe hij eruit komt en of-ie nog smaakt!
pi_94822733
Update: ook de blauwe kaas is na drie weken ongeschonden uit de vriezer gekomen en smaakte zoals-ie hoort te smaken.
  woensdag 30 maart 2011 @ 22:39:35 #17
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_94833888
Heeft het ook niet te maken met het vochtgehalte van de kaas?
Zelf alleen parmezaan ooit ingevroren omdat ik bijna een kilo had...
pi_94834676
kaas blijft in de koelkast toch ook vrijwel onbeperkt goed?

en invriezen voor 1-3 weken zoals TS doet is al helemaal onzin.
  donderdag 31 maart 2011 @ 00:19:25 #19
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_94838958
Nee man, hoe kom je daarbij?

quote:
Op woensdag 30 maart 2011 22:53 schreef Fokatio het volgende:
kaas blijft in de koelkast toch ook vrijwel onbeperkt goed?

en invriezen voor 1-3 weken zoals TS doet is al helemaal onzin.
pi_94839056
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 22:53 schreef Fokatio het volgende:
kaas blijft in de koelkast toch ook vrijwel onbeperkt goed?

en invriezen voor 1-3 weken zoals TS doet is al helemaal onzin.
Nee, schimmel krijg je na een weekje of 2-3. Maar bij kazen kan je dan wel weer prima de schimmel er af snijden en de rest op eten.
pi_94844530
Nou ik doe meestal wel een maand met een stuk kaas en heb nog nooit last gehad van schimmel.
pi_94846091
Ik heb ooit gehoord dat als kaas beschimmeld is, je het er wel af kunt snijden, maar dat de schimmeldraden dan allang door de hele kaas heen zitten. :r
Overigens doe ik gewoonlijk nooit zo lang met een stuk kaas dat het de kans krijgt om te schimmelen. :)
Maar toen ik dit topic opende had ik wel erg veel kaas in huis, door iets wat niet door ging. Die schimmelkaas had ik echt niet zo lang durven bewaren, vooral omdat het een nogal zachte/romige schimmelkaas was.
Ik heb ook al heel lang een stuk pecorino en een stuk parmezaam liggen voor over de pasta, dat is zulke harde droge kaas, die kan wel even mee.
pi_95010644
Vroeger op school werd me geleerd(stond in mijn theorieboeken),
Dat kernhem de enigste kaas was die je in kon vriezen.
(nu lees ik op wiki dat " Kernhem is een Nederlandse kaas, ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek, het NIZO (nu NIZO Food Research) in Ede").

Blijkbaar deden ze toen al aan een soort opdringen van producten. 8)7
pi_95029700
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 22:39 schreef Strychnos het volgende:
Zelf alleen parmezaan ooit ingevroren omdat ik bijna een kilo had...
Parmezaan is inderdaad prima in te vriezen, zowel geraspt als in blokken/stukken.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')